Nota de premsa

CaixaBank renova el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+ que certifica l'excel·lència en la qualitat de la gestió i el servei als clients

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
D'esquerra a dreta: Rafael García Meiro, director general d'AENOR; Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank; Bibiano Martínez, director executiu adjunt a la Direcció General de Negoci de CaixaBank, i Ignacio Babé, secretari general del Club Excel·lència en Gestió (CEG).

• L'entitat ha superat amb èxit un rigorós procés d'avaluació externa avalat per AENOR i el Club Excel·lència en Gestió.

• CaixaBank és actualment l'únic banc espanyol amb sis àrees de negoci certificades seguint els referencials AENOR Conform: Banca Privada, Banca Premier, Banca Particulars, Banca Negoci, Banca Internacional i Banca d'Empreses.

• Gràcies al seu model de gestió, CaixaBank ha estat nomenada Ambaixadora de l'Excel·lència Europea 2018 per part del Club Excel·lència en Gestió.

CaixaBank ha obtingut el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+ amb una qualificació superior als 650 punts. L'entitat ha superat amb èxit el rigorós procés d'avaluació externa avalat per AENOR i el Club Excel·lència en Gestió (CEG) i ha millorat la puntuació aconseguida en l'anterior revisió. El banc consolida així la trajectòria iniciada l’any 2012, quan va aconseguir per primera vegada aquest reconeixement, que ha renovat des de llavors de forma ininterrompuda.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Bibiano Martínez, director executiu adjunt a la Direcció General de Negoci, han participat en l'acte de lliurament del Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+, rebut de mans de Rafael García Meiro, director general d’AENOR, i Ignacio Babé Romero, secretari general del Club Excel·lència en Gestió (CEG).

En aquest sentit, Gonzalo Gortázar ha valorat la importància del segell, un reconeixement que avala la implantació, per part de l'entitat financera, d'un model de gestió de qualitat líder d'acord amb els estàndards internacionals. Com ha destacat el conseller delegat de CaixaBank, “el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+ és una eina clau per generar millores en l'organització i aquest nivell de qualitat i excel·lència demostra la nostra ferma aposta pel lideratge en la gestió i els màxims estàndards de qualitat”.

Per la seva part, Bibiano Martínez ha explicat que “un reconeixement com el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+ és essencial per a una organització com CaixaBank, que aspira a anticipar-se a les necessitats del client i que entén la digitalització com una forma d'accelerar la millora de processos i serveis. L'objectiu final és oferir la millor experiència al client, com recull el Pla Estratègic 2019-2021 de CaixaBank”.

Per a Ignacio Babé, “l'aposta realitzada per CaixaBank l’any 2012 pel Model EFQM d'Excel·lència, com a model de gestió i palanca de la millora contínua, avui es troba recompensada amb la renovació del Segell 500+ i la consolidació d'una puntuació per sobre dels 600 punts. CaixaBank ha afrontat amb èxit els continus canvis als quals ha d'enfrontar-se el sector bancari gràcies, entre altres motius, a una decidida aposta per la gestió dels riscos, el desplegament del model de Compliance i propostes de valor centrades en els diferents segments de clients, garantint l'èxit sostingut al llarg del temps”.

Segons Rafael García Meiro, "per a qualsevol organització amb ambició de lideratge, la confiança que generi entre els seus públics és clau. En l'activitat financera, aquest element és especialment rellevant. CaixaBank és un referent mundial, que fa de la implantació dels sistemes de gestió i la seva posterior certificació, part del seu avantatge competitiu. Aquesta entitat ha realitzat una decidida aposta per la certificació dels models de negoci en els diferents segments de mercat, posant el focus en el client. Tot això sense oblidar que els valors de CaixaBank (qualitat, confiança i compromís social) són la base dels Models de Gestió Integral".

Un rigorós examen

Per a realitzar aquest procés d'avaluació, on han participat més de 300 professionals de CaixaBank, AENOR ha visitat els serveis centrals, oficines, centres d'empresa i de banca privada de CaixaBank de diverses ciutats espanyoles i ha avaluat els diferents equips de l'entitat.

