Nota de premsa

CaixaBank, premi a la ‘Millor Transformació Bancària del Món’ per Euromoney

Reconeixement internacional a una de les principals operacions de consolidació del sector financer

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat

• La publicació britànica reconeix a CaixaBank, després de la fusió amb Bankia, per una operació que la converteix en líder destacat del mercat espanyol i posa les bases per al seu futur creixement sostenible

• Aquest premi global s'uneix al concedit el mes de juliol passat com a ‘Millor Banc a Espanya 2021’


CaixaBank ha rebut el premi a la ‘Millor Transformació Bancària del Món el 2021’ (World Best Bank Transformation 2021) als Euromoney Global Awards for Excellence 2021. Després de fer amb èxit la fusió amb Bankia, CaixaBank ha esdevingut el líder destacat del mercat espanyol i ha posat les bases per aconseguir una rendibilitat sostenible en el futur gràcies al seu model de negoci, l'aposta per la innovació i el servei al client, alhora que es manté el compromís social de l'entitat.

La publicació britànica Euromoney, en uns premis que valoren a entitats de tot el món, reconeix a CaixaBank per la seva capacitat per adaptar-se a un mercat en contínua evolució en un any en què ha completat la seva fusió amb Bankia, una de les principals operacions de consolidació en l'àmbit internacional, que li permet posicionar-se amb una fortalesa competitiva als reptes que afronta el sector.

Per a José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank: “Aquest reconeixement posa en valor una fusió que marca una fita en la història del sistema financer espanyol. Una fusió que ens permet afrontar el futur des d'una posició privilegiada per donar suport a la recuperació econòmica i superar els desafiaments tecnològics, estructurals, regulatoris i competitius del sector financer; sense oblidar el nostre històric compromís amb la societat i la retribució als nostres accionistes”.

Al seu torn, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, considera: “La  integració de CaixaBank i Bankia ens situa en una posició de clar lideratge, consolida la nostra fortalesa financera i millora l'eficiència i rendibilitat del grup, ja que ens permet generar oportunitats de nous ingressos i obtenir estalvis substancials de costos. Tot això només és possible gràcies al talent i professionalitat d'uns equips que comparteixen una vocació decidida d'oferir el millor servei al client”.

Lideratge digital i nova política de dividends

CaixaBank, a més de consolidar-se com el grup financer líder a Espanya -amb quotes del 25% en dipòsits i crèdits, del 29% en estalvi a llarg termini i del 24% en finançament a empreses- i continuar sent un dels més importants a Portugal a través de BPI, ha ampliat també el seu lideratge digital, assolint més de 10 milions de clients digitals actius a Espanya.

L'entitat ha desenvolupat projectes que han marcat fites tecnològiques en el sector, com la creació dels primers caixers que permeten fer reintegraments mitjançant reconeixement facial, i ha desenvolupat una estratègia de transformació digital que l’ha situat entre els bancs més ben valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals.

Així mateix, el Consell d'Administració va aprovar a finals de juliol la política de dividends per al 2021, establint una distribució en efectiu entre els accionistes del 50% del benefici net consolidat ajustat pels impactes extraordinaris relacionats amb la fusió amb Bankia, pagador en un únic abonament en l'exercici 2022.

Reconeixements internacionals

A més del premi global anunciat avui, CaixaBank va ser reconegut el mes de juliol passat com a ‘Millor Banc a Espanya 2021’ per Euromoney. Aquest guardó se suma a uns altres reconeixements internacionals que l'entitat ha obtingut durant els últims mesos. En aquest sentit, Global Finance també va triar a CaixaBank com a ‘Millor Banc a Espanya’ per setè any consecutiu, i ‘Millor Banc a Europa Occidental’ per tercera vegada consecutiva.

En l'àmbit de la innovació, CaixaBank ha estat nomenat ‘Banc més innovador a Europa Occidental 2021’ en els premis The Innovators de Global Finance, i la revista PWM, del Grup Financial Times, l'ha destacat com a ‘Millor Entitat de Banca Privada d'Europa en Anàlisi de Big Data i Intel·ligència Artificial 2021’.

 

NOTÍCIES RELACIONADES