Nota de premsa

CaixaBank multiplica per vuit les operacions de pagament mòbil en un any i aconsegueix els 885 milions d'euros de facturació en compres

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Operació de pagament mòbil

• L'entitat financera lidera el sector del pagament mòbil a Espanya, amb una quota de mercat del 40,8% i més d'un milió de targetes vinculades a un terminal.

• El 4% de totes les operacions amb targeta de CaixaBank ja es realitza a través de mòbils i dispositius “wearable”.

• CaixaBank disposa d'una aplicació de pagament pròpia, CaixaBank Pay, amb accés a una àmplia gamma de serveis de gestió de targetes i integrada amb Samsung Pay i Apple Pay.

CaixaBank, entitat líder en mitjans de pagament a Espanya, ha registrat 30 milions de compres amb el mòbil realitzades pels seus clients en comerços durant l'any 2018. La xifra suposa multiplicar per vuit les dades de pagament mòbil de l'exercici anterior, quan es van efectuar 3,7 milions d'operacions amb aquest sistema. En tot l’any 2018, el volum de facturació en compres amb pagament mòbil de CaixaBank ha sumat 885 milions d'euros.

Pel que fa al nombre d'usuaris, prop de 750.000 clients tenen vinculades les seves targetes a un telèfon mòbil per realitzar compres. El parc total de targetes de CaixaBank “enrolades” supera ja el milió (un 110% més que l'any anterior).

Aquestes dades confirmen l’auge del mòbil com a mitjà de pagament habitual per als clients de CaixaBank. De fet, respecte el total d'operacions realitzades amb targetes de CaixaBank en comerços físics, que en tot el 2018 va ascendir a 1.387 milions (un 14,2% per sobre del 2017), el percentatge de pagaments mòbils suposa ja un 4%.

Així mateix, les xifres situen a CaixaBank com a líder del sector del pagament mòbil a Espanya, amb una estimació de quota de mercat del 40,8%, d'acord amb les operacions realitzades el desembre de 2018.

La clau: una excel·lent experiència d'usuari

CaixaBank ha estat una entitat pionera a nivell internacional en el llançament del pagament mòbil. L'entitat disposa de la seva pròpia aplicació CaixaBank Pay, que permet pagar compres i accedir a una àmplia gamma de serveis de gestió de targetes. Aquesta solució està integrada amb Samsung Pay i Apple Pay en els telèfons i dispositius wearable compatibles amb aquests serveis. Igualment, l'entitat ha llançat el servei de pagament mòbil per als models d’smartwatches que utilitzen Garmin Pay o Fitbit Pay.

Per a Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, el fort creixement de l'entitat en pagament mòbil es relaciona directament amb la bona experiència d'usuari del servei, sigui com sigui el dispositiu del client: “L'aliança amb grans empreses tecnològiques, com Samsung i Apple, i el treball conjunt amb elles ens permet integrar en el mòbil tant la solució de pagaments com una completa oferta d'opcions per a la gestió de targetes. Per aquest motiu, a més de créixer en operacions de pagament mòbil, també augmentem notablement la interacció dels nostres clients a través de l'aplicació CaixaBank Pay i l'accés als diferents serveis, des de l'activació o el bloqueig de la targeta a l'augment del límit, el fraccionament de pagament o l'enviament de diners, entre altres”.

Els clients de pagament mòbil de l'entitat disposen de tots els serveis de targetes de l'entitat, inclosa la garantia CaixaBankProtect, que protegeix l'usuari de possibles usos no autoritzats dels seus mitjans de pagament.

 

Reconeixements internacionals a CaixaBank per la seva estratègia digital

CaixaBank és l'entitat líder en mitjans de pagament a Espanya, amb un parc de 16,8 milions de targetes emeses i unes quotes de mercat del 23,7% en facturació per compres i del 28% en facturació a través dels TPV en comerços.

La tecnologia i la digitalització donen suport al model de negoci de CaixaBank, que, a més del lideratge en pagament mòbil i en targetes, és també líder en clients digitals a Espanya, amb 6,1 milions de clients dels seus serveis de banca online i banca mòbil.

Gràcies a aquesta estratègia, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals i la seva aposta per la transformació digital. L’any 2018, l'entitat va ser reconeguda com a “Millor Banc Digital d'Europa Occidental” per les publicacions especialitzada Euromoney i Global Finance. Així mateix, l'aplicació de banca mòbil ha rebut el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, que l'ha triat com el millor projecte tecnològic 2018 en la categoria ‘mobile’.

 

NOTÍCIES RELACIONADES