Nota de premsa

CaixaBank reforça el seu lideratge en finançament de promocions immobiliàries a través de la seva nova marca especialitzada Real Estate & Homes

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank llança Real Estate & Homes

• CaixaBank Real Estate & Homes neix amb l'objectiu de potenciar el seu servei especialitzat en finançament de projectes immobiliaris.

• El 2018, l'entitat va concedir 2.600 milions d'euros al sector promotor immobiliari, sent l'entitat líder en aquest tipus de finançament.

• Un de cada quatre habitatges nous a Espanya s'ha finançat a través de CaixaBank.

 

CaixaBank potència la seva especialització en el sector promotor immobiliari amb el llançament de CaixaBank Real Estate & Homes, la nova marca d'aquesta línia de negoci que consolida el servei que l'entitat presta a les empreses del sector. L'objectiu és reforçar l'atenció i servei personalitzat de qualitat que ofereix CaixaBank als clients d'aquest tipus d'operacions, des del finançament dels projectes dels promotors fins a la subrogació hipotecària de les cases dels compradors. Des de l’entitat expliquen que "CaixaBank Real Estate & Homes suposa un pas més en l'aposta diferencial de l'entitat per aquest sector en creixement, en el qual som líders destacats i referents. Des de CaixaBank oferim un servei altament especialitzat, acompanyant tant al promotor com al comprador durant tot el procés".

L'entitat, a través de 14 centres especialitzats en negoci immobiliari creats el 2015 i més de 160 professionals, dona cobertura a tot el territori espanyol, oferint a cada client un servei de valor afegit reconegut per la seva qualitat. Des d'aquests centres es finança la construcció de tota mena de projectes immobiliaris i, en promocions residencials, els especialistes acompanyen al promotor en tot el procés de construcció, des de l'inici de l'obra fins al lliurament dels habitatges. En la fase final de la construcció, CaixaBank facilita el finançament de les cases dels compradors a través de la subrogació del préstec promotor.

CaixaBank, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, finança una de cada quatre habitatges a Espanya, sent així l'entitat líder en el sector promotor immobiliari. El 2018, CaixaBank va concedir 2.600 milions d'euros de finançament per 581 projectes immobiliaris que donaran lloc a 11.700 futurs habitatges.

En els últims anys, CaixaBank ha reforçat el seu paper entre les empreses del sector incrementant la seva presència en nombrosos esdeveniments nacionals i internacionals com EFIMAD, Barcelona Meeting Point, SIMA, Portugal Real Estate Summit, Expo Real München, MIPIM Cannes, entre altres esdeveniments referents en el sector.

Perspectives de creixement sostenible i durador del sector immobiliari

Segons l'últim informe sectorial publicat per CaixaBank Research, el sector immobiliari espanyol actualment s'està endinsant en una fase més madura del cicle, caracteritzada per una suavització del creixement de la demanda i dels preus. Els factors que donen suport a l'expansió del mercat immobiliari (la creació d'ocupació, unes condicions financeres favorables i una elevada demanda estrangera) segueixen evolucionant de manera positiva, encara que tenen una mica menys de dinamisme. L'oferta d'habitatge nou continua creixent amb vigor, especialment en les zones amb major demanda i, de cara als pròxims trimestres, la senda expansiva del sector tindrà continuïtat.

El sector immobiliari espanyol va tancar l'any 2018 amb molt bons registres: la compraventa d'habitatges va aconseguir les 516.000 unitats, un 10% més que el 2017; els visats d'obra nova van superar el llindar dels 100.000, un 25% més que l'any anterior, i els preus de l'habitatge van accelerar el pas, amb un avanç del 6,7%.

En la conjuntura actual del sector immobiliari, és d'esperar que els preus tendeixin a moderar el seu ritme de creixement en els pròxims trimestres. Amb tot, l'avanç del 1T 2019, segons l'INE (basat en preus de transacció) va ser d'un notable 6,8% interanual. En els pròxims trimestres, els avances continuaran sent significatius, al voltant del 5% en mitjana en el bienni 2019- 2020, segons CaixaBank Research.

 

NOTÍCIES RELACIONADES