Nota de premsa

CaixaBank reuneix a directives a Milà per debatre sobre la presència de les dones en els llocs executius

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Participants a la jornada "Diversity Talks" a Milà

• L'ambaixador d'Espanya a Itàlia, Jesús Gracia, ha clausurat la sessió, on ha destacat el compromís del govern espanyol amb la igualtat efectiva de tracte i d'oportunitats entre dones i homes.

• Les participants han compartit les seves experiències a nivell professional i personal i han reflexionat sobre la importància de la diversitat en l'àmbit laboral.

CaixaBank, entitat líder en banca retail a Espanya, ha organitzat a Milà la cinquena edició del seu programa internacional de debats "Diversity Talks", creats per fomentar la reflexió sobre diversitat i gestió empresarial. En aquesta ocasió, CaixaBank ha reunit a directives de diverses companyies per debatre sobre la presència de les dones en els llocs executius de les empreses a Itàlia.

L'entitat va iniciar el seu programa "Diversity Talks" aquest any amb sessions a Turquia i Polònia, on va analitzar amb representants locals la diversitat i la seva contribució als negocis. Recentment, també ha organitzat jornades a Dubai i Johannesburg. Els propers debats se celebraran a Nova York i Casablanca i amb ells, l'entitat acabarà el primer semestre amb set jornades celebrades a la seva xarxa internacional.

La jornada ha comptat amb la participació de Maria Elena Cappello, membre del Consell d'Administració de TIM, MPS, Saipem, Prysmian i FEEM; Silvia Marinari, responsable de Recursos Humans i d'Organització de Terna SPA; Cristina Scocchia, CEO de Kiko Make Up i membre del Consell d'Administració de Pirelli, Elica i Luxottica; Nicole Della Vedova, responsable de Mercat de Capitals d'ENEL Spa, i Monica Poggio, CEO de Bayer Itàlia. Per la seva banda, l'ambaixador d'Espanya a Itàlia, Jesús Gracia, ha clausurat la sessió, moderada per Claudina Farré, directora de l'oficina de representació de CaixaBank a Itàlia. Jesús Gracia ha destacat el compromís del govern espanyol amb la igualtat efectiva mitjançant el suport a aquest tipus d'iniciatives i l'impuls de mesures dirigides a fomentar la presència equilibrada de dones en els llocs predirectius i directius. També ha recordat la recent creació per part del Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació d'Espanya d'un lloc d'Ambaixador en missió especial per a la igualtat de gènere. Aquesta persona ha de vetllar per l'eliminació de tota forma de discriminació i s'ocuparà d'assegurar que es respecta aquesta prioritat no només pel que fa a decisions sobre recursos humans, sinó també en les polítiques.

L'entitat ha reunit a dones que ocupen llocs de responsabilitat en empreses de diversos sectors, que han compartit les seves experiències a nivell professional i personal i han reflexionat sobre la importància de la diversitat en l'àmbit laboral.

Segons Silvia Marinari, "a Itàlia encara queda molt per fer per aconseguir la igualtat de gènere en el món laboral". Marinari considera que s'ha de parlar de singularitat, ja que cada persona contribueix de manera "única" a les organitzacions a través de les seves actituds i habilitats.

Per la seva banda, Cristina Scocchia indica que "és important apostar per un model cultural meritocràtic on tots tinguem les mateixes oportunitats de demostrar els nostres valors". Monica Poggio considera que "avançant amb determinació i objectius clars, les dones poden aconseguir la carrera professional que desitgin i conciliar la vida professional, privada i familiar". Per aconseguir-ho, un consell que dóna Maria Elena Cappello és "seguir les vostres passions i sobretot, divertir-se. Val la pena". Nicole Della Vedova recomana "treballar amb passió i curiositat, destacant els mèrits i el desenvolupament d'habilitats i competències per millorar contínuament, afirmant la singularitat de cada persona".

La diversitat, clau per a CaixaBank

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Europa, amb un equip especialitzat que coordina projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere, diversitat funcional i diversitat generacional. A més, la diversitat és un dels eixos principals del seu pla de Banca Socialment Responsable.

En el cas de banca internacional, la diversitat no només és una excel·lent visió de recursos humans, sinó que també suposa un element clau en el model de negoci. La xarxa internacional de CaixaBank està especialitzada en l'assessorament a les empreses espanyoles que emprenen projectes a l'exterior i, per a això, tan importants són els coneixements especialitzats en banca internacional com en diversitat cultural.

Presència internacional

L'entitat té equips multiculturals, de diferents procedències, que duen a terme projectes específics per assegurar la proximitat i atendre les necessitats característiques en cada territori. A més, la diversitat de gènere és especialment important: a la xarxa internacional de CaixaBank, el 42% dels llocs directius internacionals estan ocupats per dones.

Actualment, CaixaBank disposa d'una xarxa internacional integrada per 26 sucursals operatives i oficines de representació presents en 18 països. Compta amb oficines de representació a París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Sao Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Johannesburg (Sud-àfrica) i Lima (Perú).

A més, disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). A més, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món.

CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les que ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat té un 84,51% de Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES