Nota de premsa

CaixaBank reuneix a cinquanta empresaris a Alacant per debatre sobre les perspectives i riscos de l'economia global

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Alex Ruiz, economista de l'Àrea de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank; Bernardino Gosp, director de Banca d'Empreses de CaixaBank en la Comunitat Valenciana; i José Luis Sala, director del Centre d'Empreses de CaixaBank a Alacant.

L'economista de l'Àrea de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank, Alex Ruiz, ha ofert una previsió de millora econòmica global però “amb riscos a la baixa”.

La conferència s'ha produït en el marc d'una nova edició de la trobada Coffee&Break organitzat per CaixaBank Empreses, el servei especialitzat per a empreses de CaixaBank.

CaixaBank, a través del seu servei especialitzat per a empreses, CaixaBank Empreses, ha reunit a més de cinquanta empresaris a Alacant per debatre sobre les perspectives econòmiques a nivell global i local. L'acte ha estat presidit pel director de Banca d'Empreses de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Bernardino Gosp, qui ha destacat que “CaixaBank reafirma el seu compromís amb la Comunitat Valenciana a través del suport a les empreses d'aquesta comunitat i contribueix, a través de la seva activitat empresarial, al desenvolupament i al benestar de la societat. Donar suport al teixit empresarial és la millor forma de recuperar la confiança en el creixement i generar riquesa per a tota la societat”.

Posteriorment ha tingut lloc la intervenció d'Alex Ruiz, economista de l'Àrea de Planificació Estratègica i Estudis de CaixaBank, que ha impartit la conferència titulada “Perspectives 2017: creixent en un món incert”, en la qual ha ofert una previsió de millora econòmica global però “amb riscos a la baixa” derivats d'un entorn en el qual no s'acaba de buidar la incertesa.

Durant la seva exposició, Alex Ruiz ha convidat als assistents a conèixer els principals trets que caracteritzen les majors economies del món, des dels EUA., on es preveu que la nova Administració nord-americana escometi “un programa d'expansió fiscal amb un efecte moderat sobre el creixement i amb possibles tensions inflacionistes”, fins a Europa, que prossegueix amb una expansió continuada, però moderada, en un context polític en el qual destaquen cites electorals importants (Alemanya i Itàlia) i l'inici efectiu de les negociacions del brexit.

Sobre l'evolució futura de l'economia espanyola, Ruiz ha subratllat que “2017 es presenta com un any de creixement que continuarà sent vigorós i notablement superior al de la majoria de països desenvolupats. Un any en el qual els efectes positius dels ajustos estructurals, com els guanys de competitivitat, el reequilibri del sector immobiliari i un sector bancari sanejat, guanyaran protagonisme.

El tancament de l'acte ha estat a càrrec del director de Banca d'Empreses de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Bernardino Gosp, que ha subratllat que “el model de servei per a banca d'empreses es basa en la relació a llarg termini amb el client, oferint un servei especialitzat a cada segment”. Gosp ha recordat, a més, que “CaixaBank Empreses col·labora amb la Fundació Bancària “la Caixa” especialment en el projecte GAVI Alliance, que fou fundat l'any 2000 per Nelson Mandela i Bill Gates amb la finalitat de reduir la mortalitat infantil. La seva missió principal és salvar les vides de nens vacunant-los.” Des de l'any 2008, CaixaBank ofereix a les empreses l'oportunitat de sumar-se a la lluita contra la mortalitat infantil. Més de 500 empreses han col·laborat ja en aquest programa superant els 2 milions d'euros en aportacions.

CaixaBank, al costat de les empreses

CaixaBank Empreses va engegar la iniciativa Coffee&Break l’any 2013 amb la finalitat d'establir espais de comunicació i generar punts de trobada i debat amb les empreses, organitzant una ponència que versa sobre aspectes de l'actualitat econòmica, financera i empresarial. Des del 2013, s'han celebrat 37 Coffee&Breaks en tot el territori als quals han assistit més de 2.900 empresaris. Aquestes jornades van tenir molt bon acolliment per part dels empresaris assistents per la possibilitat que representa debatre, en primera persona, amb ponents d'alt nivell.

Amb l'objectiu d'aprofundir en el negoci de banca d'empreses, CaixaBank compta amb 115 Centres d'Empreses - 9 a la Comunitat Valenciana - i amb un equip especialitzat de professionals a la xarxa d'oficines altament qualificats per recolzar al teixit empresarial espanyol.

 

NOTÍCIES RELACIONADES