Nota de premsa

CaixaBank reforça la proximitat i la inclusió financera amb els seus accionistes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jordi Gual, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de l'entitat

• L'entitat ha duplicat les trobades corporatives que organitza en les principals ciutats espanyoles, on explica de primera mà als seus inversors minoristes els últims resultats obtinguts i el seu Pla Estratègic 2019-2021.

• Amb l'objectiu de traslladar els principals missatges als accionistes, de manera còmoda, pròxima i transparent, l'entitat ha impulsat les trobades corporatives virtuals, una iniciativa digital pionera entre les empreses de l'IBEX35.

• A més, CaixaBank ha consolidat el Programa Aula de formació financera per a accionistes gràcies a la seva aposta per les noves tecnologies i ha superat els 12.000 inversors minoristes formats des de 2011.

CaixaBank ha dut a terme durant 2019 diferents iniciatives per fomentar la inclusió financera, la transparència i la proximitat amb els seus accionistes. En aquest sentit, l'entitat financera ha duplicat les trobades corporatives que organitza en les principals ciutats espanyoles, on explica de primera mà als seus inversors minoristes i analitza els últims resultats obtinguts i el seu Pla Estratègic 2019-2021.

Durant aquest any, l’entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar ha impulsat aquests actes de proximitat i ha celebrat 28 trobades corporatives, un 55,6% més que durant l’any 2018, on han participat més de 1.400 accionistes. Algunes de les ciutats que han acollit aquestes jornades durant l'any han estat Madrid, Barcelona, Bilbao, Pamplona, Tenerife o Burgos, entre d'altres.

Gràcies a aquestes sessions, CaixaBank es manté a prop dels seus accionistes, posa a la seva disposició informació actualitzada sobre l'acció i la companyia i dona resposta als seus dubtes i consultes. Aquest tipus de programa es fonamenta en els principis de transparència i rigor que sustenten la relació entre la companyia i els accionistes.

Aposta per les noves tecnologies

Recentment, CaixaBank ha impulsat les trobades corporatives virtuals, una iniciativa digital pionera entre les empreses de l'IBEX35. L'objectiu d'aquest projecte és explicar l'estratègia i els resultats de l'entitat als accionistes minoristes, de manera còmoda, pròxima i transparent. En la primera trobada virtual han participat més d'un centenar d'accionistes, que han pogut traslladar els seus dubtes al director corporatiu de Relació amb Inversors de CaixaBank, Edward O’Loghlen. Durant 2020, CaixaBank farà diverses sessions virtuals, previsiblement després de les presentacions trimestrals de resultats.

Gràcies a la seva aposta per les noves tecnologies, l’any 2019 l'entitat ha impulsat el programa Aula de formació financera per a accionistes. Després de posar en marxa a finals del 2018 la iniciativa Webinars Aula per oferir formació online per a accionistes minoristes, CaixaBank ha augmentat en un any un 53,6% els accionistes formats. Aquestes sessions virtuals complementen els esdeveniments de formació financera que CaixaBank imparteix de forma periòdica i presencialment per tota Espanya.

Fidel a la seva aposta per la inclusió financera, CaixaBank ha dut a terme des de 2011 un total de 133 trobades corporatives, on han assistit més de 8.700 accionistes, i 162 cursos Aula, amb més de 12.000 accionistes formats.

També amb l'objectiu de fomentar la proximitat i la inclusió financera, l'entitat ha llançat aquest any Aula Talks, una nova iniciativa per traslladar als accionistes de manera àgil i dinàmica informació sobre economia i finances a través de xerrades curtes a càrrec de ponents de reconegut prestigi acadèmic i professional.

A més, CaixaBank també posa el focus a apropar la formació financera a tots els públics, fins i tot als més joves. El 2019, l'entitat ha llançat la segona edició del còmic Les Finances de Carlota, on explica la funció social d'un banc de manera didàctica i interactiva, disponible en paper i format digital.

CaixaBank, una banca socialment responsable

Aquestes iniciatives formen part del Pla de Cultura Financera de CaixaBank, un projecte dissenyat per ajudar als ciutadans a prendre millors decisions en termes financers. CaixaBank té el compromís de promoure la inclusió financera, d'afavorir que els seus productes i serveis siguin comprensibles i estiguin a l'abast del major nombre de persones perquè entén que és una condició bàsica per aconseguir la igualtat d'oportunitats i lluitar contra l'exclusió social.

CaixaBank és un banc de referència en responsabilitat corporativa, compromès amb el benestar dels territoris on opera. De fet, un dels objectius principals del seu Pla Estratègic 2019-2021 és la gestió responsable i el seu compromís amb la societat. Les iniciatives en aquest àmbit promouen la transparència amb els clients; la cultura i la inclusió financera; l'acció social i el voluntariat, i el finançament sostenible.

Per a l'entitat, fomentar el coneixement financer, l'estalvi i la previsió social contribueix a construir una societat més justa. En aquest sentit, l'educació financera és un pilar fonamental de la seva activitat en Responsabilitat Social Corporativa. L'entitat s'ha reafirmat com un banc diferent i transformador, i s'ha esforçat per posicionar-se i potenciar el seu model de banca socialment responsable.

CaixaBank busca una rendibilitat sostenible i una gestió coherent amb la seva cultura i els seus valors corporatius centenaris: qualitat, confiança i compromís social. El model contribueix a la solució dels reptes més urgents en matèria econòmica, social i ambiental, i respon a reptes globals de la societat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES