Nota de premsa

CaixaBank reuneix cinquanta empresaris hotelers de la Costa Blanca en una jornada sobre assessorament patrimonial i operacions corporatives

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank ofereix una jornada d'assessoria a hotels de Costa Blanca.

• L'entitat organitza aquest tipus d'activitats per als seus clients empreses del sector hoteler, amb l'objectiu d'assessorar-los en productes i serveis especialitzats.

 

CaixaBank Empreses juntament amb CaixaBank Banca Privada i CaixaBank Hotels & Tourism ha reunit avui a l'Hotel Don Pancho de Benidorm a cinquanta empresaris hotelers de la Costa Blanca en una jornada per presentar les seves propostes d'assessorament patrimonial i d'operacions corporatives, que poden aportar un gran valor a les companyies hoteleres com a assessor financer en operacions d'adquisicions, fusions i vendes, basat en la seva experiència en el sector del turisme.

L'acte ha comptat amb l'assistència de Diego Hernández, director de CaixaBank Hotels & Tourism, qui ha donat la benvinguda als assistents i mostrat la ferma aposta de CaixaBank pel mercat turístic i, concretament, per la innovació turística a Espanya, que es materialitza a través de la línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través de la proximitat amb les empreses i negocis hotelers.

Posteriorment, Pablo Boguñá, gerent del departament d'Assessorament Patrimonial de CaixaBank Banca Privada, ha impartit la conferència "Preparat per al futur. La importància de Planificar", tractant també el tema de les estructures fiscals eficients.

Per la seva part, Antonio José Castell, director de Corporate & Institutional Banking CaixaBank, ha parlat als assistents sobre les noves vies que es presenten de creixement des del punt de vista de fusions i adquisicions, comentant que s'observa un interès creixent per part dels inversors institucionals en grans cadenes hoteleres internacionals per entrar en el sector vacacional. "D'una banda, els inversors institucionals han canviat la seva visió per la indústria suportada pel bon comportament durant i després de la crisi i la capacitat de crear valor afegit a través de la renovació d'actius i destinacions. Per una altra, les grans cadenes internacionals, tradicionalment més centrades en el negoci urbà han comprovat que l'ampliació de la seva oferta en l'allotjament vacacional pot aportar valor als seus clients. A això cal afegir l'atractiu propi del sector a Espanya amb les bones xifres de creixement dels últims anys i el desenvolupament de companyies líders que són referències mundials en el segment. En paral·lel, des del punt de vista financer, el desenvolupament de noves fórmules de gestió i lloguer ha obert una nova via per a inversors i hotelers puguin cooperar en el creixement", ha assenyalat Castell. En aquest entorn, des del Corporate Finance & Equities de CaixaBank es pot aportar un gran valor a les companyies hoteleres com a assessor financer en operacions corporatives d'adquisicions, fusions i vendes, basat en la seva experiència al sector del turisme amb un equip especialitzat i el suport de la xarxa de banca d'empreses i banca privada de CaixaBank.

La jornada ha estat clausurada per Lola Chirigu, directora del Centre d'Empreses de CaixaBank a Benidorm, els qui han liderat la iniciativa i han estat els encarregats de l'organització d'aquesta sessió.

Aposta pel sector turístic i hoteler

CaixaBank aposta fermament pel mercat turístic i, concretament, per la innovació turística a Espanya, que es materialitza a través de la línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través de la proximitat amb les empreses i negocis hotelers.

CaixaBank Hotels & Tourism és una línia de negoci creada per a consolidar el lideratge de l'entitat en el mercat turístic a través d'un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers. Compta amb un equip de 30 professionals, repartits per tot el territori espanyol, que ofereixen a cada client l'atenció personalitzada que necessiten i un servei de valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat.

CaixaBank Hotels & Tourism, ha concedit 2.186 milions d'euros en crèdit al sector hoteler espanyol el 2018. Aquesta xifra suposa un creixement del 46% respecte a l'any anterior, en el qual el crèdit concedit va ser de 1.500 milions d'euros. Durant 2018, CaixaBank Hotels & Tourism ha realitzat més de 2.800 operacions de concessió de crèdit per tot el territori espanyol, un 8,5% més que el 2017.

Amb aquests resultats, l'entitat ha superat àmpliament l'objectiu que es va establir a principis de 2018 de créixer un 20% i encadena dos anys consecutius d'importants creixements en concessió de crèdit.

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 8.930 clients del sector hotels i altres allotjaments i 5.010 milions d'euros de volum de negoci, la qual cosa posiciona a l'entitat com un referent per a aquest segment d'empreses.

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per a ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària.

La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

El catàleg inclou un dossier de productes específics i finançament adaptat als projectes hotelers, amb una anàlisi prèvia gratuïta. A més d'assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el vacacional.

CaixaBank Hotel & Tourism ha signat durant 2018 més de 40 convenis amb federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i ha organitzat 45 trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola.

Perspectives positives per al sector

Segons l'informe sobre Turisme publicat per CaixaBank Research al gener, el sector turístic mantindrà una evolució positiva el 2019. Després d'uns anys de creixement sense precedents, en els quals l'entrada de turistes internacionals va batre rècords any rere any, prop de 82 milions de turistes internacionals van visitar Espanya en 2018, una xifra similar a la de 2017 i que, segons les previsions de CaixaBank Research, el sector serà capaç de mantenir el 2019. La principal conclusió és que el sector s'està endinsant en una etapa de consolidació de les excel·lents xifres aconseguides en els últims anys.

A més, cal destacar que, si bé el nombre de turistes s'ha estabilitzat, la despesa turística continua creixent, alguna cosa que reforça l'estratègia del sector d'atreure un turisme de major qualitat. Així, mentre l'entrada de turistes el 2018 s'ha mantingut estable respecte a 2017, la despesa turística ha augmentat un 2,8% i la despesa diària un 6,4%, totes dues xifres molt positives.

El banc que trien les empreses

CaixaBank s'ha consolidat com l'entitat que trien les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank. CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada formada per 120 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles als quals treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

 

NOTÍCIES RELACIONADES