Nota de premsa

CaixaBank renova el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+ amb més de 600 punts pel seu model de gestió

Més de 300 professionals han participat en el procés d'avaluació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank renova el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+ amb més de 600 punts pel seu model de gestió

• L'entitat ha superat amb èxit un rigorós procés d'avaluació externa avalat per AENOR i el Club Excel·lència en Gestió.

• Aquest nivell de qualitat demostra l'aposta de l'entitat pel lideratge en la gestió i la consolidació del model EFQM.

CaixaBank ha renovat el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+, després de superar amb èxit un rigorós procés d'avaluació externa avalat per AENOR i el Club Excel·lència en Gestió (CEG). L'entitat, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, ha obtingut més de 600 punts i consolida així la trajectòria ascendent iniciada l'any 2012.

Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, i Juan Antonio Alcaraz, director general de l'entitat, han rebut el Segell d'Excel·lència Europea EFQM 500+ per part de Carlos Esteban, president d'AENOR, i Ignacio Babé Romero, secretari general del Club Excel·lència en Gestió (CEG).

Durant l'entrega del reconeixement, Gonzalo Gortázar ha destacat que "assolir aquest segell per tercera vegada avala l'èxit del model de gestió de CaixaBank i és una eina clau per a la generació de millores en l'organització". El conseller delegat de l'entitat ha indicat que "aquest és un aspecte clau en el marc del Pla Estratègic 2015-2018, que té en compte la qualitat, la reputació i la rendibilitat del negoci com alguns dels reptes principals".

Per a Carlos Esteban, "CaixaBank ha superat amb brillantor l'auditoria, destacant aspectes com la consolidació del seu model d'innovació o la major integració de la missió i visió en els processos clau".

Segons Ignacio Babé, "és evident que CaixaBank està en millora contínua i la renovació del Segell EFQM 500+ per tercera vegada ho posa de manifest. L'organització es troba en una fase de maduració i consolidació del seu sistema de gestió, no només reconeguts pel Segell que lliurem avui, sinó també pels múltiples reconeixement internacionals que asseguren el seu lideratge".

El procés d'avaluació

En aquest procés d'avaluació, AENOR ha visitat els serveis centrals, oficines, centres d'empresa i de banca privada de diverses ciutats espanyoles, on els diferents equips van ser avaluats. En total, han participat més de 300 professionals de l'entitat.

La implantació del Model EFQM s'ha dut a terme en un entorn financer complex i amb les diverses integracions que ha fet l'entitat. Aquesta circumstància ha implicat més esforç de les persones de l'organització per la incorporació de nous mecanismes de gestió per millorar, entre altres aspectes, l'agilitat davant el canvi, el desenvolupament de les capacitats de l'organització i especialment, la generació de valor als grups d'interès.

CaixaBank ha obtingut la certificació d'AENOR per a Banca Premier, Banca Empreses, Banca Internacional, Banca Particulares i Banca Negocis, que suposa l'acreditació dels models de relació comercial amb els segments de clients de l'entitat.

Sobre AENOR

Aquest any, AENOR compleix 30 anys des de la seva creació. AENOR, a través del desenvolupament de normes tècniques i certificacions, contribueix a millorar la qualitat i competitivitat de les empreses, els seus productes i serveis; d'aquesta manera ajuda a les organitzacions a generar un dels valors més apreciats en l'economia actual: la confiança.

Com a entitat legalment responsable de la normalització a Espanya, posa a disposició del teixit econòmic un catàleg d'unes 32.000 normes amb solucions eficaces. AENOR és també l'entitat líder en certificació, ja que els seus reconeixements són els més valorats. Actualment, gairebé 70.000 centres de treball en tot el món tenen algun dels certificats d'AENOR, que donen suport a les organitzacions en àmbits com la Gestió de la Qualitat, Gestió Ambiental, R+D+I, Seguretat i Salut en el Treball o Eficiència Energètica. Així mateix, l'entitat ha fet 415 verificacions i validacions ambientals i més de 10.000 inspeccions.

AENOR va ser creada l'any 1986 com a entitat privada i sense fins lucratius. Té 20 seus a Espanya i presència permanent en 12 països.

Sobre el Club Excel·lència en Gestió

Associació empresarial privada sense ànim de lucre, fundada a Espanya l'any 1991, per part de 21 primers executius de les empreses espanyoles més importants. Aquest any celebrem 25 anys compromesos amb la millora de la competitivitat de les organitzacions a Espanya. Som el representant oficial de l'European Foundation for Quality Management (EFQM) des de l'any 1994. Comptem amb més de 220 socis dels més diversos sectors.

 

NOTÍCIES RELACIONADES