Nota de premsa

CaixaBank obre campanya de crowdfunding a favor del Centre d'Educació Especial Alpe de Torrevieja

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Representants de CaixaBank i d'Alpe Torrevieja.

• L'objectiu de la campanya, promoguda per les quatre oficines de CaixaBank a Torrevieja, és que la població participi amb els seus donatius solidaris en la construcció d'un parc infantil adaptat per a alumnes discapacitats del Centre d'Educació Especial Alpe.

• Ja s'han obtingut 7.000 euros, gràcies al donatiu realitzat per l'Obra Social "la Caixa".

CaixaBank, amb la col·laboració de l'Obra Social "la Caixa", ha posat en marxa una campanya de micromecenatge (crowdfunding solidari) amb l'objectiu que particulars i empreses, clients o no clients de l'entitat, se sumin a la iniciativa d'aconseguir els 2.500 euros necessaris per completar el projecte de construcció d'un parc adaptat per als alumnes discapacitats del Centre d'Educació Especial Alpe de Torrevieja.

Aquesta acció de crowdfunding solidari s'emmarca en el fort compromís social de CaixaBank que, a través de la seva xarxa d'oficines bancàries (la més extensa a Espanya amb prop de 5.000), pot detectar les necessitats socials locals més urgents. Tot això permet donar suport a projectes socials de petita magnitud però que, en el seu conjunt, tenen una gran incidència en la mitigació de les dificultats de milers de persones. L'entitat financera té un pla de Banca Socialment Responsable que reforça la diferent manera de fer banca de CaixaBank, un model responsable i compromès socialment amb tots els seus stakeholders.

L'Obra Social "la Caixa" ja ha realitzat una aportació de 7.000 euros al projecte, dels 9.500 euros necessaris per a la instal·lació del parc. Els 2.500 euros restants són l'aportació econòmica que durant les pròximes sis setmanes, CaixaBank espera recollir a través de les seves oficines de Torrevieja, donatiu que qualsevol ciutadà o empresa pot realitzar des de qualsevol dels caixers automàtics de la població, a través de la Línia Oberta o a través del portal www.caixabank.es, garantint que el 100% de les aportacions s'abonaran al projecte.

Si s'aconsegueix l'èxit d'aquesta acció solidària, l'entitat beneficiària, l'Associació Comarcal per a la Rehabilitació del Discapacitat (Col·legi Alpe), podrà desenvolupar el seu projecte de disseny, elaboració i instal·lació d'un parc infantil accessible dins les instal·lacions del Centre d'Educació Especial Alpe, on assisteixen alumnes amb discapacitats.

Els gronxadors i jocs infantils adaptats permetran la integració de diverses capacitats (mobilitat reduïda, llenguatge braille, llenguatge de signes), afavorint el joc col·lectiu i contribuint a la socialització i aprenentatge dels nens. La incorporació d'aquests elements, que poden ser utilitzats per tots els nens i nenes, més enllà de la seva diversitat, convertirà el parc infantil del Col·legi Alpe en un lloc de trobada inclusiva, en el qual compartir jocs i experiències.

D'aquesta forma es pretén fer realitat el dret que tenen els nens i nenes amb capacitats diferents de jugar en igualtat, adaptar l'espai que posseeix el centre en un lloc accessible en el qual tots els nens puguin accedir i desplaçar-se de manera segura, i aconseguir un lloc inclusiu en el qual tots els alumnes del centre es diverteixin junts sense importar les diferències.

D'altra banda, el fet de disposar d'un parc accessible permetrà als alumnes el desenvolupament d'habilitats motrius i a partir del contacte amb els objectes i el joc, afavorirà el desenvolupament de la creativitat, cognició, socioafectivitat, expressió corporal, llenguatge i exploració del món que els envolta. En definitiva, els permetrà l'oportunitat d'aprendre jugant.

Associació Comarcal per a la Rehabilitació del Discapacitat (Col·legi Alpe)

L'associació Alpe fou creada el 1982 per un grup de pares de nens amb diversitat funcional de Torrevieja, amb la finalitat de poder comptar amb un lloc on, tant els seus fills com qualsevol nen que ho necessités, pogués rebre atenció d'una forma adequada.

Del treball de l'Associació Comarcal per a la Rehabilitació del Discapacitat (Alpe), amb la col·laboració d'institucions i organismes, com l'ONCE i l'Ajuntament de Torrevieja, i de particulars, com els habitants de la localitat, va néixer el Col·legi Alpe, que atén en l'actualitat uns 220 nens amb diversitat funcional de tota la comarca de la Vega Baja.

 

NOTÍCIES RELACIONADES