Nota de premsa

CaixaBank reuneix a Huelva més de 300 professionals del sector agrari en una Jornada AgroBank sobre nous cultius

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank

· El director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz, ha presidit l'acte, juntament amb la directora general de Produccions i Mercats Agraris del MAPA, Esperanza Orellana; el secretari general d'Agricultura i Alimentació de la Conselleria d'Agricultura, Vicente Pérez García de Prado; i la directora territorial de CaixaBank en Andalusia Occidental, María Jesús Catalá.

· Durant la jornada, empresaris i executius de l'entitat han analitzat els nous cultius en el sector agrari de Huelva.

· Les Jornades AgroBank són una iniciativa de l'entitat financera per impulsar la competitivitat del sector agroalimentari entre el seu col·lectiu professional.

 

Més de 300 persones vinculades al sector agrari s'han reunit avui a la Jornada AgroBank ‘Nous cultius en el sector agrari de Huelva’, una trobada entre professionals i experts del món agrari que ha tingut lloc a Huelva. L'objectiu de la jornada ha estat analitzar la situació actual i les perspectives de futur d'aquest sector estratègic que ha viscut en els últims anys una enorme transformació passant del monocultiu de la maduixa a les noves varietats com el gerd, mora o el nabiu, així com nous cultius tropicals –alvocat, mango o caqui- que troben a Huelva un sòl i un clima adequat a les seves necessitats.

La jornada, celebrada al Fórum Iberoamericano de la Rábida, ha estat presidida pel director general de CaixaBank, Juan Antonio Alcaraz; la directora general de Produccions i Mercats Agraris del MAPA, Esperanza Orellana; el secretari general d'Agricultura i Alimentació de la Conselleria d'Agricultura, Vicente Pérez García de Prado; i María Jesús Catalá, directora territorial de CaixaBank a Andalusia Occidental.

Després de les intervencions d'obertura, Esperanza Orellana ha protagonitzat la primera conferència sota el títol ‘El sector agrícola de Huelva: nous mercats i anàlisis del consum de les berries a la UE’. Posteriorment, s'ha desenvolupat la ponència del director corporatiu de AGQ Labs, Miguel Valero, entorn de les ‘Noves tendències en el sector agrari de Huelva’.

La Jornada AgroBank ha continuat amb la celebració d'una taula rodona moderada per Álvaro Burgos Mall, delegat d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Desenvolupament Sostenible de Huelva, en la qual s'han tractat fonamentalment els reptes i avantatges dels nous cultius, amb l'objectiu d'ampliar el mercat amb noves varietats i tècniques que dosin les collites i ajudin a equilibrar els preus. S'han exposat, per exemple, noves formes d'irrigació o de preparació del sòl que contribueixin a l'eficiència dels cultius. Així mateix, els assistents han pogut debatre sobre els protocols d'exportació, l'obertura de nous mercats i han fet una anàlisi específica sobre el consum de les berries a la Unió Europea.

L'acte, que reafirma el compromís de l'entitat a impulsar la competitivitat del sector agroalimentari entre el seu col·lectiu professional, ha conclòs amb la intervenció de Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, qui s'ha encarregat de clausurar la Jornada.

Jornada AgroBank “Nous cultius en el sector agrari de Huelva”

 

 AgroBank, una línia de negoci per al sector

Les jornades agràries formen part d’AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, que en els seus cinc anys de vida ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com el premi a la millor tesi doctoral, seminaris i cursos específics. Donada la vocació internacional del sector, AgroBank disposa també d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

Des de CaixaBank es fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, l'entitat disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquest tipus de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

 

NOTÍCIES RELACIONADES