Nota de premsa

CaixaBank presenta la VI edició de la carrera de muntanya BHZMENDITRAIL

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank presenta la VI edició de la carrera de muntanya BHZMENDITRAIL

• L'entitat financera renova per sisè any consecutiu la seva col·laboració amb l'objectiu de donar suport a la pràctica esportiva de caràcter popular.

• Els beneficis de la carrera aniran destinats a associacions que treballen per la millora de la qualitat de vida de col·lectius necessitats.

CaixaBank, a través de l'Obra Social de "la Caixa", ha presentat avui la VI edició de la carrera de muntanya BHZMENDITRAIL que se celebrarà a Villava dissabte vinent 1 de juny. D'aquesta manera, l'entitat financera renova la seva col·laboració per 6è any consecutiu amb l'objectiu de donar suport a la pràctica esportiva de caràcter popular.

La presentació ha tingut lloc a les 13:00h a les oficines territorials de CaixaBank a Navarra i ha comptat amb l'assistència del director de l'àrea de negoci de CaixaBank a la zona de Pamplona Est, José Antonio Lahoz, el director de la carrera, Oskar Montero, i el membre de la direcció de la carrera, Carlos Arraiza.

La renovació d'aquest acord ratifica la intenció de CaixaBank de continuar apostant per les pràctiques esportives amb les quals comparteix valors tals com l'esforç, l'esperit de superació, la perseverança i el treball en equip. A més, aquesta carrera té un component solidari, ja que els beneficis aniran destinats a dues associacions que treballen per la millora de la qualitat de vida de col·lectius necessitats: Stop Fa i Atarrabia contra el hambre.

El director de l'àrea de negoci de CaixaBank a la zona de Pamplona Est, José Antonio Lahoz, ha assenyalat que per CaixaBank "és un honor formar part d'aquest projecte. No només pel fet de poder donar suport a una vegada més la pràctica esportiva de caràcter popular, sinó perquè gràcies a ell podem contribuir a millorar la societat ajudant les persones que més ho necessiten.

Per part seva, el director de la carrera, Oskar Montero, ha afirmat que "per a nosaltres com a organització és un privilegi poder comptar amb el suport d'Obra Social "la Caixa" durant tots d'aquests anys, per tot el que ens suposa per una associació esportiva sense ànim de lucre organitzar una carrera d'aquesta envergadura i que té com a objectiu unir l'esport i la muntanya, amb una segona fi que és poder ajudar d'una forma solidària a les associacions Atarrabia contra la hambre i Stop Fa. Ara ens toca treballar amb tota la il·lusió perquè el dia de la carrera sigui tot un èxit, tan esportiu, com a solidari.

78 milions d'euros en acció social

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat manté una actitud de servei a la societat i als seus clients. De fet, l'Obra Social "la Caixa" ha invertit un total de 78 milions d'euros en els últims sis anys (2013-2018) a la Comunitat Foral. El 2018, Navarra ha comptat amb un pressupost social anual de 14 milions d'euros al desenvolupament de programes i activitats d'Obra Social, enfront dels 13,5 milions del 2017.

CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic.

Dins del seu Pla Estratègic 2019-2021, CaixaBank treballa per ser un grup financer líder i innovador, amb el millor servei al client i referent en Banca Socialment Responsable. Per a això, desenvolupa un pla que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat, per reforçar la seva actuació responsable; Governança, per mantenir el millor model de govern possible; Medi ambient, per col·laborar en la lluita contra el canvi climàtic; Inclusió financera, la inspiració fundacional del banc; i, finalment, Acció social i voluntariat, per contribuir a donar resposta als reptes socials de l'entorn.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general.

La BHZMENDITRAIL

La carrera de muntanya BHZMENDITRAIL està organitzada per l'Asociación Hirumendi, composta pels clubs Run19, Trizurko i Atarrabiako Korrikalariak. Es tracta d'una carrera solidària, ja que els beneficis estan destinats a diferents associacions que treballen per la millora de la qualitat de vida de diversos col·lectius.

En aquesta sisena edició, se celebrarà una carrera amb tres distàncies, entre elles una marató de 42km per les muntanyes de la comarca de Pamplona.

 

NOTÍCIES RELACIONADES