Nota de premsa

CaixaBank organitza juntament amb l'Institut Cervantes el seu primer fòrum "Le Cercle" cultural

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
José Luis García Delgado, catedràtic i economista guardonat amb el Premi Rei Joan Carles I d’Economia (2016) i titular de la càtedra La Caixa Economia i Societat, al fòrum "Le Cercle" a Casablanca

• El catedràtic i economista José Luis García Delgado, guardonat amb el Premi Rei Joan Carles I d’Economia (2016), ha analitzat a Casablanca el valor econòmic de l’idioma espanyol.

• Aquesta edició de Le Cercle, la primera centrada en la cultura, reforça la diversificació d'aquests fòrums de debats que cobreixen temes tan diversos com la gestió empresarial o la diversitat.

• El Marroc és un territori clau en la xarxa internacional de CaixaBank. Amb tres sucursals al país, l'entitat és líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 60,5% durant el primer semestre de 2018.

CaixaBank, en col·laboració amb l'Institut Cervantes, ha celebrat a Casablanca la primera jornada “Le Cercle” d'àmbit cultural. José Luis García Delgado, catedràtic i economista guardonat amb el Premi Rei Joan Carles I d’Economia (2016) i titular de la càtedra La Caixa Economia i Societat, ha estat l'encarregat d'inaugurar aquest fòrum cultural amb una conferència sobre el valor econòmic de l'idioma espanyol. 

Aquesta edició de “Le Cercle” ha comptat per primera vegada amb la col·laboració de l'Institut Cervantes. María Jesús García González, directora de l'Institut Cervantes a Casablanca, ha obert la jornada donant pas al conferenciant, destacant la importància de posar en valor la llengua hispana.

En la seva conferència, José Luis García Delgado ha recordat que l'espanyol “és una llengua parlada per més de 550 milions de persones a tot el món, amb un poder de compra que pot ser xifrat al voltant del 10% del PIB mundial”. Unes dades, que segons García Delgado, erigeixen a l'espanyol com “un poderós instrument d'interrelació econòmica (i d'internacionalització empresarial) per al conjunt de països de parla hispana”.

Programa de debats hispano-marroquí “Le Cercle”

Aquesta jornada s'emmarca en el programa de debats “Le Cercle”, creat per CaixaBank amb la voluntat d'agrupar la comunitat hispano-marroquí de negocis i de promoure la interrelació entre el món empresarial d'Espanya i el Marroc. Aquesta última edició, la primera centrada en la cultura, reforça la creixent diversificació d'aquests fòrums.

Des que CaixaBank va crear aquesta iniciativa el 2017, s'han celebrat més d'una dotzena de debats centrats en temes variats com la seguretat jurídica i arbitratge, l'eficiència energètica, la divisa marroquina o la fiscalitat al Marroc, entre d'altres. També va acollir, el mes de juliol passat, una edició dels “Diversity Talks” de CaixaBank, en què directives de sectors clau de la societat marroquina van analitzar com les dones estan canviant el país.

Amb el programa “Le Cercle”, CaixaBank reforça el seu rol com a referent en l'assessorament i acompanyament de projectes i d'inversions entre Espanya i el Marroc. L'entitat financera proporciona serveis i finançament, principalment a les empreses espanyoles, encara que també a les grans companyies internacionals i marroquines, a través d'una àmplia gamma de solucions i serveis per a les operacions de comerç exterior.

Presència internacional de CaixaBank

L'oficina de Casablanca, que complirà 10 anys el proper mes de gener, s'ha especialitzat a donar servei a les empreses filials espanyoles sobretot en els sectors de serveis i distribució. Aquesta oficina també disposa de l'oferta de productes i el know-how de la divisió de banca internacional de CaixaBank.

Actualment, el Marroc és l'únic país on CaixaBank compta amb més d'una sucursal: suma ja tres, ubicades a Casablanca, Tànger i Agadir. Des d'elles, ofereix serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a les empreses ja assentades al país o amb perspectives d'entrar en el mercat marroquí.

Durant el primer semestre de 2018, CaixaBank va créixer fins a convertir-se en líder en l'emissió d'avals per a les empreses espanyoles amb projectes al Marroc, amb una quota del 60,5% en aquest tipus de garanties.

A més de les sucursals que CaixaBank té al Marroc, l'entitat compta amb 4 sucursals més a Europa: Londres (Regne Unit), Frankfurt (Alemanya), París (França) i Varsòvia (Polònia).

D'altra banda, l'entitat suma 17 oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Singapur, Dubayy (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Alger (Algèria), Johannesburgo  (Sud-Àfrica), Nova York (EUA), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), São Paulo (Brasil), Lima (Perú) i Sydney (Austràlia). CaixaBank és l'únic banc espanyol amb presència física en el mercat australià i a la regió d'Àfrica Austral.

Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món.

CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb què ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compte a més amb un 94,95% del portuguès BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

Sobre l'Institut Cervantes

L'Institut Cervantes és la institució pública creada per Espanya el 1991 per promoure universalment l'ensenyament, l'estudi i l'ús de l'espanyol i contribuir a la difusió de les cultures hispàniques a l'exterior. En les seves activitats, l'Institut Cervantes atén fonamentalment al patrimoni lingüístic i cultural que és comú als països i pobles de la comunitat hispanoparlant. Està present en 87 centres distribuïts en 44 països pels cinc continents. A més, compta amb dues seus a Espanya, la seu central de Madrid i la seu d'Alcalá de Henares. Amb més de 100.000 estudiants a l'any, l'Institut Cervantes és la major institució mundial dedicada a l'ensenyament de l'espanyol.

A Casablanca, la seva activitat comprèn l'ensenyament i certificació de l'espanyol, l'organització d'activitats culturals i una biblioteca especialitzada en llengua i cultura espanyola i hispanoamericana. L'Institut Cervantes de Casablanca convida contínuament a investigadors i escriptors a debats, discussions i seminaris sobre literatura, lingüística, art, cinema, història, filosofia, ciència. A més ofereix activitats relacionades amb el teatre, la dansa, la música, la literatura, l'art, l'arquitectura i la gastronomia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES