Nota de premsa

CaixaBank potenciarà la seva filial CaixaBank Tech per convertir-la en una empresa tecnològica de referència en la creació de nous serveis financers

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank Tech

• CaixaBank Tech aspira a aconseguir els 1.000 empleats en els pròxims dos anys i introduirà nous models de gestió de projectes i carreres professionals per a reforçar l'atracció de talent.

• L'empresa desenvoluparà projectes d'innovació tecnològica per a donar servei als 21 milions de clients de CaixaBank, dels quals 10 milions són digitals.


CaixaBank reforçarà la seva filial tecnològica, CaixaBank Tech, amb l'objectiu de potenciar la innovació en els projectes clau del grup financer. Per a això, CaixaBank Tech incorporarà a la major part dels equips especialitzats en tecnologia i sistemes del Grup CaixaBank i reorganitzarà la filial per facilitar l'atracció i retenció del talent intern i extern. 

Amb aquesta primera fase de transformació interna, CaixaBank Tech aconseguirà els 800 empleats i, a mitjà termini, iniciarà la incorporació de nous professionals, principalment joves amb formació en camps científics. La companyia preveu aconseguir els 1.000 professionals en el termini de dos anys. 

Els desenvolupaments de CaixaBank Tech s'aplicaran de manera comercial en CaixaBank, que dona serveis financers a més de 20 milions de clients i que té la major base de clients digitals d'Espanya, amb més de 10 milions de persones operant via web o mòbil. Per dimensió interna i per abast dels projectes, CaixaBank Tech aspira a convertir-se en una empresa tecnològica de referència a Espanya, amb seus a Barcelona i Madrid. 

Especialització tecnològica  

L'enfortiment de l'equip de CaixaBank Tech permetrà internalitzar el desenvolupament dels projectes de transformació tecnològica clau de l'entitat, en un moment en el qual l'agilitat per arribar al mercat i l'impuls als serveis digitals diferencials són aspectes competitius fonamentals. 

La companyia serà clau en l'evolució dels sistemes de gestió de dades i arquitectura IT cap a un model híbrid de cloud computing i generarà centres de coneixement corporatiu en noves tecnologies i solucions empresarials emergents. Entre les especialitats tecnològiques que abordarà CaixaBank Tech, cal destacar Arquitectura & Infraestructures, Desenvolupament i Manteniment d'Aplicacions, Intel·ligència Artificial, Data Analytics i Experiència del Lloc de treball (WorkPlace Experience), entre altres. 

Així mateix, CaixaBank Tech impulsarà els acords amb líders tecnològics globals per al desenvolupament de nous productes i serveis que donin resposta a les necessitats del banc i els seus clients, i disposarà d'equips professionals per analitzar possibles aplicacions de tecnologies disruptives en fase experimental als seus negocis com, per exemple, la computació quàntica, una àrea en el qual l'entitat ha estat pionera mundial amb la realització dels primers projectes dins del sector financer. 

Per l'atracció i retenció de talent, CaixaBank Tech posarà en marxa nous models de gestió de projectes i carreres professionals, i impulsarà un model d'organització d'estructures horitzontals. 

CaixaBank, banc líder en innovació 

CaixaBank és l'entitat financera líder a Espanya, amb el major nombre de clients (més de 20 milions) i la major base de clients digitals (10,4 milions). La seva estratègia d'innovació ha marcat fites tecnològiques en el sector, com la creació dels primers caixers que permeten realitzar reintegraments mitjançant reconeixement facial i sense haver d'introduir el PIN, un projecte escollit com un dels Projectes Tecnològics de l'Any en els ‘Tech Project Awards 2019’ de la revista The Banker

Gràcies a la seva estratègia de transformació digital, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus productes i serveis digitals, amb reconeixements com el de ‘Millor Transformació Bancària en el món 2021’ i ‘Millor Banc a Espanya 2021’ per la revista Euromoney, i ‘Millor Banc a Espanya i a Europa Occidental 2021’ per la publicació Global Finance. Aquests premis se sumen als obtinguts en l'àmbit de la banca digital i de la innovació, com el de ‘Entitat financera més innovadora a Europa Occidental 2021’, el de ‘Millor banc digital en banca de particulars a Espanya 2020’ i el de ‘Millor App de banca mòbil a Europa Occidental 2020’ de Global Finance. En l'àmbit de la banca privada, CaixaBank ha estat triada ‘Millor entitat de banca privada en anàlisi de Big Data i Intel·ligència Artificial a Europa 2021’.

 

NOTÍCIES RELACIONADES