Nota de premsa

CaixaBank posa a la disposició del sector turístic una línia de finançament de 1.000 milions d'euros per preparar el Xacobeo 2021

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank llança una línia de finançament pel Xacobeo 2021.

• A través d'aquesta línia de crèdit, CaixaBank té com a objectiu ajudar a impulsar la renovació i modernització dels establiments turístics i hotelers vinculats al Camí de Santiago.

• Del total de la línia de finançament, MicroBank oferirà 50 milions d'euros per a projectes d'emprenedoria turística vinculats al Camí.

• CaixaBank Hotels & Tourism aposta per un model de proximitat i especialització que compta amb una potent xarxa de professionals experts en aquest sector distribuïts per tot el territori espanyol.

 

CaixaBank Hotels & Tourism llança una nova línia de finançament per als allotjaments turístics vinculats al Camí de Santiago que renovin els seus establiments de cara a la celebració del Xacobeo 2021. L'entitat financera, a través de la seva línia de negoci especialitzada en el sector turístic, posa 1.000 milions d'euros a la disposició d'aproximadament 2.500 allotjaments a nivell nacional que formen part de totes les rutes de pelegrinatge del Camí per contribuir així a la millora de la seva activitat comercial.

L'aportació de CaixaBank, presidida per Jordi Gual i dirigida pel conseller delegat Gonzalo Gortázar, es distribuirà en dues línies. La primera, dotada amb 950 milions d'euros, permetrà impulsar i dinamitzar el sector turístic i hoteler localitzat a les diferents rutes del Camí de Santiago, amb l'objectiu d'agilitzar la seva posada a punt per a la celebració del Xacobeo 2021. Amb aquesta línia de crèdit s'assegura el finançament de les necessitats de modernització d'un sector marcat per la permanent exigència de renovació i aposta per la qualitat.

Aquesta línia es complementa amb una segona de microcrèdits que, a través de MicroBank, destinarà 50 milions d'euros a afavorir l'emprenedoria en el sector a les poblacions per les quals discorren els camins de Santiago vinculat a la demanda de la ruta de peregrinació. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar la creació de noves empreses que ampliïn i millorin la cartera de serveis disponible en els camins, al mateix temps que es generin noves ocupacions.

Ambdues línies de finançament, que es posen a la disposició de totes les localitats per les quals discorren els diferents camins de Santiago, són ampliables si les peticions de crèdit realitzades superen la quantitat inicial. Segons fonts de CaixaBank, “l'entitat vol acompanyar al sector del turisme perquè pugui afrontar en les millors condicions possibles el repte que suposa el Xacobeo 2021, una fita d'envergadura posicionada en el centre de l'atenció nacional i internacional”. En aquest sentit, des de CaixaBank Hotels & Tourism es posa a la disposició dels clients del sector un equip de professionals experts en el sector turístic que ofereixen un servei de qualitat i de proximitat en tot el territori espanyol.

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism té com a objectiu oferir a les empreses del sector turístic l'atenció personalitzada que necessiten, mitjançant un equip de 30 professionals que ofereixen a cada client un servei d'alt valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat.

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

El catàleg inclou un dossier de productes específics i finançament adaptat als projectes hotelers, amb una anàlisi prèvia gratuïta. A més d'assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com en el vacacional.

CaixaBank Hotels & Tourism ha signat durant 2018 més de 40 convenis amb federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i ha organitzat 45 trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola.

El banc que trien les empreses

CaixaBank es consolida com una entitat de referència per a les empreses amb un model especialitzat que compta amb una xarxa formada per 125 centres CaixaBank Empreses repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles en els quals treballen 1.183 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament empresarial.

Microcrèdits a disposició dels emprenedors

MicroBank és l'únic banc a Espanya dedicat principalment al finançament de projectes a través de microcrèdits i altres finances amb impacte. Participat íntegrament per CaixaBank, completa el compromís de l'entitat amb una manera de fer banca socialment responsable i de generar amb la seva activitat un impacte positiu i mesurable en la societat. El banc ofereix microcrèdits destinats a autònoms, emprenedors i microempreses; i microcrèdits personals i familiars, que tenen com a objectiu atendre necessitats que permeten superar una dificultat temporal i faciliten el desenvolupament personal i familiar. Recentment ha llançat una línia de préstecs de fins a 500.000 €, sense garanties i a llarg termini, dirigida a empreses de l'economia social.

 

NOTÍCIES RELACIONADES