Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Lleida a més de 400 professionals del sector agrari a la Jornades AgroBank “Aigua i sostenibilitat”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada AgroBank

• El director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, ha inaugurat les jornades al costat del secretari general d’Agricultura i Alimentació del Ministeri d’Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient (MAPA), Fernando Miranda, el secretari general del DARP, David Mascort, i l’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa.

• La jornada “Aigua i sostenibilitat”, ha tingut com a objectiu posar de manifest la necessària gestió eficient de l’aigua per la producció d’aliments.

• Durant la jornada s’ha lliurat a Amparo Gotor el premi Càtedra AgroBank a la millor tesi doctoral.

Més de 400 persones vinculades al sector agroramader s'han reunit avui a Jornada AgroBank “Aigua i sostenibilitat”, una trobada entre professionals i experts del món agrari que ha tingut lloc a Lleida amb l'objectiu de posar de manifest la necessària gestió eficient de l’aigua per la producció d’aliments.

La jornada, celebrada a la Llotja de Lleida, ha estat inaugurada pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, el secretari general d’Agricultura i Alimentació del MAPA, Fernando Miranda, el secretari general d’Agricultura i Ramaderia del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat, David Mascort, i l'alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa. A més, ha comptat amb la presència i intervenció del director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana.

Entre els temes tractats durant la jornada, els professionals participants han debatut sobre la importància de l’aigua per al sector agrari a Catalunya, i com està canviant el sector degut al desenvolupament i innovació. Així mateix, Joan Girona, investigador de l’IRTA, ha realitzat un anàlisis de la gestió de l’aigua per la producció agroalimentària.

Posteriorment, s’ha organitzat una taula rodona moderada per el conductor de la jornada, Santi Roig, en la que s’ha parlat sobre l’aigua i la seva gestió eficient d’aquest recurs escàs. La tertúlia, ha comptat amb la participació de Xavier Guixà, de la Divisió d’Obres Hidràuliques d’Infraestructures.cat; Francesc Camps, de l’IRTA Mas Badia; i Roberto Quintillà, de la Comunitat General de Regants del Canal d’Aragó i Catalunya.

A continuació, ha tingut lloc una segona taula rodona sota el títol “Aigua: motor del creixement”. En aquesta, ha intervingut Josep Pont, CEO del Grup Borges, Antoni Pané, Director general de la Cooperativa d’Ivars, i Antoni Galceran, de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

A més, durant la jornada el director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, i el secretari general del MAPA, Fernando Miranda, han lliurat el premi a Amparo Gotor, la guanyadora del Premi de la Càtedra AgroBank a la millor tesis doctoral. Gotor ha desenvolupat una tesis doctoral sobre el control biològic de la podridura marro de la fruita d’os causada per per Monilinia spp, que pot arribar a ocasionar una pèrdua de fins al 80% de la producció. L’acte de lliurament ha estat presentat pel catedràtic de L’Universitat de Lleida Antonio Ramos, director de la Càtedra .

La Càtedra AgroBank de la UdL, creada al 2016, té entre els seus objectius fonamentals el reconeixement de la recerca d'excel·lència que s'està desenvolupant en l'àmbit agroalimentari, promoure la transferència de coneixement científic i tècnic entre investigadors, professionals del sector i clients de l'entitat financera, així com impulsar la qualitat i la innovació en l’àmbit agroalimentari.

AgroBank, una línia de negoci per al sector

Les jornades agràries formen part d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, amb la qual l'entitat financera ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i ja té com a clients 1 de cada 4 agricultors espanyols.

L’entitat compta amb prop de 1.000 oficines especialitzades en el sector agrari, 73 de les quals a Lleida, i 3.000 gestors que acompanyen als seus clients amb un ampli coneixement del sector i del mercat. Així, agricultors, ramaders i cooperativistes reben un servei financer realment útil. A més, els assessors d’AgroBank posen la tecnologia al servei dels seus clients, tot disposant d’equips portàtils amb els que fer la seva tasca d’assessoria financer i contractació de productes des de les pròpies explotacions agràries.

Després de quatre anys de recorregut, AgroBank compta amb un volum de negoci gestionat de més de 18.000 milions d’euros, el que es tradueix en un increment de 25,5% des del seu llançament al setembre de 2014.

 

NOTÍCIES RELACIONADES