Nota de premsa

CaixaBank, reconegut per l'Organització Mundial del Turisme pel seu suport i contribució al sector turístic

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Centre corporatiu de CaixaBank a Barcelona

• En el marc de la seva 42a Sessió Plenària dels Membres Afiliats, l'Organització Mundial del Turisme ha concedit un reconeixement a aquelles iniciatives que han contribuït a mitigar l'impacte de la COVID-19 en el sector.

• La OMT ha valorat l'alt nivell d'especialització de CaixaBank en l'àmbit turístic, que ha permès secundar i donar resposta a les necessitats concretes del sector.

• L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers.


L'Organització Mundial del Turisme, l'organisme de Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots; va clausurar ahir la seva 42a Sessió Plenària dels Membres Afiliats celebrada a l'Hotel Four Seasons de Madrid amb una cerimònia de lliurament de reconeixements a aquelles iniciatives que durant aquests últims mesos han contribuït a mitigar l'impacte de la COVID-19 en el sector i propiciar el reinici del turisme. CaixaBank, entitat financera de referència en el sector turístic i primer banc europeu membre afiliat de l'Organització Mundial del Turisme, ha rebut un d'aquests reconeixements pel seu suport i contribució al sector turístic. L'organisme ha valorat l'alt nivell d'especialització de l'entitat en l'àmbit turístic, que ha permès donar resposta a les necessitats concretes del sector.

L'entitat financera materialitza el seu suport al sector a través de la seva línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model d'especialització i proximitat amb les empreses i negocis hotelers. Aquesta especialització i coneixement de l'àmbit del turisme, ha permès que CaixaBank en aquest últim any hagi posat a disposició dels clients del sector turístic mesures específiques de suport, entre les quals destaquen la concessió de línies de liquiditat i la moratòria o manques en els crèdits hipotecaris, amb la finalitat de preservar al màxim la liquiditat de les empreses.

Amb aquest reconeixement, CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar, reafirma el seu compromís a continuar sent una peça clau perquè la recuperació de l'economia espanyola sigui el més ràpida possible, donant suport a les necessitats específiques d'aquest sector fonamental per al país.

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism posa a disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis especialitzats i diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària, tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

La línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism inclou productes específics i finançament adaptat a projectes hotelers i altres allotjaments turístics. A més d'assessorar a les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el vacacional.

L'entitat fomenta, a més, el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l'aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió.

En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index el situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. Per la seva dimensió i compromís social, CaixaBank contribueix a tots els ODS a través de la seva activitat, acció social i aliances estratègiques. De fet, l'entitat integra els 17 ODS de les Nacions Unides en el seu Pla Estratègic i Pla Socialment Responsable, a més de contribuir de manera transversal a tots ells. En concret, CaixaBank Hotels & Tourism contribueix de manera particular a l’ODS 11 – Ciutats i Comunitats Sostenibles.

CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 9.500 clients del sector de l'allotjament turístic i està posicionada com un referent per aquest segment d'empreses amb capacitat per detectar les necessitats del sector i secundar-lo amb el servei personalitzat que requereix a través d'un equip de 30 professionals especialitzats en el mercat hoteler i de més de 1.200 assessors de CaixaBank Empreses.

Sobre la OMT

L'Organització Mundial del Turisme (OMT) és l'organisme de les Nacions Unides encarregat de la promoció d'un turisme responsable, sostenible i accessible per a tots. Com a principal organització internacional en l'àmbit turístic, la OMT advoca per un turisme que contribueixi al creixement econòmic, a un desenvolupament inclusiu i a la sostenibilitat ambiental, i ofereix lideratge i suport al sector per expandir pel món els seus coneixements i polítiques turístiques.

La OMT defensa l'aplicació del Codi Ètic Mundial per al Turisme per maximitzar la contribució socioeconòmica del sector, minimitzant alhora els seus possibles impactes negatius, i s'ha compromès a promoure el turisme com a instrument per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), encaminats a reduir la pobresa i a fomentar el desenvolupament sostenible a tot el món.

L'organisme, a més, genera coneixement dels mercats, promou polítiques i instruments de turisme competitiu i sostenible, fomenta l'ensenyament i la formació en matèria de turisme i treballa amb la finalitat de fer del turisme una eina eficaç per al desenvolupament mitjançant projectes d'assistència tècnica en més de 100 països del món.

Entre els seus membres figuren 158 països, 6 membres associats i més de 500 Membres Afiliats que representen al sector privat, a institucions d'ensenyament, a associacions de turisme i a autoritats turístiques locals.

 

NOTÍCIES RELACIONADES