Nota de premsa

CaixaBank, medalla de plata mundial a l'informe Sustainability Yearbook 2021

L'entitat financera es situa, per desè any consecutiu, entre les empreses més sostenibles del món

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank

• L'estudi, publicat per S&P Global, es basa en l'anàlisi que SAM ha realitzat a més de 7.000 companyies a tot el món, incloses les seleccionades per al Dow Jones Sustainability Index

• CaixaBank ha millorat en puntuació i posició en el rànquing (setena posició en el seu sector) per la seva actuació en sostenibilitat.

L'informe Sustainability Yearbook 2021, publicat per S&P Global i basat en l'anàlisi que SAM ha realitzat a més de 7.000 companyies de tot el món, ha posicionat a CaixaBank com una de les empreses líders mundial en sostenibilitat. Amb aquest, són 10 anys de presència de CaixaBank en el rànquing, quatre d'ells com a medalla de bronze. A més, el 2021, l'entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar ha ascendit a medalla de plata després de l'informe elaborat per l'equip d'analistes del Dow Jones Sustainability Index (DJSI).

En aquesta edició, CaixaBank ha millorat en puntuació -85 punts, enfront dels 81 aconseguits en l'avaluació de 2020- i posició en el rànquing -setena posició- a la seva actuació en sostenibilitat. Els autors de l'estudi han analitzat les dimensions econòmica, mediambiental i social de l'entitat, incloent aspectes com l'estructura de govern corporatiu, la seva activitat en finances sostenibles, l'aplicació de codis de bones pràctiques i mesures aplicades, la lluita contra el canvi climàtic i l'acció social.

Per dur a terme aquest informe, s'ha analitzat a més de 7.000 companyies a tot el món de 61 sectors diferents. El rànquing inclou a 55 bancs internacionals, dels que 5 són espanyols. Amb CaixaBank són 24 les companyies espanyoles incloses a l’informe, que metodològicament utilitza els mateixos criteris i dimensions que el DJSI.

CaixaBank, referent en banca socialment responsable

CaixaBank és una entitat amb una vocació profundament social. Fruit de l'herència que ha rebut, l'entitat, referent en banca socialment responsable, manté una actitud de servei als seus clients i a tota la societat en general.

Gràcies a la seva capil·laritat territorial, la xarxa d'oficines de CaixaBank, present en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 94% de les de més de 5.000, pot fer costat a la Fundació “la Caixa” en la seva labor social, detectant necessitats d'entitats socials locals i canalitzant una part de la seva Obra Social. La col·laboració entre totes dues institucions fa possible que milers de petites i mitjanes entitats socials solidàries puguin accedir a ajudes econòmiques per tirar endavant els seus projectes.

CaixaBank és l'única entitat que ofereix microcrèdits a persones amb garantia personal i sense avals, a través de MicroBank, per ajudar-los a impulsar els seus projectes. L'actuació responsable de CaixaBank ha estat reconeguda pels principals organismes internacionals. El Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa. L'organització internacional CDP, per part seva, la inclou com a empresa líder contra el canvi climàtic. A més, Nacions Unides ha atorgat a les seves filials VidaCaixa i CaixaBank Asset Management la màxima qualificació (A+) en inversió sostenible.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES