Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Lleida més de 350 professionals del sector agrari a la Jornada AgroBank “Innovació i sostenibilitat”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya

• El director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana, ha inaugurat les jornades al costat de la directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació (MAPA), Isabel Bombal, i del director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol.

• L’objectiu de la jornada és posar en valor la innovació en el sector agroalimentari i aconseguir alimentar el món d’una manera més sostenible mediambientalment.

• Durant la jornada, s’han lliurat els premis Pronosporc de predicció de cotització del sector porcí.

 

Més de 350 persones vinculades al sector agroalimentari s'han reunit avui a la Jornada AgroBank “Innovació i sostenibilitat”, una trobada entre professionals i experts del món agrari que ha tingut lloc a Lleida amb l'objectiu de posar de manifest la necessitat de fer un esforç d’innovació en el sector agroalimentari, que contribueixi a fer més sostenible mediambientalment la pràctica de l’agricultura.

La jornada, celebrada a la Llotja de Lleida, ha estat inaugurada pel director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; la directora general de Desenvolupament Rural, Innovació i Política Forestal del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, Isabel Bombal; el director general d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol; i l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

Els ponents han pogut debatre sobre les estratègies de la comissió europea al voltant del desenvolupament sostenible del sector agroalimentari, i com aquesta sostenibilitat ha de ser mediambiental, però també econòmica i social. Bombal, en la seva ponència ha destacat la importància de garantir la sostenibilitat del nostre medi rural des de les seves tres vessants, ressaltant per a això el paper fonamental que ha d´exercir el sector agroalimentari. Així mateix, ha fet referència a com aquest sector i el medi rural ha d’incorporar-se al procés de transformació per aconseguir una economia climàticament neutra, en el que la innovació, la digitalització i la bioeconomia han de ser palanques per facilitar aquest trànsit.

Posteriorment, ha tingut lloc una taula rodona sobre la innovació en l’ecosistema agroalimentari com a clau per aconseguir un desenvolupament sostenible del territori. La tertúlia, moderada per Santi Roig, ha comptat amb la participació de Teresa Botargues, Assessora per a la Innovació i la Transformació Econòmica Diputació de Lleida; Llorenç Frigola, President de l’IGP Poma de Girona i Director Agrícola de Mas Saulot; Daniel Oliach, del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya i secretari de la Asociación de Productores de Trufa de España; David Tous, de Saf Sampling; i Jordi Rius, secretari del Consell Regulador D.O. Terra Alta.

A la taula rodona, s’ha parlat de diferents innovacions en l’àmbit agroalimentari. S'hi han exposat, per exemple, la utilització de sondes i teledetecció per optimitzar el regadiu, la implementació de tècniques de conreu al sector tofoner o l’aprofitament de la poma amb poca aptitud comercial, per a l’obtenció de sidra, entre d’altres. 

AgroBank, líder del sector

Les jornades agràries formen part d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor de AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no sols amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per a oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 56 de les quals a la demarcació de Lleida, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com a jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

CaixaBank fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per a impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquesta mena de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

 

NOTÍCIES RELACIONADES