Nota de premsa

CaixaBank obre a Toronto la seva primera oficina de representació al Canadà

Impuls a la internacionalització

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Jordi Gual, president de CaixaBank, i Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank

• Des de la nova oficina, l'entitat oferirà assessorament i finançament als seus clients espanyols que volen créixer a l'Amèrica del Nord i a les empreses canadenques amb interessos a la península ibèrica.

• Al continent americà, CaixaBank disposa d'oficines de representació a sis països: el Canadà, els Estats Units, Colòmbia, el Perú, el Brasil i Xile.

CaixaBank s'ha convertit en l’únic banc espanyol amb presència física al Canadà amb l'obertura de la seva primera oficina de representació a Toronto. D'aquesta manera, l'entitat impulsa la seva estratègia d'internacionalització que ha accelerat en els darrers anys. També el 2018, l'entitat ha obert una oficina de representació a Sydney (Austràlia) i ha obtingut la llicència per operar com a sucursal operativa a París (França).

L'oficina de Toronto és la primera que CaixaBank obre al Canadà i la segona al mercat nord-americà, després de la inauguració de l'oficina de Nova York el 2015. A tot el continent, CaixaBank té oficines de representació a sis països: el Canadà, els Estats Units, Colòmbia, el Perú, el Brasil i Xile.

Des de la nova oficina, ubicada a Bay Street, el centre financer de Toronto, CaixaBank oferirà serveis d'acompanyament i assessorament en comerç exterior, banca d'empreses i banca corporativa a empreses espanyoles amb interessos i activitats al Canadà i a multinacionals i empreses canadenques que operen a Espanya. D'aquesta manera, CaixaBank vol consolidar-se al Canadà com a banc de referència per a les empreses que operen en ambdós països. Al capdavant de l'equip hi haurà Bárbara Carmona, procedent de la sucursal de CaixaBank a Londres.

Jordi Gual, president de CaixaBank, ha destacat la nova oficina de representació al Canadà com un pas més en el procés d'internacionalització del banc: “La incorporació del Canadà a la nostra xarxa de països en què està present el nostre negoci de banca internacional reforça la nostra presència a l'Amèrica del Nord, un mercat molt atractiu per a les empreses espanyoles, amb un gran potencial de creixement en el futur”.

Per part seva, Gonzalo Gortázar, conseller delegat de CaixaBank, destaca: “Aquesta nova oficina de representació ens permetrà seguir oferint serveis de valor afegit als nostres clients, acompanyar-los allà on ho necessitin i assessorar-los en la seva estratègia d'internacionalització, en línia amb el que estableix el nostre pla estratègic 2019-2021”.

El Canadà, un mercat d'oportunitats per a les empreses espanyoles

El Canadà és un país que ofereix importants avantatges per a les empreses espanyoles. La seva facilitat per al desenvolupament dels negocis, el seu atractiu comercial i la seva estabilitat financera converteixen el país en un mercat de grans oportunitats. El Canadà és el 22è millor país del món en facilitat per fer negocis, segons el rànquing Doing Business 2019 del Banc Mundial.

Les relacions comercials entre Espanya i el Canadà estan augmentant, i fan del Canadà un soci comercial cada vegada més rellevant per a Espanya. El 2017, les exportacions espanyoles al Canadà van créixer un 10,5%, mentre que les importacions espanyoles des del Canadà van augmentar un 30% en el mateix exercici, segons dades de l'ICEX.

Presència internacional de CaixaBank

CaixaBank té actualmente sucursals al Regne Unit (Londres), Alemanya (Frankfurt), França (París), Polònia (Varsòvia) i Marroc (Casablanca, Agadir i Tànger).

A més, l'entitat disposa de 18 oficines de representació repartides en els cinc continents: Milà (Itàlia), Istanbul (Turquia), Pequín, Xangai i Hong Kong (Xina), Dubai (Unió dels Emirats Àrabs), Nova Delhi (Índia), el Caire (Egipte), Santiago de Xile (Xile), Bogotà (Colòmbia), Nova York (EUA), Singapur, Johannesburg (Sud-àfrica), São Paulo (Brasil), Alger (Algèria), Lima (Perú), Sydney (Austràlia) i Toronto (Canadà).

És l'únic banc espanyol amb presència física al mercat australià, a la regió d'Àfrica Austral i, a partir d'ara, al Canadà.

Així mateix, CaixaBank manté acords amb bancs internacionals per facilitar l'operativa internacional i el comerç exterior de les empreses i dels particulars a qualsevol país del món.

Aquest any, CaixaBank va ser escollit “Best Confirming-Bank Partner for Financing in Emerging Markets 2017” (Millor banc col·laborador en el finançament de mercats emergents) per la Corporació Financera Internacional (IFC), entitat del Grup Banc Mundial, en el marc del Programa de finançament per al comerç mundial (GTFP).

CaixaBank va ser també la primera entitat d'Europa a obtenir la certificació d'AENOR per al seu servei i atenció financera en banca internacional.

 

NOTÍCIES RELACIONADES