Nota de premsa

CaixaBank reitera el seu compromís amb el sector agroalimentari i signa un nou acord de col·laboració amb Grupo AN

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Francisco Arrarás, president de Grupo AN; José Luis Larríu, director comercial de Banca Empreses de CaixaBank a Navarra; Ana Díez Fontana, directora territorial de CaixaBank a Navarra; i Alfredo Arbeloa, director general del Grupo AN.

El conveni té com a objectiu continuar enfortint la relació institucional i financera que totes dues entitats mantenen des de fa 15 anys.

CaixaBank oferirà a les cooperatives sòcies i empreses integrades una oferta de productes i serveis financers amb condicions especials.

L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci AgroBank, amb la qual lidera el negoci en el sector agroalimentari a Espanya.

 

CaixaBank i la cooperativa alimentària Grupo AN han signa un nou acord de col·laboració amb l'objectiu de continuar enfortint la relació institucional i financera que totes dues entitats mantenen des de fa 15 anys, així com de continuar impulsant l'activitat de les cooperatives sòcies i empreses del grup agroalimentari.

L'acord, signat entre la directora territorial de CaixaBank a Navarra, Ana Díez Fontana, i el president de Grupo AN, Francisco Arrarás, beneficiarà les cooperatives sòcies i empreses integrades en el grup. A la signatura del conveni han assistit també el director de Banca d'Empreses de CaixaBank a Navarra, José Luis Larríu, i el director general de Grupo AN, Alfredo Arbeloa.

A través d'aquesta aliança, CaixaBank acompanyarà a la cooperativa de segon grau en el seu procés d'expansió empresarial, tant a Navarra com en la resta d'Espanya. D'altra banda, l'entitat oferirà a les cooperatives sòcies i empreses integrades una oferta de productes i serveis financers amb condicions especials. En virtut d'aquest acord, CaixaBank manté la seva condició de proveïdor financer preferent del Grupo AN.

L'acord, que compta amb una vigència de tres anys, contempla l'obertura d'altres possibilitats de col·laboració en activitats de caràcter divulgatiu, com cursos, seminaris i conferències.

AgroBank, líder del sector

En els seus quatre anys de vida, AgroBank, la línia de negoci de CaixaBank dirigida al sector agrari, ha consolidat el seu lideratge en aquest segment i té com a clients a un de cada quatre agricultors espanyols. La proposta de valor d’AgroBank combina el desenvolupament dels millors productes i serveis adaptats a les peculiaritats dels agricultors, ramaders o cooperativistes, juntament amb un assessorament pròxim i integral, no només amb el suport financer sinó també des de la planificació conjunta, l'ajuda a la formació i l'especialització per oferir un servei realment útil.

AgroBank compta amb gairebé 1.000 oficines pròpies, 3.000 professionals amb un alt coneixement del sector i duu a terme accions d'impuls al sector, com jornades tècniques o signatura d'acords amb organitzacions de rellevància. A Navarra, hi ha 69 oficines AgroBank, en les quals 142 professionals atenen els clients dels sectors agrari i agroalimentari.

CaixaBank, a més, fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank disposa de línies de finançament específiques per impulsar projectes que ajudin a combatre el canvi climàtic, com l'eficiència energètica o l'agricultura ecològica, buscant oportunitats a favor de la salut del planeta. Amb aquest tipus de finançaments CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides.

Grupo AN

Segons les dades de juny de 2018, la cooperativa agroalimentària Grupo AN factura 1.157 milions d'euros i té més de 1.600 treballadors. És la major cooperativa cerealista d'Espanya, amb la comercialització de 1,6 milions de tones. És un referent nacional també en el sector hortofructícola amb la comercialització de 900.000 tones en totes les gammes: fresc, conserves, quarta i cinquena gamma. A més, és el quart operador avícola del país, amb 160.000 pollastres al dia i 20.000 galls dindis setmanals. Compta amb subministraments agraris (llavors, fitosanitaris i fertilitzants), té una xarxa de 60 estacions de servei obertes al públic i corredoria d'assegurances, tant agraris com generals.

Grupo AN associa 160 cooperatives de Navarra, Andalusia, Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Extremadura, La Rioja i País Basc, comercialitzant la producció dels seus més de 42.000 agricultors i ramaders, als quals aporta els inputs. Compta amb indústries pròpies per aportar valor afegit als productes dels socis i forma part de diferents espais d'innovació col·laborativa (EIT Food, CNTA, Aditech, Nagrifood), participant en projectes encaminats a respondre a les necessitats alimentàries i productives presents i futures.

 

NOTÍCIES RELACIONADES