Nota de premsa

CaixaBank, premiada amb l’Africanity Trophy pel seu suport al desenvolupament comercial d’Àfrica

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jordi Gual, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

• El jurat ha valorat el paper de CaixaBank com a dinamitzador econòmic a través dels debats empresarials de "Le Cercle".

• L'entitat financera s'ha especialitzat en l'acompanyament i el finançament a les empreses espanyoles interessades a invertir i promoure relacions comercials amb els països del nord d'Àfrica i Àfrica subsahariana.

CaixaBank ha rebut a Marrakech el premi "Africanity Trophy" pel suport que l'entitat ofereix al desenvolupament comercial, la dinamització econòmica i la generació de riquesa a Àfrica.

El jurat, reunit al Palais Namaskar de Marrakech en un esdeveniment organitzat pel grup MBK Mitjana en col·laboració amb FIJET Marroc (Federació Internacional de Periodistes i Escriptors de Turisme), ha valorat especialment la contribució de CaixaBank al creixement de l'economia marroquina a través de la iniciativa "Le Cercle", la sèrie periòdica de trobades empresarials que l'entitat financera organitza a Casablanca.

El lliurament dels anomenats "Trofeus de l'Africanitat", que s'ha celebrat aquest any per setena edició, tenen l'objectiu de reconèixer l'excel·lència i el lideratge a aquelles organitzacions i persones que destaquen pels seus esforços en millorar les condicions econòmiques, socials i humanes a Àfrica.

A la cerimònia de lliurament dels guardons han participat diverses personalitats procedents dels països del nord d'Àfrica i Àfrica subsahariana, com el ministre de Mali Oumar Ibrahim Touré. L'acte ha suposat la presentació oficial del nou Livre de Prestige, dedicat a la regió de Marrakech-Safi.

El cas d'èxit de "Le Cercle"

CaixaBank, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, impulsa de manera regular la sèrie de debats "Le Cercle" per abordar temes de l'agenda comuna d'Espanya i el Marroc i promoure la interrelació entre el món empresarial dels dos països.

Creada l’any 2017, la iniciativa ha promogut debats al voltant de qüestions com l'augment de les start-ups, el creixement de la inversió en el sector agroalimentari o el finançament especialitzat per a negocis al Marroc, entre d'altres.

La majoria d'aquests esdeveniments se celebren a Casablanca, amb l'assistència de líders empresarials i polítics, especialistes de prestigi en els diferents temes, representants institucionals i persones vinculades al comerç i la inversió internacional. CaixaBank ha creat un espai específic, dotat de tots els mitjans tècnics necessaris per a l'organització de les reunions, per acollir les activitats de "Le Cercle".

Amb la celebració d'aquestes trobades, CaixaBank reforça el seu paper com a referent en l'assessorament i acompanyament de projectes i d'inversions entre Espanya i el Marroc. L'entitat financera, a través de la seva sucursal al Marroc, amb oficines a Casablanca, Tànger i Agadir, proporciona serveis i finançament, principalment a les empreses espanyoles, tot i que també a les grans empreses internacionals i marroquines, a través d'una àmplia gamma de solucions i serveis per a les operacions de comerç exterior.

Actualment, CaixaBank manté al Marroc una important quota de mercat sobre les empreses espanyoles que operen al país i destaca per la seva posició de líder en l'emissió de dipòsits que provenen d'Espanya. També dóna suport a les empreses que volen explorar els diferents mercats del nord d'Àfrica i l'Àfrica subsahariana.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc presidit per Jordi Gual i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.379 oficines, la major xarxa comercial de la península ibèrica.

Actualment, el banc compta amb una xarxa internacional integrada per 26 sucursals operatives i oficines de representació a 18 països. Des d'aquestes sucursals, CaixaBank proporciona assessorament, finançament i serveis bancaris a empreses espanyoles amb activitat al país. També ofereix serveis i finançament a empreses locals amb relació comercial amb Espanya o amb països amb sucursal.

L'entitat ha estat escollida com a "Millor Banc d'Espanya l’any 2017" per la revista Euromoney i Global Finance. L’any 2018, Euromoney també ha premiat a CaixaBank, per quarta vegada consecutiva, com a millor entitat de banca privada a Espanya.

 

CaixaBank també està reconeguda com un dels bancs més sostenibles del món, segons el Dow Jones Sustainability Index.

 

NOTÍCIES RELACIONADES