Nota de premsa

CaixaBank renova el seu acord amb FADEMUR per impulsar l’activitat agrària a Espanya

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Teresa López, presidenta de FADEMUR, i Sergio Gutiérrez, director d’AgroBank, en la firma de l’acord

• Les sòcies de la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) podran beneficiar-se d'una gran oferta de productes i serveis especialitzats per al sector.

• CaixaBank és l'entitat amb més presència en l'àmbit rural. Té presència en més de 2.200 municipis, i en 389 és l'única entitat amb representació.

CaixaBank, en el seu ferm compromís per mantenir la xarxa rural i fomentar la diversitat, ha renovat el seu acord de col·laboració amb la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR). Mitjançant aquest acord, signat a través d'AgroBank, la línia de negoci especialitzada per al sector agrari, l'entitat posa a disposició de totes les associades una àmplia oferta de productes i serveis financers especialitzats per al sector agrari.

L'acord ha estat subscrit per Teresa López, presidenta de FADEMUR, i Sergio Gutiérrez, director d'AgroBank. Gràcies a aquest conveni, les sòcies de la federació tindran accés a les línies específiques de finançament destinades a l'adquisició i adaptació de les seves finques, maquinàries o instal·lacions, i a la implementació d'energies renovables amb finalitat d'autoconsum. En aquest sentit, l'entitat financera acompanyarà de manera integral a les associades, atorgant no només suport financer, sinó també assessorament, planificació conjunta, ajuda a la formació i l'especialització.

L'acord també té en compte la participació conjunta i patrocini, per part de CaixaBank, d'algunes jornades i actes que organitzi FADEMUR.

Amb aquesta línia de compromís, CaixaBank vol donar suport a les necessitats particulars de les dones rurals en el camp i impulsar la seva presència i desenvolupament en el sector agrari a Espanya. Així mateix, l'entitat està compromesa i treballa per fomentar la diversitat. Aquest acord amb FADEMUR contribueix a la consecució de l'objectiu 5 de desenvolupament sostenible (ODS) de Nacions Unides que cerca aconseguir la igualtat entre els gèneres i empoderar a totes les dones.

L'entitat amb més presència en l'àmbit rural

Avui dia, CaixaBank té presència a través de les seves 14 Direccions Territorials en més de 2.200 municipis repartits per tota la geografia espanyola, mentre que en 389 és l'única entitat amb representació.

La previsió amb la que treballa CaixaBank és que, l'any 2022, el 38% de les oficines del banc se situï en poblacions on hi viuen menys de 10.000 habitants.

Per contribuir a la inclusió financera, CaixaBank compta amb iniciatives especials per reforçar el servei en l'àmbit rural, com és el cas de les oficines mòbils, que donen servei a 250.000 persones en girebé 430 petits municipis.

AgroBank, líder del sector

AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agroalimentari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada dos agricultors espanyols.

La proposta de valor d'AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil. 

AgroBank compta amb una àmplia xarxa d'oficines pròpies, professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com ara jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància.

AgroBank ha reforçat el compromís amb l'impuls de la dona en entorns rurals amb una línia de treball que comprèn la signatura de convenis com el de FADEMUR, jornades temàtiques per al desenvolupament de la dona rural, la Càtedra AgroBank i la col·laboració amb ClosinGap en l'elaboració de l'informe de bretxa de gènere en entorns rurals.

A més, a través de la Càtedra AgroBank sobre Qualitat i Innovació en el sector Agroalimentari, al costat de la Universitat de Lleida, desenvolupa accions com els premis a la millor tesi doctoral i al millor treball final de màster, seminaris i cursos específics. Atesa la vocació internacional del sector, AgroBank disposa d'un conjunt de solucions que faciliten el desenvolupament de relacions comercials amb qualsevol lloc del món.

Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR)

La Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR) és una organització progressista que lluita per assolir la igualtat i el progrés de les dones que viuen i treballen en el medi rural. Va néixer amb l'objectiu de reforçar el treball que venen desenvolupant les associacions de dones rurals que la integren, perquè confien en què com més siguin i més unides estiguin, més força tindran les seves reivindicacions de drets fonamentals i més possibilitats tindran d'influir en el disseny de polítiques públiques que realment s'ajustin a les seves necessitats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES