Nota de premsa

CaixaBank obre una oficina de representació a Sydney i ja està present en els cinc continents

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank International Banking

• Amb aquesta nova obertura, l'entitat reforça la seva estratègia internacional i es converteix en l'únic banc espanyol amb presència en el mercat australià.

• Des d’Austràlia, CaixaBank oferirà assessorament en comerç exterior i finançament de projectes.

• La xarxa de banca internacional de CaixaBank s'amplia a 24 punts en 19 països, amb 18 oficines de representació i 6 sucursals.

CaixaBank reforça la seva estratègia internacional amb l'obertura d'una oficina de representació a Sydney (Austràlia) i ja està present en els cinc continents. Amb aquesta última obertura, es converteix en l'únic banc espanyol amb presència en el mercat australià i segueix reforçant el seu acompanyament a clients a nivell global.

Des de la nova oficina, ubicada en el districte financer de la capital econòmica del país, CaixaBank oferirà assessorament en comerç exterior i finançament de projectes, potenciant així l'acompanyament internacional a les empreses. L'entitat donarà suport a les activitats de comerç exterior i als projectes d'inversió d'empreses espanyoles amb activitat a Austràlia i també d'empreses australianes que operen a Espanya. A més, l'oficina permetrà a l'entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar ampliar la relació amb les institucions financeres locals, incrementant el seu suport a les activitats dels clients de CaixaBank.

Amb aquesta obertura, CaixaBank segueix ampliant la seva xarxa internacional, que ja compta amb 24 punts en 19 països. Aquesta xarxa li ha permès assolir el lideratge nacional en comerç exterior, com ho demostren les seves elevades quotes de mercat. Com exemple, i segons dades del proveïdor global de missatgeria financera segura SWIFT, la quota d'avals internacionals emesos és del 33% i la quota de cartes de crèdit d'importacions a Espanya és del 23%. Aquesta xarxa s'ha dissenyat per oferir assessorament i serveis financers a les empreses espanyoles que han decidit internacionalitzar-se i a empreses multinacionals europees amb filial a Espanya.

CaixaBank, líder en assessorament per al comerç exterior

CaixaBank és una de les entitats líders en oferir assessorament per al comerç exterior a les empreses espanyoles, amb solucions financeres que faciliten les exportacions i importacions dels clients. L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

Recentment, CaixaBank ha estat escollit “Best Confirming-Bank Partner for Financing in Emerging Markets 2017” (Millor banc col·laborador en el finançament de mercats emergents) per part de la Corporació Financera Internacional (IFC), entitat del Grup Banc Mundial, en el marc del Programa de Finançament per al Comerç Mundial (GTFP).

Per primera vegada, IFC, la principal institució internacional de finançament dedicat exclusivament al sector privat en les economies en via de desenvolupament, reconeix el suport de CaixaBank a la internacionalització d'empreses en països emergents que, l’any 2017, va col·laborar en un total de 19 països en desenvolupament de tot el món.

Després de 26 anys de creixement continuat, Austràlia es va consolidar l’any 2017 com la quarta economia d'Àsia Pacífic i supera els 25 milions d'habitants. Els intercanvis comercials entre Espanya i Austràlia han crescut aquests últims anys. Actualment, més de 1.100 empreses espanyoles tenen relació comercial amb el país i més de 100 companyies espanyoles estan instal·lades allà.

Segons les dades de l'Icex, l’any 2017, les exportacions espanyoles de béns van augmentar un 21,5%, fins als 1.646 milions d'euros, mentre que les importacions espanyoles de béns procedents d'Austràlia van créixer l'any passat un 23,5%, fins als 618 milions d'euros.

Presència internacional

Actualment, CaixaBank compta amb oficines de representació a París (França), Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), El Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-Àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria) i Lima (Perú).

L'entitat disposa de sucursals internacionals a Varsòvia (Polònia), Casablanca, Tànger i Agadir (Marroc), Londres (Regne Unit) i Frankfurt (Alemanya). Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars en qualsevol país del món. CaixaBank també participa en el capital d'entitats financeres de diversos països, amb les què ha desenvolupat estratègies de col·laboració conjunta. L'entitat compta amb un 94,8% del Banc BPI i un 9,92% de l'entitat austríaca Erste Bank.

 

NOTÍCIES RELACIONADES