Nota de premsa

CaixaBank renova la seva presència a l'índex de sostenibilitat FTSE4*Good

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• Aquest índex està reconegut com un dels indicadors de sostenibilitat més prestigiosos del món i identifica a les empreses cotitzades que gestionen millor els riscos en matèria mediambiental, social i de govern corporatiu (ESG, per les seves sigles en anglès).

• Per setè any consecutiu, l'entitat financera ha aconseguit mantenir una alta valoració, la qual cosa suposa un reconeixement a la seva política de Responsabilitat Social Corporativa.

CaixaBank ha tornat a ser inclosa, per setè any consecutiu, en el FTSE4*Good Index Series, el prestigiós índex borsari de sostenibilitat empresarial del món que analitza l'evolució de les companyies segons els factors anomenats ESG (mediambientals, socials i de govern corporatiu).

L'entitat financera, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha aconseguit mantenir la seva valoració un any més (4,2 punts sobre 5), la qual cosa reafirma la seva política en matèria de Responsabilitat Social Corporativa i suposa un reconeixement a les diferents iniciatives que en aquesta matèria està desenvolupant de forma estratègica i transversal dins de la companyia.

Les empreses incloses en aquest índex, creat per la borsa de Londres el juliol de 2001, han de complir certs requisits relatius a àmbits com el medi ambient, les relacions amb grups d'interès, els drets humans, els proveïdors, la prevenció de la corrupció i les polítiques contra el canvi climàtic. Des del seu llançament, aquest índex s'ha convertit en una eina indispensable per als inversors que busquen companyies que estiguin compromeses amb els estàndards responsables globalment acceptats i que contribueixin al seu desenvolupament a escala mundial.

L'índex FTSE4*Good està dissenyat per ajudar a inversors a integrar factors ESG en les seves decisions d'inversió. L'índex identifica a les empreses cotitzades que gestionen millor els riscos ESG i s'empra com a base per a fons, productes estructurats i com a referència de rendiment. Els criteris FTSE4*Good es desenvolupen a partir d'un extens procés de consulta amb el mercat i s'actualitzen anualment, basant-se exclusivament en dades públiques, fet que contribueix a una major transparència en la valoració.

 

NOTÍCIES RELACIONADES