Nota de premsa

CaixaBank mobilitza el 34% de la seva plantilla en la Setmana Social del Voluntariat de la Comunitat Valenciana

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
El director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Xicu Costa(esquerra), participa a una activitat com a voluntari.

• Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, va participar dimecres passat en un taller educatiu infantil, amb nens en situació de pobresa i exclusió social, col·laborant així amb la Setmana Social del Voluntariat, en la qual han participat 759 empleats i 114 clients de l'entitat financera.

• Entre el 10 i el 18 de novembre s'han programat 186 activitats de voluntariat en els àmbits social, assistencial, educatiu, cultural, mediambiental i esportiu en col·laboració amb més d'un centenar d'entitats de tota la Comunitat Valenciana.

• El 2017, l'Obra Social “la Caixa” va distribuir a través de les oficines de CaixaBank, un pressupost de 44,4 milions d'euros, que van servir per impulsar més de 12.000 projectes locals. A través de les oficines de CaixaBank a la Comunitat Valenciana es van destinar 3,7 milions d'euros que van permetre arribar a 1.085 actuacions socials d'àmbit local.

La Direcció territorial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana ha organitzat entre el 10 i el 18 de novembre una nova edició de la Setmana Social, en col·laboració amb l'Associació de Voluntaris de “la Caixa”, en la qual han participat 114 clients i 759 empleats de CaixaBank, la qual cosa suposa el 34% de la plantilla de l'entitat financera a la Comunitat.

Xicu Costa, director territorial de CaixaBank a la Comunitat, va participar dimecres passat en un taller educatiu infantil, en un col·legi que atén nens en situació de pobresa, dins les activitats de la Setmana Social. Aquesta ha estat una de les 186 activitats de voluntariat programades en els àmbits social, assistencial, educatiu, cultural, mediambiental i esportiu en col·laboració amb més d'un centenar d'entitats de tota la Comunitat.

Xicu Costa ha comentat que “estem molt satisfets amb la resposta dels empleats de CaixaBank de la Comunitat Valenciana a aquestes activitats de la Setmana Social de Voluntariat. Comptem amb una plantilla molt compromesa i sempre molt propera a les entitats socials i, de fet, aquesta edició ha estat la que ha comptat amb un major nivell de participació aconseguint el 34% dels empleats”.

En concret, 759 empleats i 114 clients han format part de la Setmana Social ocupant 1.038 places de voluntaris a les 186 activitats programades per més d'un centenar d'entitats socials.

A més, el director territorial de CaixaBank ha afegit que “la Setmana Social del Voluntariat és una mostra més que CaixaBank és un banc amb vocació social que té com a valors la qualitat, la confiança i el compromís amb el desenvolupament socioeconòmic de les persones”.

I, finalment, ha recalcat que “dins la política de RSE, CaixaBank anima els seus clients a participar en aquestes activitats de voluntariat perquè ajudar a les persones més vulnerables ha de ser un compromís de tota la societat”.

Obra Social de proximitat de CaixaBank, capil·laritat i compromís

CaixaBank, amb la major xarxa d'oficines bancàries d'Espanya (prop de 5.000), aconsegueix una capil·laritat que, juntament amb la intensa relació amb la població a la qual atén, la situa en una posició immillorable per detectar les necessitats socials locals més urgents. Això permet donar suport a projectes socials de petita envergadura però que, en conjunt, tenen una gran incidència en la mitigació de les dificultats de milers de persones.

Per això, l'Obra Social ”la Caixa” distribueix a través de les oficines de CaixaBank una partida econòmica que, el 2017, va ser de 44,4 milions d'euros que van servir per impulsar més de 12.000 projectes locals.

A la Comunitat Valenciana, aquesta aportació va arribar als 3,7 milions d'euros, que es van distribuir entre 1.085 projectes d'entitats socials locals de tota la Comunitat.

CaixaBank té una vocació social i destaca per la seva actuació responsable. Dins el seu Pla Estratègic 2015-2018, treballa per ser reconegut com el millor banc en qualitat i reputació. A més, compta amb un pla de Banca Socialment Responsable que té cinc línies d'acció prioritàries: Integritat, transparència i diversitat; Governança; Medi ambient; Inclusió financera; i Acció social i voluntariat.

Aquest pla reforça la manera diferent de fer banca de CaixaBank, un model socialment responsable, basat en la proximitat i el compromís amb els seus clients, accionistes, empleats, proveïdors i societat en general. En aquesta línia, des del 2005 és empresa signatària del Pacte Mundial de Nacions Unides i, des del 2012, presideix la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial.

CaixaBank figura en l'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index, que el situa entre els 16 millors bancs mundials i entre els quatre millors europeus en termes de responsabilitat corporativa. A més, CaixaBank ha estat inclòs per quart any consecutiu en l'índex “Climate A list” de CDP, en el qual es troben el 5% de les empreses amb major puntuació i acompliment del món en la gestió contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES