Nota de premsa

CaixaBank obre la seva primera sucursal a París i reforça la seva presència internacional a Europa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
D'esquerra a dreta: Fernando Carderera Soler, ambaixador d'Espanyaa a la República Francesa; i Jordi Gual, president del grup CaixaBank

• Jordi Gual, president de CaixaBank, ha presentat la nova oficina operativa de l'entitat a França en una trobada amb empresaris destacats del país.

• La sucursal oferirà finançament i serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a empreses espanyoles amb interessos a França i a empreses multinacionals amb operacions a Espanya.

• La xarxa internacional de CaixaBank compta amb 24 oficines a tot el món, amb presència en els cinc continents.

CaixaBank impulsa la seva estratègia com a entitat de referència en banca internacional a Europa amb la inauguració de la seva nova sucursal a París, la primera a França i la quarta a Europa. Des de la nova oficina s'oferiran serveis de comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a empreses espanyoles amb interessos i activitats a França, i a multinacionals i empreses franceses que operen a Espanya.

En una trobada amb empresaris a l'Ambaixada d'Espanya a França, Jordi Gual, president de CaixaBank, ha destacat que “la conversió d'aquesta oficina de representació en sucursal confirma l'impuls d'internacionalització del banc, que ha accelerat la seva expansió en els últims anys. Treballem per reforçar el nostre lideratge en banca internacional amb presència en els cinc continents, complint el nostre compromís amb els clients, acompanyant-los allà on ho necessitin”.

Per la seva banda, l'ambaixador d'Espanya a França, Fernando Carderera, ha destacat la importància de les relacions bilaterals entre els dos països i el paper de la nova sucursal de CaixaBank a París, que oferirà serveis per millorar les relacions econòmiques i financeres.

La sucursal a París, que es va obrir com a oficina de representació l’any 2007, passa així a incorporar-se a la xarxa de sucursals del banc. Aquesta categoria d'oficines estan autoritzades pel regulador local i espanyol per proveir certs serveis financers, com comptes corrents, dipòsits, finançament a curt i llarg termini, factoring, confirming, entre altres.

L'entitat ofereix servei tant a les pimes i microempreses que estan iniciant les seves activitats exportadores com a les grans corporacions i grups empresarials que afronten projectes internacionals més complexos.

París és l'última sucursal que s'uneix a la xarxa d'oficines operatives de CaixaBank, que creix any rere any. Des de l’any 2016, tres oficines de representació europees s'han convertit en sucursal (Londres, el 2016; Frankfurt, el 2017; i París, el 2018), i a més, s'ha obert una nova al nord d'Àfrica (Agadir, 2017), que es va sumar a les altres dues ja existents al Marroc: Casablanca i Tànger.

Lideratge internacional de CaixaBank

En l'actualitat, CaixaBank té set sucursals al món: quatre a Europa –Londres, Frankfurt, París i Varsòvia-, i tres al nord d'Àfrica –Casablanca, Agadir i Tànger-.

A més, l'entitat compta amb 17 oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Emirats Àrabs Units), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú) i Sidney (Austràlia). És l'únic banc espanyol amb presència física en el mercat australià i a la regió d'Àfrica Austral (Johannesburg).

CaixaBank també manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món.

Aquesta xarxa li ha permès aconseguir el lideratge nacional en comerç exterior, com demostren les seves elevades quotes de mercat. Segons dades del proveïdor global de missatgeria financera segura SWIFT, la quota d'avals internacionals emesos és del 33% i la quota de cartes de crèdit d'importacions a Espanya és del 23%.

Recentment, CaixaBank ha estat triat “Best Confirming-Bank Partner for Financing in Emerging Markets 2017” (Millor banc col·laborador en el finançament de mercats emergents) per part de la Corporació Financera Internacional (IFC), entitat del Grup Banc Mundial, en el marc del Programa de Finançament per al Comerç Mundial (GTFP).

França, el primer client comercial d’Espanya 

A Espanya i França els uneix una llarga tradició de llaços econòmics, comercials, culturals i polítics. Espanya és el segon client de França amb un volum de vendes de productes francesos al mercat espanyol de 33.331 milions d'euros l’any 2017. D'altra banda, les exportacions espanyoles amb destinació al país veí representen més del 7,5% del total de les importacions franceses, per un import de 41.636 milions l’any 2017, segons dades de l’ICEX. En la balança comercial, exerceix un paper important el turisme, la venda de vehicles, de maquinària mecànica i elèctrica, l'agricultura de fruites i hortalisses, les matèries plàstiques, entre altres.

França és un país amb un elevat atractiu per a les empreses espanyoles per la seva posició geogràfica en el cor de l'àrea econòmica europea. A més, compta amb una bona xarxa de transport i una mà d'obra qualificada i competent, la qual cosa el converteix en la porta d'entrada a Europa per a les empreses espanyoles.

 

NOTÍCIES RELACIONADES