Nota de premsa

CaixaBank reuneix directius destacats a Singapur en una jornada “Diversity Talks” sobre la gestió d'equips internacionals i multiculturals

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Participants y asistents a la jornada "Diversity Talks" a Singapur

• CaixaBank és present a Singapur des de l'any 2011. En el continent asiàtic, l'entitat compta amb 7 oficines de representació en total.

• En el tercer trimestre, CaixaBank va aconseguir la quota de prop del 24% de crèdits documentaris d'exportació de la regió del sud-est asiàtic a Espanya i va superar la quota del 30% de garanties emeses des d'Espanya a aquesta regió.

• Des de la seva creació l'octubre de 2017, el programa “Diversity Talks” se celebra per segona vegada a Àsia després de l'edició de Xangai.

CaixaBank ha celebrat a Singapur la desena edició del seu programa internacional de debats “Diversity Talks” amb el focus posat en la gestió d'equips internacionals i multiculturals. En aquesta jornada, l'entitat ha reunit directius líders de la regió per debatre sobre la importància de la multiculturalitat i de la internacionalització en la formació d'equips.

L'esdeveniment, que se celebra per primera vegada a Singapur, ha comptat amb la participació d'experts rellevants de l'àmbit institucional i empresarial del país. En una taula rodona sobre la gestió d'equips internacionals i multiculturals, moderada per Anjaney Borwankar, assessor de l’IESE Business School per al sud-est asiàtic i l'Índia i cofundador de Navozyme, han intervingut Shoon Yin Lim, gerent sènior dels grups de “Diversitat Global i Inclusió”, d’“Associacions estratègiques internacionals”, i de “Recursos Humans” de Microsoft; Dwight Hutchins, director executiu d'Àsia-Pacífic d’Accenture, i president de la Cambra Americana de Comerç a Singapur; Jamie Lim, CEO d’Scanteak, i Gonzalo Ruiz, vicepresident de Recursos Humans i d'Incorporació de Talent Global de Siemens.

José María Blasco, conseller econòmic i comercial de l'Oficina Econòmica i Comercial d'Espanya a Singapur, ha estat l'encarregat de presentar la jornada; mentre que María Victoria Matia, directora executiva de Banca Internacional de CaixaBank, ha estat l'encarregada de clausurar l'acte.

Shoon Yin Lim ha destacat que “la inclusió és un factor principal perquè les persones i les organitzacions al nostre món divers puguin aconseguir més assoliments. I tot comença amb la paraula “Jo”. Per la meva banda, quan una persona parla, l'escolto de manera atenta fins que sent que l'entenc, que sé què em vol transmetre”.

D'altra banda, Dwight Hutchins, ha assenyalat que “si només podem obtenir l'excel·lència d'una petita part del talent que tenim en l'organització, llavors perdem terreny vers d'aquells que tenen la capacitat d'obtenir els millors resultats del major nombre de persones. Aquells que puguin fer-ho, seran els que lideraran amb èxit”.

Així mateix, Jamie Lim ha apuntat que “en un món global en el qual vivim avui, apostar per la diversitat no és una preferència sinó una necessitat”. Per la seva banda, Gonzalo Ruiz ha demanat “construir ponts abans que aixecar murs”.

CaixaBank va llançar l'octubre de 2017 el programa internacional de debats “Diversity Talks”, creats per fomentar la reflexió sobre diversitat i gestió empresarial. L'entitat ja ha celebrat sessions a Istanbul, Varsòvia, Dubai, Johannesburg, Milà, Nova York, Casablanca, Xangai i Lima, on ha reunit a experts, líders econòmics, i professionals de l'entitat per analitzar les diverses dimensions de la diversitat en el sector financer i la gestió empresarial.

CaixaBank a Singapur

CaixaBank és present a Àsia des de l'any 2006 i actualment compta amb 7 oficines de representació en aquest continent: Dubai, Hong Kong, Nova Delhi, Pequín, Xangai, Singapur i Istanbul –enllaç entre Àsia i Europa-.

A Singapur, l'entitat té una oficina de representació des de l'any 2011, des d'on acompanya les empreses espanyoles que mantenen relacions comercials amb la regió i a les companyies instal·lades allà en les seves transaccions amb Espanya.

En el tercer trimestre, CaixaBank va aconseguir la quota de prop del 24% de crèdits documentaris d'exportació del sud-est asiàtic a Espanya i va superar la quota del 30% de garanties emeses des d'Espanya a aquesta regió, segons dades de Swift Watch.

El 2017, les exportacions espanyoles de béns a Singapur van aconseguir els 586 milions d'euros, la qual cosa va suposar un augment del 6,4%, mentre les importacions espanyoles van ser de 325,6 milions d'euros, la qual cosa va representar una caiguda de l'1,4%, segons dades de l’ICEX. Les principals exportacions són matèries plàstiques i les seves manufactures, aparells i material elèctrics, màquines i aparells mecànics, olis essencials, perfumeria, combustibles i olis minerals, vehicles automòbils i peces de vestir, entre altres. Per la seva banda, les principals importacions són productes químics orgànics, màquines i aparells mecànics, productes farmacèutics, aparells òptics, i aparells i materials elèctrics.

La diversitat, clau per a CaixaBank

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Europa, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable.

Per a l’entitat, la diversitat no només és una excel·lent visió de recursos humans, sinó que també suposa un element clau en el model de negoci. La xarxa internacional de CaixaBank està especialitzada en l'assessorament a les empreses espanyoles que emprenen projectes a l'exterior i, per a això, tan importants són els coneixements especialitzats en banca internacional com en diversitat cultural. En concret, a l'equip de banca internacional de CaixaBank estan representades 21 nacionalitats.

L'entitat compta amb equips multiculturals, de procedències diferents, els quals duen a terme projectes específics per assegurar la proximitat i atendre les necessitats característiques a cada territori.

Així mateix, la diversitat de gènere és especialment important: a la xarxa internacional de CaixaBank, el 42% dels llocs directius internacionals estan ocupats per dones.

Presència internacional de CaixaBank

Actualment, CaixaBank disposa d'una xarxa internacional integrada per 24 sucursals operatives i oficines de representació presents a 19 països.

L'entitat compta amb oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú) i Sidney (Austràlia). És l'únic banc espanyol amb presència física en el mercat australià i a la regió d'Àfrica Austral (Johannesburg).

A més, disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Londres (Regne Unit), Frankfurt (Alemanya), París (França), Casablanca, Tànger i Agadir (el Marroc). Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món.

Aquesta xarxa li ha permès aconseguir el lideratge nacional en comerç exterior, com ho demostren les seves elevades quotes de mercat. Segons dades del proveïdor global de missatgeria financera segura Swift, la quota d'avals internacionals emesos és del 33% i la quota de cartes de crèdit d'importacions a Espanya és del 23%.

Recentment, CaixaBank ha estat triat “Best Confirming-Bank Partner for Financing in Emerging Markets 2017” (Millor banc col·laborador en el finançament de mercats emergents) per part de la Corporació Financera Internacional (IFC), entitat del Grup Banc Mundial, en el marc del Programa de Finançament per al Comerç Mundial (GTFP).

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.176 oficines, la major xarxa comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. El 2018, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista novaiorquesa Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya el 2018 i ha triat l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’A-List de CDP, la llista que distingeix les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES