Nota de premsa

CaixaBank reforça la seva aposta per la banca socialment responsable i per l'impuls de les relacions empresarials entre Espanya i França en els premis COCEF 2020

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Participants a la gala dels premis COCEF, entre els que es troba Víctor Granero, director de la sucursal de CaixaBank a França

• L’entitat ha participat en la gala de premis que cada any atorga la Cambra Oficial de Comerç d’Espanya i França, amb el lliurament del premi “Inclusió” dins dels premis d’RSC, de nova creació.

• La sucursal de CaixaBank a França ha concedit finançament al país per 2.600 milions d’euros des de 2018.

• En la seva aposta pel finançament sostenible, CaixaBank ha participat en operacions de finançament ASG a França per més de 930 milions d’euros des de 2018.


La sucursal de CaixaBank a França va ser una de les entitats participants en la gala dels premis COCEF, que cada any atorga la Cambra de Comerç d'Espanya a França, amb el lliurament del premi a la “Inclusió”, dins de la categoria de premis de Responsabilitat Social Corporativa, de nova creació. D'aquesta manera, l'entitat reforça la seva aposta per la banca socialment responsable, i l'impuls de les relacions empresarials entre Espanya i França.

L'entitat, que compta amb llicència bancària a França des de 2018, s'ha consolidat com un banc espanyol de referència per a les empreses espanyoles amb interessos a França i per a les empreses franceses amb activitat a Espanya. En els últims dos anys, la sucursal de l'entitat a França ha concedit finançament al país per 2.600 milions d'euros.

A més, en línia amb les prioritats establertes en el Pla Estratègic 2019-2021 de CaixaBank, l'entitat s'ha consolidat en els dos últims anys en el sector del finançament ASG -seguint criteris mediambientals, socials i de governança- a França, amb operacions que ascendeixen a més de 930 milions d'euros. Entre elles, destaquen les completades amb companyies de serveis ambientals, de construcció, energia i concessions, entre moltes altres.

La sucursal de CaixaBank a França ha estat especialment activa entre 2019 i 2020 en l'àmbit de les energies renovables finançades en modalitat de project finance. Entre les operacions més rellevants destaquen la participació com a única entitat no francesa en la major operació de refinançament en el sector eòlic onshore, el finançament d'operacions fotovoltaiques i els parcs eòlics offshore Saint Nazaire i Fécamp. 

Sucursal de CaixaBank a França

CaixaBank va obtenir la seva llicència bancària a França en 2018, i des de llavors l'entitat ha incrementat la seva activitat i compromís a llarg termini amb el país, conformant un equip altament qualificat, afavorint una major proximitat als clients, una major agilitat en l'operativa bancària, i una major contribució a l'economia francesa.

La sucursal de CaixaBank a França ofereix serveis de comerç exterior, i banca corporativa a empreses franceses, a empreses espanyoles amb interessos i activitats a França, i a multinacionals amb interessos al país. Entre els sectors més destacats, es troben les infraestructures (fibra òptica i autopistes), el sector ferroviari o l'aviació comercial.

CaixaBank, compromès amb el finançament sostenible

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull quatre importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'entitat secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

El banc presidit per Jordi Gual i dirigit per Gonzalo Gortázar ha emès durant 2020 un bo verd per 1.000 milions d'euros per finançar projectes d'energia renovable i edificis energèticament eficients i un bo social per 1.000 milions d'euros per mitigar els efectes de la Covid-19 a través del finançament de pimes i microempreses de les zones més desfavorides d'Espanya. CaixaBank va ser el primer banc espanyol a emetre un bo social en 2019 per donar suport als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Des de 2017, el banc ha mobilitzat un total de 27.300 milions d'euros en finançaments sostenibles, amb un total de 116 operacions, consolidant-se d'aquesta manera com un dels principals bancs de finançament sostenible a Europa.

 

NOTÍCIES RELACIONADES