Nota de premsa

CaixaBank participa al 4YFN per donar suport a l’ecosistema emprenedor

L’entitat, a través de DayOne, desplega una intensa activitat al saló

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank participa al 4YFN per donar suport a l’ecosistema emprenedor

• DayOne, la divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, oferirà assessorament personalitzat en un estand propi i organitza una àmplia programació d’activitats i serveis.

• L’entitat financera, que és patró de la Mobile World Capital Foundation, formarà part d’aquest esdeveniment de referència i influència del sector tecnològic i estarà especialment activa al 4YFN.

• En el marc d’aquesta cita de referència, arranca la fase territorial dels PEXXI i es premiarà l’empresa de nova creació amb major impacte a Catalunya.

CaixaBank, en la seva ferma aposta per la innovació i l'acompanyament a emprenedors, participa en l'edició 2022 del Mobile World Congress i 4YFN, que se celebra a Barcelona del 28 de febrer al 3 de març.

L’entitat, que és patró de la Mobile World Capital Foundation i innovation sponsor del 4YFN, formarà part d’aquest esdeveniment de referència i influència del sector tecnològic. CaixaBank estarà especialment activa en el 4YFN, l’espai que reuneix emprenedors i inversors, on a través de DayOne, la seva divisió especialitzada en empreses tecnològiques i els seus inversors, oferirà assessorament personalitzat a un estand propi i ha organitzat una àmplia programació d’activitats i serveis.

A més, també en el marc del 4YFN, imagin, Zone2boost i CaixaBank Tech oferiran continguts d’interès per l’ecosistema emprenedor, així com també ho farà la direcció de Sostenibilitat, amb un paper actiu.

A continuació, el resum de l’activitat de CaixaBank a la propera gran cita de la innovació mundial: 

DayOne: servei especialitzat per a empreses tecnològiques i innovadores

CaixaBank s’ha consolidat com a partner financer de l’economia de la innovació a través de DayOne. Des del seu llançament a finals de l’any 2017, ha multiplicat per quatre els seus clients.

Per donar cobertura a l’ecosistema emprenedor de tot el territori espanyol, l'entitat obrirà tres nous espais situats a Saragossa, Màlaga i Bilbao, que se sumen als que ja té a Barcelona, Madrid i València.

DayOne compta amb un equip de 34 professionals, que ofereixen un servei especialitzat a les empreses tecnològiques i innovadores i als seus inversors. Aquests professionals estan especialment preparats, de manera que les start-ups i scale-ups poden trobar en ells un suport fonamental per desenvolupar l’estratègia financera de la seva empresa i acompanyar-los en el seu creixement.

PEXXI: premis a les empreses amb major impacte en el seu territori

En el marc del 4YFN, arrenca la fase territorial dels PEXXI, amb els quals CaixaBank, a través de DayOne, premiarà les empreses de nova creació amb major impacte en el seu territori.

Aquests guardons, que enguany han arribat a la seva 15ª edició, han anat evolucionant i adaptant-se a les noves necessitats i passen a denominar-se Premis EmprènXXI.

El dijous 3 de març es donarà a conèixer la start-up seleccionada a Catalunya, on aquests premis estan co-atorgats pel Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, a través d’Enisa i compten amb el suport d’ACCIÓ, l’agència pública per a la competitivitat de l’empresa catalana de la Generalitat de Catalunya; Barcelona Activa, l’agència de desenvolupament econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, i Tech Barcelona, associació privada sense ànim de lucre que representa més de 1.000 empreses digitals i tecnològiques.

Amb aquests guardons, CaixaBank té l'objectiu de contribuir al desenvolupament de joves empreses innovadores amb alt potencial de creixement. Des de la seva creació l’any 2007, el programa ha invertit 6,7 milions d'euros en premis en metàl·lic i accions d'acompanyament, que han beneficiat a més de 430 empreses.

El lliurament de premis tindrà lloc el dijous 3 de març a l’Agora Stage del 4YFN a les 09:30h

Premis WONNOW: reconeixement al talent femení STEM

En el marc de la seva aposta per la diversitat i la tecnologia, CaixaBank impulsa juntament amb Microsoft els Premis WONNOW, amb els quals reconeixen a les millors alumnes de graus STEM d'Espanya.

Els Premis WONNOW s'han convertit en un guardó consolidat i de referència en l'àmbit universitari.

Dirigit a les guanyadores d'aquests premis, l'entitat organitza una sessió amb la jove emprenedora Paola Sasplugas, cofundadora de PDPaola, marca nativa digital de disseny i comercialització de joies fundada l’any 2014. La Paola compartirà amb elles la seva experiència professional i personal i comptarà les claus per crear una companyia i escalar-la, així com els obstacles amb els quals s'ha anat trobant fins a convertir-la en tot un referent que avui dia factura més de 30 milions amb vendes multicanal a nivell mundial.

La jornada tindrà lloc el dijous 3 de març a l’estand de DayOne a les 13:00h

CaixaBank Tech: referent en la creació de solucions tecnològiques en serveis financers

CaixaBank ha reforçat la seva filial tecnològica, CaixaBank Tech, per potenciar la innovació en els projectes clau del grup financer. CaixaBank Tech incorpora equips especialitzats en tecnologia i sistemes. L'enfortiment de l'equip de CaixaBank Tech permet abordar els projectes de transformació tecnològica de l'entitat.

