Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Sevilla més de 200 emprenedores i directives per analitzar els reptes de la igualtat de gènere

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada CaixaBank empredendoras i directives a Sevilla

• L'entitat fomenta l'emprenedoria en la moda flamenca en col·laboració amb MicroBank, l'únic banc d'Espanya dedicat principalment als microcrèdits.

• L'acte ha comptat amb veus inspiradores en l'àmbit del sector empresarial andalús: Sara Hidalgo, CEO Grupo Wingenia, Concha Cobreros, directora del Projecte Itálica Patrimonio Mundial, i Leticia Domínguez, LDM arte&Moda.

• Previ a la Fira, l'acte ha finalitzat amb una desfilada de moda flamenca en el qual han participat dues dones de Pulseras Rosas, iniciativa que ajuda dones abans, durant i després d'un tractament oncològic.

CaixaBank ha reunit aquest matí a la seva oficina Store Sierpes més de 200 emprenedores i directives sevillanes per analitzar els reptes en l'àmbit empresarial en clau d'igualtat de gènere. L'acte ha estat presidit per María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental; i Antonio Vila, president de MicroBank.

El col·loqui ha comptat amb veus inspiradores en l'àmbit del sector empresarial andalús: Sara Hidalgo, CEO Grupo Wingenia, Concha Cobreros, directora del Projecte Itálica Patrimonio Mundial, i Leticia Domínguez, LDM arte&Moda; els qui han compartit els reptes d'emprendre i desenvolupar-se en l'àmbit professional des de l'òptica femenina.

La jornada ha estat coorganitzada per MicroBank, el banc de microfinances de l'entitat, amb l'objectiu d'impulsar la igualtat entre homes i dones, donant suport al rol de la dona en l'empresa i en la societat.

Previ a la Fira, l'acte ha finalitzat amb una desfilada de moda flamenca en el qual han participat dues dones de Pulseras Rosas, iniciativa que ajuda dones abans, durant i després d'un tractament oncològic. A la desfilada, que ha estat amenitzada amb una actuació flamenca i la música en directe del grup Isabel Sollero, han participat els dissenyadors actuals més prometedors Jose Hidalgo, Inma Gelo, Carolina Torezano, María Amador, Leticia Domínguez i Pulseras Rosas & Sonibel que han fet gaudir a tots en aquest esdeveniment que vol convertir-se en una cita habitual de moda flamenca a Sevilla.

Els beneficis de les dones en posicions de lideratge

María Jesús Catalá, en la seva intervenció ha exposat al públic els beneficis de les dones en posicions de lideratge. Les empreses amb més dones en els seus equips directius tenen un 21% de probabilitats d'obtenir majors beneficis que les pitjor posicionades en diversitat (McKinsey, 2018). I si la diversitat s'estén a l'àmbit cultural, la probabilitat és encara major (33%). A més, l'estil de lideratge femení, més relacionat amb un enfocament horitzontal i amb característiques com l'empatia, sensibilitat i cerca del consens, és molt recomanable en les organitzacions cada vegada més planes i interconnectades d'avui. CaixaBank compta amb un 39,9% de dones en posicions directives, un dels percentatges més alts del sector.

Catalá ha explicat el programa Wengage, que inclou mesures internes per fomentar la flexibilitat i la conciliació, la formació o els plans de mentoring femení, mitjançant els quals directives de l'entitat assessoren altres professionals en el desenvolupament de la seva carrera professional.

En l'àmbit extern, el compromís de CaixaBank amb la diversitat inclou la promoció del debat i la conversa pública entorn de la diversitat (jornades eWoman); l'organització de diferents premis i reconeixements al lideratge empresarial (Premi Dona Empresària) o a l'excel·lència acadèmica (Premis Wonnow Stem); o línies d'acció vinculades a l'esport (patrocini de la selecció femenina de bàsquet).

CaixaBank està adherida al Women's Empowerment Principles, de les Nacions Unides; a l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat Més dones, millors empreses per una major representativitat de la dona en posicions directives; o al Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries.

Gràcies a aquest compromís, CaixaBank compta amb la Certificació EFR (Empresa Familiarment Responsable) de la Fundació Masfamilia i ha estat mereixedora de diversos reconeixements, com el Premi 25 aniversari de FEDEPE (Federación Española de Mujeres Directivas, Ejecutivas, Profesionales y Empresarias).

El paper de MicroBank en l'emprenedoria femenina. Un model d'èxit.

Una de les participants en el col·loqui, Leticia Domínguez, la firma de la qual ha desfilat aquesta tarda, va explicar que va rebre el suport de MicroBank quan necessitava impulsar la seva carrera professional. Gràcies a la concessió d'aquest microcrèdit va aconseguir el seu somni d'unir moda i art en un mateix concepte.

Antonio Vila, president de MicroBank, ha indicat que "per a moltes emprenedores, iniciar el seu propi negoci es presenta com l'única sortida professional a una situació d'atur. A través del nostre banc, ens dirigim principalment a aquells col·lectius amb majors dificultats d'accés al crèdit a causa de, principalment, la falta de garanties i la falta d'historial creditici, especialment quan es tracta d'iniciar un nou projecte empresarial".

Desfilades de Moda Flamenca

Jose Hidalgo

El dissenyador sevillà amb més personalitat de la moda flamenca actual, es caracteritza per la seva elegància, estil i delicadesa a l'hora de fer el seu treball. La seva proposta és la col·lecció "Gitanos", presentada al We Love Flamenco, una col·lecció inspirada en la cultura del poble gitano, centrant-se en colors com el negre, el blanc o el vermell i en teixits naturals com la seda, el punt de cotó o el lli.

Inma Gelo

La dissenyadora sevillana, Inma Gelo, homenatja la seva àvia en la seva col·lecció d'aquest any "Las Gitanillas de mi Balcón", presentada a la Pasarela Flamenca Jerez.

Aquesta col·lecció està inspirada en records de la seva infància, balcons plens de testos i de flors, que es veuen perfectament reflectits en els teixits i tonalitats que la dissenyadora ha usat per a la seva confecció.

Gelo aposta per teixits clàssics de sempre com les llunes o els llisos i uns altres de fantasia com el guipur.

Carolina Torezano

La dissenyadora sevillana més arriscada i innovadora, es llança aquest any amb la seva primera col·lecció "Mi Ruta", presentada al SIMOF. Els dissenys d'aquesta col·lecció estan inspirats en la "Ruta 66" i en el món de les motos, exhibint-hi així una flamenca més atrevida i diferent. Aquesta col·lecció es caracteritza pels seus cridaners estampats (matrícules, calaveres, motocicletes) i per les seves diferents propostes (vestits, faldilles i pantalons).

María Amador

La dissenyadora sevillana homenatja les dones de la tribu Samburu (Kenya), que dona nom a la seva nova col·lecció de moda flamenca, presentada al SIMOF. En aquesta col·lecció, María, ha volgut representar a les dones artesanes d'aquesta tribu, la seva figura i la seva forma de vestir. Es caracteritza per utilitzar colors molt cridaners com grocs, fúcsies, verds fluors o roses, en cintura a la cintura i micro volants que ressalten la figura de la dona.

Leticia Domínguez

La dissenyadora sevillana homenatja al SIMOF pels seus 25 anys amb la seva nova col·lecció de moda flamenca "25 a Compás", presentada en aquesta passarel·la. Amb aquesta col·lecció, Leticia, va fer un recorregut sobre l'evolució del vestit de flamenca, des de finals del segle XIX a l'actualitat. Per aquest motiu en els seus dissenys hi ha barrejes de color i teixits i estampats únics creats per la mateixa dissenyadora. És característic els vestits amb molt de vol, però també les dues peces (faldilla i brusa).

Pulseras Rosas&Sonibel

Pulseras Rosas, associació que s'encarrega de donar cobertura, principalment, a les necessitats de persones abans, durant i després d'un tractament oncològic. Aquesta fundació té com a missió facilitar, normalitzar i en definitiva millorar la vida dels pacients amb càncer.

Sonibel, la signatura de les sevillanes Sonia i Isabel, ha estat l'encarregada de vestir a les dues representants de la Fundación Pulseras Rosas com a mostra de la col·laboració que manté l'entitat amb aquesta.

 

NOTÍCIES RELACIONADES