Nota de premsa

CaixaBank promou que 1.350 clients participin en activitats de voluntariat juntament amb 11.700 empleats de l'entitat

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Activitat en el menjador social El Tupí de Vic

• Entre el 30 de març i el 7 d'abril, CaixaBank facilita que els seus empleats acompanyin a entitats socials en les seves activitats de suport als col·lectius més vulnerables.

•Jordi Gual, president de CaixaBank, ha destacat “l'enorme resposta dels empleats del banc quan se'ls ofereix l'opció d'ampliar el seu suport i dedicació per ajudar i acompanyar a qui més el necessiten”.

•El conseller delegat, Gonzalo Gortázar, va recordar el “gran compromís de CaixaBank amb el desenvolupament socioeconòmic i la lluita contra les dificultats socials, la pobresa i la desigualtat”.

Al voltant de 11.700 empleats de CaixaBank, de la Fundació Bancària “la Caixa” i del seu grup (més d'un terç del total), s'han mobilitzat per a participar en activitats de voluntariat durant una setmana, en entitats socials de tota Espanya. En aquesta ocasió, s'han unit a més més de 1.350 clients per conèixer de prop i involucrar-se en molts dels projectes socials que la Fundació Bancària i CaixaBank ajuden a fer realitat.

Del 30 de març al 7 d'abril, els empleats i els clients que ho desitgin poden participar en més de 3.000 activitats, de 1.500 entitats socials diferents repartides per tota Espanya, per realitzar voluntariat social.

També participen els equips de l'àrea Internacional de CaixaBank situats a divuit països on l'entitat té presència a través d'alguna oficina. En concret, s'han obert 150 places de voluntariat a la Xina, l'Índia, el Brasil, Itàlia, el Perú, Singapur, Alemanya, França, Polònia, els Estats Units i el Marroc.

El president de CaixaBank, Jordi Gual, ha declarat sentir-se “orgullós de l'enorme dedicació manifestada pels empleats de CaixaBank. Totes les persones que treballen a aquesta entitat saben que és diferent, que està més a prop que cap altra de les realitats socials més difícils, ajudant i acompanyant als qui més ho necessiten durant tot l'any. I quan s'ofereix als empleats l'opció d'ampliar el seu suport, la resposta és unànime i aclaparadora”, va sostenir.

Per part seva, el conseller delegat, Gonzalo Gortázar, va destacar “l’enorme compromís” de CaixaBank amb el desenvolupament socioeconòmic dels territoris als quals opera. “Les dificultats socials, la pobresa i la desigualtat no ens resulten indiferents. La nostra tradició i l'herència que hem rebut ens obliguen a mirar directament a aquestes realitats tan dures i treballar per pal·liar-les, impulsant la inclusió financera, el creixement i la creació de riquesa en totes les capes de la societat”.

 

Una col·laboració continuada en el temps

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank pot donar suport a la Fundació Bancària “la Caixa” en la seva labor social, detectant les necessitats locals i canalitzant una part de la seva inversió social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de fundacions i associacions amb finalitats socials puguin accedir cada any a les ajudes econòmiques de la Fundació Bancària “la Caixa” i, així mateix, obtenir la col·laboració desinteressada com a voluntaris dels empleats de totes dues entitats. L'any passat es van dedicar 43,6 milions d'euros a donar suport a projectes socials locals, accions de petita envergadura però de gran importància als territoris en els quals opera l'entitat financera.

A tota Espanya, el 2018, gairebé 9.500 entitats a Espanya (més de 11.500 projectes) van rebre un impuls gràcies al compromís de les oficines de CaixaBank amb el teixit social del seu entorn i al pressupost que la Fundació Bancària “la Caixa” reserva per a aquestes iniciatives.

Més de 3.000 activitats a la Setmana Social

Les 3.000 activitats tenen lloc a totes les províncies d'Espanya, incloses Ceuta i Melilla, i abasten un ampli ventall de temàtiques i accions. Per exemple, es pot donar suport escolar a nens en risc d'exclusió social, acompanyar a grups de persones majors a realitzar activitats d'oci, compartir tallers de formació amb persones amb alguna discapacitat, realitzar activitats mediambientals com replantar una zona cremada de bosc, etc.

Durant tota la Setmana Social, les persones implicades podran comptar les seves experiències i seguir altres publicacions amb l'etiqueta #SerVoluntarioSuma I #VoluntariosLaCaixa.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. Per això té un compromís amb la inclusió financera i és l'única entitat present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000. És també l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones sense garanties ni avals, a través de MicroBank, per a ajudar-los a impulsar els seus projectes personals i professionals. Manté un compromís amb la cultura financera a través de múltiples iniciatives, per ajudar al fet que les persones prenguin millors decisions en la gestió de la seva economia. I gairebé la meitat de la seva plantilla participa en tasques de voluntariat ja sigui a alguna Setmana Social promoguda per l'entitat o adherits a l'Associació de Voluntaris “la Caixa” durant tot l'any.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els setze millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per a això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: integritat, transparència i diversitat, reforçant la seva actuació responsable; governança, mantenint el millor model de govern possible; medi ambient, col·laborant en la lluita contra el canvi climàtic; inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als problemes dels més necessitats.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general.

 

NOTÍCIES RELACIONADES