Nota de premsa

CaixaBank lliura les claus de 40 habitatges al Govern de la Generalitat per destinar-los a ús social

L'acte ha tingut lloc aquest matí a Manresa

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts

• El lliurament s'emmarca en el conveni signat entre CaixaBank i la Generalitat de Catalunya el mes de febrer per la cessió d'un total de 200 pisos a tot Catalunya

• Els habitatges estan ubicats en algun dels municipis amb alta demanda d'habitatge acreditada

La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit avui l'acte de lliurament de les claus de 40 habitatges que CaixaBank cedeix a la Generalitat de Catalunya per destinar-los a lloguer social. El lliurament s'emmarca en el conveni, signat entre CaixaBank i la Generalitat de Catalunya el mes de febrer d'enguany, per cedir a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya l'ús social de 200 habitatges de l'entitat financera.

A l'acte de lliurament dels pisos, que ha tingut lloc al Casal Escodines de Manresa, hi han participat l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el secretari d'Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala i el director comercial de CaixaBank a la Territorial Catalunya, David Griera. També hi ha assistit la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà; el director de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, Jaume Fornt; el tinent d'alcalde d'Habitatge i Barris de l'Ajuntament de Manresa, Joan Calmet i el director de Banca d'Institucions de CaixaBank a la Catalunya Central, Antoni Noguera.

Dels 40 pisos cedits avui, 23 estan situats en municipis de Barcelona (Manresa (7), Manlleu, Mataró, Badalona, Sabadell, Canovelles, Cerdanyola del Vallès, Granollers, Igualada, Santa Coloma de Gramanet i Vilanova i la Geltrú: 7 de Tarragona (Tarragona ciutat, Reus i Salou); 6 de Girona (Lloret de Mar, Sant Feliu de Guíxols i Figueres) i 4 a Lleida ciutat.

Durant l'acte, la consellera de Governació ha agraït la col• laboració de CaixaBank i ha assegurat que permetrà ampliar el parc d'habitatges públics del Govern. El director comercial de CaixaBank, David Griera, per la seva banda, ha destacat l'objectiu compartit entre la Generalitat i l'entitat financera d'ajudar les persones en risc d'exclusió social.

Els assistents a l'acte de lliurament dels 40 pisos per part de CaixaBank han visitat després un pis mostra situat a la plaça Catalunya de Manresa.

Amb aquest conveni, CaixaBank col• labora amb el Govern de la Generalitat en el seu objectiu d'ampliar el parc d'habitatges de lloguer assequible a Catalunya amb immobles cedits per les entitats financeres i, d'aquesta manera, pal• liar la necessitat d'habitatge que hi ha en molts municipis de Catalunya. També es busca fomentar el règim de lloguer asequible, especialmente en aquelles poblacions on hi ha demanda acreditada d'habitatge social, i frenar així, desnonaments. Per aquest motiu, els immobles cedits estan ubicats, preferentment en algún dels municipis on s'ha detectat aquesta demanda.

CaixaBank, compromís amb l'habitatge

El grup "la Caixa" disposa de tres programes per atendre la problemàtica de l'habitatge: Habitatge Assequible, Lloguer Solidari i Lloguer Solidari descentralitzat. Entre els tres, més de 12.400 vivendes han estat llogades en règim de lloguer subvencionat.

La Fundació Bancària "la Caixa" compta amb el programa d'Habitatge Assequible des de l'any 2005, per facilitar l'accés a l'habitatge a col• lectius com joves, gent gran o famílies. CaixaBank, a través de la xarxa d'oficines, col• labora en la seva difusió amb l'objectiu d'arribar al major nombre de persones.

El programa de Lloguer Solidari, que es va posar en marxa al 2011, orientat a persones amb una menor capacitat econòmica com a conseqüència de la crisi, es va ampliar a 2.000 vivendes més durant el 2014, fins a arribar a 6.000 vivendes, repartides per tot l'Estat.

En el cas del programa de Lloguer Solidari Descentralitzat, en marxa des del 2012, les delegacions territorials de CaixaBank poden gestionar el lloguer de fins a 4.000 vivendes, que es destinen a persones que han sofert una execució hipotecaria o han realitzat una dació en pagament.

 

NOTÍCIES RELACIONADES