Nota de premsa

CaixaBank reuneix clients de banca privada d'Alacant per aprofundir en el projecte filantròpic i de RSC

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank reuneix clients de banca privada d'Alacant

• Jaime Silos, director de Desenvolupament Corporatiu de Forética i expresident d’Spainsif, ha participat en la trobada amb clients de CaixaBank.

• CaixaBank, entitat pionera en el servei d'assessorament en filantropia per als seus clients de banca privada, té com a objectiu donar suport a projectes socials, científics o culturals a través de diferents vehicles d'inversió i donació.

• CaixaBank ha estat triada el 2018 com a millor entitat de banca privada per quart any consecutiu per Euromoney, i ha destacat també el 2019, com a “Millor Banca Privada en Assessorament en Filantropia i Inversió Socialment Responsable (ISR)”.

CaixaBank, entitat pionera en assessorament en Filantropia i Inversió Socialment Responsable (ISR), dins el cicle de conferències sobre el Projecte de Valor Social que recorre Espanya, ha organitzat avui una trobada amb clients de banca privada a Alacant per detallar el seu projecte de filantropia així com la seva aposta per la Responsabilitat Social Corporativa (RSC). L'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar ha desenvolupat en els últims anys una intensa activitat en aquesta matèria, destacant entre altres aspectes la càtedra IESE CaixaBank de Responsabilitat Social Corporativa.

La trobada, que ha congregat més de 40 clients de l'entitat, ha comptat amb la ponència de Jaime Silos Leal, director de Desenvolupament Corporatiu de Forética i expresident d’Spainsif; un dels principals experts en Inversió Socialment Responsable (ISR) del país, que ha ressaltat les vinculacions entre la ISR, la RSC i la filantropia, de manera que els assistents han pogut veure els avantatges, i la coherència, d'integrar els tres termes tant en la gestió de les seves empreses com en la del seu patrimoni particular. L'esdeveniment, que ha estat dirigit fonamentalment a empresaris que ja han desenvolupat activitats d’RSC, ha permès als assistents conèixer els últims avanços i novetats en aquestes matèries.

En la sessió s'ha detallat el “Projecte de Valor Social” de CaixaBank Banca Privada, que ajuda els clients a identificar el seu propi projecte filantròpic i trobar la forma més eficient de fer-ho realitat, amb resultats concrets i mesurables.

També s'han exposat les diferents possibilitats de mecenatge i d'implicació que existeixen, tenint en compte les motivacions, objectius, recursos i resultats; i s'ha aprofundit en la col·laboració amb Gavi Alliance per promoure la vacunació infantil en països en vies de desenvolupament. Al mateix temps, l'acte ha servit per presentar les conclusions de l'Informe anual del passat exercici, el primer en aquesta matèria de l'entitat que ajuda a posar en valor el concepte de Banca Socialment Responsable liderat pel departament d’RSC de l'entitat.

Per al desenvolupament d'aquesta iniciativa, coordinada a través d'un equip amb dedicació exclusiva, CaixaBank Banca Privada ha subscrit acords amb institucions especialitzades en els diferents àmbits d'actuació: social, científic, cultural, mediambiental, etc.

Coneixement expert, vehicles d'inversió i formació i esdeveniments

El Projecte de Valor Social s'ha dissenyat amb una metodologia que permet aplicar a la filantropia els mateixos criteris i principis amb els quals es regeixen la resta de les inversions patrimonials. D'aquesta manera, tot projecte filantròpic inclòs en el programa ha d'incorporar la definició d'uns objectius concrets, un seguiment periòdic i un mesurament de l'impacte aconseguit.

La tipologia de productes i serveis filantròpics que es posen a la disposició dels clients van des de productes d'Inversió Socialment Responsable a la col·laboració amb els projectes impulsats i gestionats per l'Obra Social “la Caixa”. Així mateix, CaixaBank Banca Privada ofereix als seus clients accés a formació i a esdeveniments per millorar la seva formació sobre els àmbits del seu interès.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. I el 46% de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat durant les setmanes socials i la resta de l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals, com l'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index o l'organització internacional CDP, que la reconeix com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins el seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per a ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per a això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general.

 

NOTÍCIES RELACIONADES