Per a AENOR, destaca especialment com CaixaBank ha desenvolupat un model de gestió que posa al client en el centre, així com l'estratègia d'innovació i digitalització que permet impulsar processos més digitals i nous serveis. En la certificació EFQM 500+ han tingut gran valor la robustesa financera i els excel·lents resultats de diversos projectes per accelerar l'eficiència.

Models de negoci certificats

El reconeixement d’AENOR i el Club d'Excel·lència en Gestió se suma a la certificació de qualitat AENOR atorgada el passat estiu a CaixaBank Banca Privada pel seu model de negoci i relació amb els clients. D'aquesta forma, CaixaBank és l'únic banc espanyol amb sis àrees de negoci amb certificació AENOR Conform pel seu model de relació amb els clients: Banca Privada, Banca Premier, Banca Particulars, Banca Negoci, Banca Internacional i Banca Empreses.

A més, gràcies al seu model de gestió, CaixaBank ha estat nomenada Ambaixadora de l'Excel·lència Europea 2018 per part del Club Excel·lència en Gestió, un reconeixement per a aquelles organitzacions que tenen un Segell EFQM vigent amb una puntuació de 600 o més punts. D'aquesta forma, el Club Excel·lència en Gestió vol distingir aquelles organitzacions, com CaixaBank, que s'estan esforçant per ser millors cada any, utilitzant els valors de l'excel·lència i el sistema de reconeixement basat en el Model EFQM d'Excel·lència.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.176 oficines, la xarxa comercial més gran de la península.

CaixaBank ha estat escollit com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a Banc de l'Any 2018 a Espanya (Bank of The Year in Spain 2018) per la revista britànica The Banker, del grup Financial Times, i millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista nord-americana Global Finance. A més, Euromoney també ha premiat a CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya el 2018 i ha escollit a l’entitat, per primera vegada, com el Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs al Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’A-List de CDP, la llista que distingeix a les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

Sobre AENOR

AENOR és una entitat de serveis professionals que identifica i ajuda a corregir les bretxes de competitivitat de les empreses, sectors i del teixit econòmic mitjançant la generació de confiança. AENOR és l'entitat líder en certificació a Espanya.

AENOR és una entitat global, que ja desenvolupa operacions en 90 països en les activitats de certificació, verificació, validació, inspecció, anàlisi, formació i serveis d'informació. A Espanya disposa d'una xarxa de 20 seus.

Actualment, més de 80.000 centres de treball tenen algun dels certificats d'AENOR en àmbits com la Gestió de la Qualitat, Sostenibilitat, Seguretat i Salut en el Treball, Digitalització o Compliance.

Entre els avantatges competitius diferencials d'AENOR es troben el reconeixement de marca més elevat entre les empreses (B2B) i els consumidors (B2C); comptar amb personal propi, el que li permet gestionar el coneixement acumulat en benefici dels seus clients; innovar en la resolució de noves bretxes de competitivitat gràcies a la seva proximitat amb les fonts de coneixement; i la seva capil·laritat geogràfica i sectorial.

Sobre el Club Excel·lència en Gestió

El Club Excel·lència en Gestió és una Associació empresarial, fundada a Espanya l’any 1991, que té la missió de facilitar a les organitzacions la millora de la seva gestió, contribuint al seu èxit al llarg del temps. Ofereix als seus socis, i a la societat en general, l'oportunitat de millorar la gestió i resultats de la seva organització, connectar amb altres professionals i ampliar la seva xarxa de contactes, donar visibilitat a la seva organització i ser reconegut pels seus èxits i excel·lents resultats amb l'objectiu que els seus socis es converteixin en referents per la seva gestió excel·lent. Està integrat per 230 socis dels més diversos sectors i dimensions que actualment representen el 20% del PIB i el 25% de l'IBEX-35.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES