Nota de premsa

CaixaBank reuneix a València a un centenar d'empresàries i directives per debatre sobre el lideratge en clau femenina

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, i Elisa Aguilar, ex jugadora de la Selecció Espanyola de Bàsquet

• Elisa Aguilar, ex jugadora de la Selecció Espanyola de Bàsquet, ha participat en l'esdeveniment amb la seva visió sobre les claus de l'èxit dins i fora de l'esport.

• Es tracta de la primera sessió d'una nova sèrie de jornades sobre la diversitat que CaixaBank impulsarà a tot Espanya amb ponents de primer nivell.

CaixaBank ha organitzat a València una jornada sobre el lideratge en clau femenina que ha impartit Elisa Aguilar, ex jugadora de la Selecció Espanyola de Bàsquet i actualment vinculada a la Federació Espanyola de Bàsquet (FEB) com a directora de l'oficina permanent de les Lligues FEB. Més d'un centenar d'empresàries i directives de la Comunitat Valenciana han assistit a la sessió, que ha estat presidida per Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana.

Aguilar ha analitzat la gestió del lideratge en l'àmbit esportiu i com algunes de les claus d'èxit tenen també plena aplicació a la vida professional, familiar i personal. Aguilar també ha fet referència a la importància de factors extraesportius, com els valors i la col·laboració amb els altres, per a l'obtenció de metes, esportives i no esportives.

Per la seva banda, Xicu Costa ha destacat que "CaixaBank impulsa la diversitat i està compromesa amb la igualtat. A través d'aquest tipus d'iniciatives, volem fomentar el debat sobre la diversitat i gestió empresarial, a més de posar en valor l'esforç i el compromís de dones que, com Elisa Aguilar, aposten per l'excel·lència ".

Projecte en el marc del programa de diversitat de CaixaBank

La de València és la primera d'una sèrie de jornades que l'entitat financera durà a terme en diverses ciutats espanyoles amb ponents de primer nivell.

L'objectiu és fomentar el debat sobre com la diversitat enriqueix els diferents àmbits de l'activitat humana i com la igualtat i la meritocràcia són claus en l'obtenció de l'èxit de qualsevol projecte.

Aquesta iniciativa s'emmarca en el programa “Engage” i, concretament, en el projecte “Wengage Gender Diversity”, dedicat al foment de la diversitat de gènere, en el marc del model de banca de l'entitat. socialment responsable, compromesa amb l'entorn, amb vocació social i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat.

CaixaBank, compromesa amb la diversitat

CaixaBank, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina, sota el paraigües del programa “Engage Empowering Diversity”, projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional.

L'entitat compta actualment amb un 39,1% de dones en llocs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. Entre altres iniciatives, CaixaBank desenvolupa un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones.

A més, l'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women 's Empowerment Principles, impulsada per les Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

D'altra banda, CaixaBank compta amb la Certificació efr (Empresa Familiarment Responsable) de la Fundació Masfamilia, així com amb diversos reconeixements pel seu impuls del paper de la dona en l'àmbit laboral, com el premi 25è aniversari de la FEDEPE (Federació Espanyola de dones Directives, Executives, Professionals i Empresàries).

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES