Nota de premsa

CaixaBank, primera entitat que vincula la formació en sostenibilitat al bonus dels seus empleats

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Formació en sostenibilitat que imparteix CaixaBank

• L'entitat forma als més de 40.000 empleats del banc i de companyies filials del Grup.

• Paral·lelament, CaixaBank Banca Privada està formant als seus gestors en criteris ASG aplicats a la inversió amb examen i acreditació de la UPF Barcelona School of Management.

• CaixaBank està considerada com entitat financera referent en sostenibilitat, amb cinc línies d'actuació en el marc dels criteris ASG i la contribució als Objectius de Desenvolupament Sostenible: lluita contra el canvi climàtic, inclusió financera, acció social i voluntariat, actuació responsable i model de governança.


CaixaBank ha començat a impartir formació en sostenibilitat a tota la plantilla de l'entitat i a empleats de companyies filials. En total, durant el quart trimestre de l'any, més de 40.000 empleats del Grup rebran formació sobre sostenibilitat, que és de caràcter obligatori i està vinculada al bonus del 2021. És la primera vegada en el sector financer a Espanya que un banc considera la formació en sostenibilitat com element valorable en la remuneració variable.

La formació, que ha iniciat CaixaBank entre els seus professionals va enfocada a difondre principis bàsics de sostenibilitat, especialment en el que suposa en la relació amb els grups d'interès i el seu impacte en el negoci. A més, analitza com pot contribuir l'activitat financera als objectius de sostenibilitat, com la mobilització del suport financer necessari per a construir una economia neutra en carboni l’any 2050, la reducció de la desigualtat econòmica i social o la inclusió financera.

Així mateix, el curs general, dirigit a tota la plantilla, inclou també els conceptes més rellevants associats a la sostenibilitat, els principals compromisos nacionals i internacionals en matèria de sostenibilitat mediambiental i social i les implicacions del nou paradigma de la sostenibilitat en el conjunt de l'economia, en el sector financer i en l'entitat.

Formació específica per gestors de Banca Privada i Banca d’Empreses

A més de la capacitació dirigida a tota la plantilla, CaixaBank ha organitzat una formació específica en sostenibilitat per als seus gestors de Banca Privada i una altra sobre riscos mediambientals per al segment de Banca d'Empreses.

En total, prop de 1.000 especialistes de Banca Privada i 1.100 de Banca d'Empreses estan seguint aquestes formacions més específiques per aquests segments de negoci.

Pels gestors de Banca Privada, el curs, de tres mesos de durada, aprofundeix en l'anàlisi de l'impacte i la gestió de riscos ASG (ambientals, socials o de governança) en els processos de presa de decisions d'inversió. Aquesta formació contempla també els canvis normatius que s'estan produint i que impacten de manera directa en la forma en la qual es presta assessorament recurrent als clients.

Els gestors de Banca Privada que realitzin aquesta formació podran acreditar el seu nivell de coneixements mitjançant un examen especial de la UPF Barcelona School of Management.

A partir del mes de desembre, aquesta formació més específica es traslladarà als gestors de Banca Premier.

CaixaBank, entitat referent en sostenibilitat

CaixaBank és una de les entitats financeres més compromeses amb la sostenibilitat, atès que el seu Pla de Banca Socialment Responsable recull cinc importants principis d'actuació que suposen una contribució directa als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. L'entitat secunda, mitjançant la seva activitat, iniciatives i projectes respectuosos amb el medi ambient, que contribueixin a prevenir i mitigar el canvi climàtic, a impulsar la transició cap a una economia baixa en carboni i el desenvolupament social.

Respecte a l'activitat financera lligada a la sostenibilitat, CaixaBank és l'entitat líder en finançament sostenible de la banca espanyola a Europa, segons la classificació de Refinitiv, qui situa al banc com a cinquè a Europa en aquesta mena de finançaments durant el primer semestre de l'any. En aquest període, l'entitat ha concedit 7.200 milions d'euros en finançament sostenible, un 45% més respecte al volum finançat en tot 2020, i ha participat en Espanya i Portugal en emissions de bons ESG per 14.600 milions d'euros, duplicant les que es van dur a terme durant l'any 2020.

A més, CaixaBank es posiciona com l'entitat amb major volum d'emissions pròpies en euros de Bons Verds i Socials: quatre bons verds i tres bons socials, per un valor total de 6.000 milions d'euros i 500 milions de lliures. L'informe d'impacte mediambiental dels quatre bons verds emesos xifra l'impacte del seu finançament en una reducció de les emissions de gasos d'efecte d'hivernacle d'1.459.000 tones CO2 equivalents.

En la seva dimensió social, des dels seus orígens, CaixaBank és una entitat amb vocació social al servei de les persones, la gestió de les quals es basa en els valors fundacionals de qualitat, confiança i compromís social. Per això, aposta per mantenir una àmplia xarxa d'oficines que afavoreix la proximitat al client i la inclusió financera de tota la població, independentment del seu lloc de residència. També compta amb MicroBank, el banc social que facilita finançament a persones i projectes que generen un impacte social favorable, i que va realitzar 105.000 operacions per import de 900 milions d'euros el 2020. A més, gràcies a la col·laboració amb Fundació “la Caixa”, 7.000 entitats socials es van beneficiar d'ajudes per a dur a terme un total de 8.500 projectes el 2020.

 

NOTÍCIES RELACIONADES