Nota de premsa

CaixaBank millora la formació dels seus gestors per oferir serveis avançats a les empreses

En el marc de l’entrada en vigor de la nova directiva europea sobre MiFID II

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• El 82% dels gestors especialitzats en empreses ha començat el Postgrau en Informació i Assessorament Financer certificat per la Universitat Pompeu Fabra – Barcelona School of Management

• L’objectiu és aconseguir l’excel·lència en el servei mitjançant un assessorament de qualitat, en el marc de l’entrada en vigor de la nova directiva europea sobre MiFID II.

• La iniciativa està vinculada directament al Pla Estratègic 2015-2018 de CaixaBank, on un dels objectius principals és disposar de l’equip humà més preparat i dinàmic.

Més de 360 gestors de Banca d’Empreses de CaixaBank cursaran durant els pròxims mesos el Certificat en Informació i Assessorament Financer (CIAF) impartit amb nivell de Postgrau per la Universitat Pompeu Fabra - Barcelona School of Management (UPF-BSM). Això significa que el 82% dels gestors especialitzats en banca d’empreses de l’entitat es formaran en aquesta matèria. El 18% restant ja cursa actualment una altra certificació o bé ja disposa d’un títol superior que els habilita per a l’assessorament a clients.

A través d’aquest programa, fruit de la col·laboració entre la UPF-BSM i CaixaBank, els gestors de Banca d’Empreses desenvoluparan les seves capacitats per oferir un assessorament d’alta qualitat als seus clients, en el marc de l’entrada en vigor de la nova directiva europea sobre MiFID II.

Aquesta nova normativa, que entrarà en vigor el pròxim 1 de gener, inclou entre els seus requeriments que els empleats d’institucions que ofereixin informació i/o assessorament financer comptin amb la formació adequada per exercir aquesta funció. En aquest sentit, el postgrau CIAF permetrà als gestors d’empreses de CaixaBank estar preparats davant les noves exigències reguladores europees. La formació dels professionals que ofereixen aquest tipus d’assessorament financer s’estendrà fins al pròxim 30 de novembre.

El Postgrau en Informació i Assessorament Financer és un programa de 15 crèdits ECTS (European Credit Transder System, per les seves sigles en anglès) que es desenvolupa seguint una metodologia totalment online amb un examen presencial a finals de novembre. Consta de 6 assignatures que tractaran amb profunditat temes com l’entorn econòmic-financer, l’entorn regulador i fiscalitat, els mercats financers, els productes d’inversió per a empreses i el coneixement del client.

A més, uns altres 278 professionals de CaixaBank, en la seva majoria gestors d’empreses, estan cursant actualment la 2a edició del Diploma de Postgrau de Banca d’Empreses amb una metodologia i programa que també han estat dissenyats per la UPF-BSM. Aquest postgrau, que va començar el novembre del 2016 i té previst finalitzar el març del 2018, consta de 30 crèdits ECTS i té com a objectiu millorar la qualitat i eficiència en l’oferta i anàlisi de les operacions d’actiu a empreses. En aquest cas, es combina la formació online amb les sessions presencials en grups reduïts per potenciar l’enfocament pràctic i participatiu.

Des de l’any 2014, CaixaBank impulsa entre la seva plantilla dedicada a l’assessorament financer aquesta formació universitària certificada per la Universitat Pompeu Fabra. A dia d’avui, ja estan certificats més de 7.000 gestors de banca de particulars i, durant aquest any 2017 es certificaran més de 4.000 gestors de particulars més. En total, seran més d’11.000 empleats certificats el gener del 2018.

Un equip humà preparat i dinàmic

El Pla Estratègic 2015-2018 de CaixaBank recull entre els seus objectius comptar amb l’equip humà més preparat i dinàmic. Per aquest motiu, és fonamental que els equips de Banca d’Empreses tinguin a la seva disposició una formació d’alta qualitat i amb reconeixement universitari. La formació continuada és un dels punts més valorats en la Certificació AENOR en Assessorament Financer, ja que assegura la solidesa de la proposta de valor de CaixaBank Empreses quant al coneixement dels gestors d’empreses clients.

D’aquesta manera, CaixaBank continua avançant en la formació dels seus empleats amb l’objectiu d’oferir el millor servei als clients i contribuir així a consolidar la seva confiança.

UPF Barcelona School of Management

La UPF Barcelona School of Management és l’escola de negocis de la Universitat Pompeu Fabra, líder en la formació de professionals del sector bancari a Espanya i l’única universitat espanyola que apareix al rànquing mundial del Times Higher Education (THE).

La UPF Barcelona School of Management és un nou model d’escola de management, un concepte de formació que construeix nous cànons per a una nova economia sobre la base de respostes, idees, investigació i intercanvi.

Per això, la UPF Barcelona School of Management incorpora la investigació acadèmica de l’entorn social a escala global per crear professionals capaços de millorar la pràctica empresarial i el seu impacte a la societat. Amb aquest objectiu, la UPF Barcelona School of Management manté i potencia una estreta relació entre universitat i empresa. En aquest sentit, és l’escola management líder en la formació de professionals del sector bancari i compta amb l’aval de l’experiència docent i el prestigi del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat Pompeu Fabra.

 

NOTÍCIES RELACIONADES