Per aprofundir més en aquests temes, s'impartiran dues ponències: “Cap a una nova generació d'assistents virtuals” i “Quàntum for finance”.

Organitzades el dilluns 28 de febrer a l’estand de DayOne a les 12:00h i a les 15:45h

imagin: plataforma de serveis digitals i estil de vida

imagin és una plataforma de serveis digitals i estil de vida impulsada per CaixaBank que ofereix serveis digitals, financers i no financers, que ajuden als seus usuaris, majoritàriament joves menors de 30 anys, en la seva vida diària i als seus projectes de futur.

Actualment compta amb una comunitat de 3,7 milions d'usuaris, una xifra en continu creixement gràcies a l'àmplia oferta de continguts i serveis que, a diferència dels bancs tradicionals, no necessàriament impliquen l'alta com a client financer.

imagin ha posat en marxa la segona edició de l’imaginPlanet Challenge, un programa dirigit a joves que vulguin desenvolupar idees d'emprenedoria responsables amb la societat i amb el medi ambient. El principal objectiu de l’imaginPlanet Challenge és contribuir a crear projectes que busquin generar un impacte positiu al planeta i donar veu i eines a una generació de joves amb consciència mediambiental i inquietuds emprenedores. Els interessats a participar poden inscriure's a través de l'app i de la web d’imagin fins al pròxim 15 de maig, i hauran de presentar-se organitzats en equips de 3 persones.

imagin organitza un workshop titulat “imaginPlanet Challenge” el dijous 3 de març a la sala Beta Lab (pavelló 6) a les 10:00h

Zone2boost: impulsar la innovació en els serveis a comerços

Zone2boost és la iniciativa internacional d'innovació de CaixaBank, Visa, Global Payments i Worldline per impulsar la innovació en els serveis a comerços. El programa ha finalitzat el seu segon any d'activitat amb vuit noves start-ups incorporades al seu programa d'acceleració. Al llarg dels seus dos anys en funcionament ha aconseguit una cartera d'inversió d’1,55 milions per a un total de 16 empreses.

Des de la seva creació, Zone2boost ha analitzat un total de 475 projectes, procedents de tot el món. La iniciativa compta amb Plug and Play, plataforma líder d’innovació oberta, com partner estratègic, que col·labora en el procés de cerca i anàlisi de start-ups.

Algunes de les start-ups seleccionades per la iniciativa Zone2boost explicaran la seva experiència al saló.

La jornada “Companyies d’alt creixement” tindrà lloc el dilluns 28 de febrer a la sala Beta Lab (pavelló 6) a les 11:00h i comptarà amb la participació dels CEOs de les companyies Haddock, Payflow i Weecover 

Presentacions, ponències i taules rodones: un entorn per al debat

Durant la setmana, diversos espais del MWC i el 4YFN acolliran intervencions de representants de CaixaBank i altres actors de referència a l'ecosistema de la innovació, entre les quals destaquen:

  • Panell “Fintech & Metaverse”, amb la participació de José Ignacio Goirigolzarri, president de CaixaBank. Dimecres 2 de març a les 9:30h al MWC Keynote Stage, Hall 4
  • Panell Investment al qual participaran Daniel Oliver (Capital Cell), Roma Jelinskaite (Caixa Capital Risc) i Ignasi Heras (SeedLink). Dilluns 28 de febrer a les 10:00h a l’estand de DayOne.
  • Jornada “A new era for the Spanish ecosystem”, organitzada per Ascri, Endeavor i DayOne, moderada per Sonia Fernández (Kibo Ventures) i en la qual participaran Jordi Romero (Factorial), Sergi Bastardas (Colvin), Enric Asunción (Wallbox) i Laura Urquizu (Red Points). Dimarts 1 de març a les 10:00 a l’estand de DayOne
  • “Principals errors dels fons de Venture Capital”, amb Iván Landabaso (JME Ventures), Darío Villena (Kapita), Mario Brassesco (Encomenda) i Javier de Toro (Lanzadera). Dimarts 1 de març a les 11:30h a l’estand de DayOne.
  • Panell “Ecosistema d'emprenedoria i innovació a Galícia”, amb la participació de 3 acceleradores dels sectors d'automoció, alimentació i aeronàutic, moderada per Fernando Gouldrís (director general de l’IGAPE) i “start-ups gallegues d’èxit”, amb la presència de les empreses Frankie the King, Coinscrape i Appentra. Dimarts 1 de març a les 16:30h a l’estand de DayOne
  • Fòrum Impacte B-CORP amb Jose Luis Rodríguez (Fòrum Impacte), Margarita Albors (Social Nest), Jaime López (Heura), moderat per Mónica Pons, de la direcció de Sostenibilitat de CaixaBank. Dimecres 2 de març a les 12:30h a l’estand de DayOne.
  • “Nova Generació de Fons”, amb Markus Torstedt, Enzo Ventures, Jorge Dobón, The Think Bigger. Dimecres 2 de març a les 15:00h a l’estand de DayOne.
  • “Principals tendències de salut digital en la indústria farmacèutica”, amb la participació de Jorge Pou (AstraZeneca), Gemma Malla (Angelini Pharma), César Velasco (Novartis). Dimecres 2 de març a les 10:00h a l’estand de DayOne.
 

NOTÍCIES RELACIONADES