Nota de premsa

CaixaBank llança la segona edició del premi Hotels & Tourism que reconeix la innovació i sostenibilitat de les empreses turístiques

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Hotel Only You Atocha, premi CaixaBank Hotels&Tourism al “Millor establiment hoteler 2018”.

• El termini per presentar les candidatures està obert fins al pròxim 30 de novembre.

• El guardó disposa de tres categories que reconeixeran els millors projectes en els àmbits de “Transformació digital”, “Responsabilitat Corporativa” i “ Millor Reposicionament o Reforma”.

• Els hotels Only You Atocha i Aire de Bardenas, així com els grups hotelers ML Hotels, Guitart Hotels i Meliá Hotels International, van ser guardonats en l'edició del 2018 dels premis CaixaBank Hotels & Tourism.

 

CaixaBank, entitat financera de referència en el sector hoteler i turístic, convoca la segona edició del premi, que reconeix la innovació, sostenibilitat i responsabilitat corporativa de les empreses turístiques en tot el país. Aquest guardó és una mostra més de l'aposta de CaixaBank pel mercat turístic i, concretament, pels projectes sostenibles i innovadors del sector a Espanya, un suport que es materialitza a través de la seva línia de negoci especialitzada CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través d'un model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers.

El premi CaixaBank Hotels & Tourism es divideix en tres categories: “Premi a la Transformació Digital”, que valorarà el procés de digitalització de l'empresa i l'aplicació innovadora de la tecnologia al negoci o establiment; “Premi a la Responsabilitat Corporativa (RC)”, que reconeixerà la sostenibilitat, el respecte mediambiental i la sensibilitat social del projecte, empresa o grup, i el “Premi al Millor Reposicionament o Reforma”, que premiarà l'originalitat del projecte de reposicionament o reforma, el seu disseny innovador i l'impacte a la destinació. Com a novetat, a més, en aquesta última categoria específica per a projectes de reforma o reposicionament, s'estableixen dues subcategories: establiments de 50 habitacions o menys i establiments de més de 50 habitacions.

El premi es desenvoluparà en dues fases, una regional i una altra nacional. En la primera fase, el jurat seleccionarà un guanyador per a cada categoria en cadascuna de les diferents direccions territorials de l'entitat. En la fase final, de totes les empreses seleccionades, es triaran dos projectes, un guanyador i un finalista, per a cada categoria i es donaran a conèixer en la pròxima edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), que se celebrarà al gener del 2020.

Per a CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, aquest guardó té com a objectiu impulsar noves actuacions que ajudin a fomentar la millora i renovació de les empreses dedicades al turisme, sector estratègic per a Espanya. El turisme és un dels pilars de l'economia espanyola i, amb aquesta iniciativa, CaixaBank pretén reafirmar el seu compromís amb el sector ja que contribueix a millorar l'oferta turística a tot el país.

Les empreses hoteleres interessades a participar en el Premi CaixaBank Hotels&Tourism podran presentar les candidatures fins al pròxim 30 de novembre a través de les prop de 5.000 oficines que CaixaBank té a tot el territori i dels 125 centres d'empreses repartits per totes les comunitats autònomes.

El jurat dels premis està compost per professionals de CaixaBank especialistes en el sector turístic i en RC, i d'institucions rellevants del sector com són la Fundació Bancària “la Caixa”, la Confederació Espanyola d'Hotelers i Allotjaments Turístics (CEHAT), l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) i la Federació Hotelera de Mallorca, que pel seu coneixement expert de les matèries a avaluar són la principal garantia del palmarès final.

L'any passat, en la primera edició dels premis CaixaBank Hotels & Tourism, l'Hotel Only You Atocha i l'Hotel Aire de Bardenas van ser els guanyadors a nivell nacional dels premis Hotels & Tourism de CaixaBank en les categories de “Millor establiment hoteler” i “Millor Projecte d'Innovació turística”, respectivament. Per part seva, en la categoria “Responsabilitat Social Corporativa” es va produir un triple empat, resultant vencedors el Grup ML Hotels, Guitart Hotels i Meliá Hotels International.

Productes especialitzats per al sector turístic

CaixaBank Hotels & Tourism posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials per ajudar a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

L'entitat financera fomenta el finançament responsable i sostenible com una de les seves línies d'acció prioritàries en matèria de banca socialment responsable. En aquest sentit, CaixaBank Hotels & Tourism té una sensibilitat especial amb els projectes que contribueixin a la sostenibilitat mediambiental i a la inclusió social, com per exemple aquells que incorporen millores en eficiència energètica, en gestió de l'aigua o que promoguin la incorporació laboral de persones en risc d'exclusió. En aquest context, CaixaBank destaca per la seva actuació responsable i així li ho reconeixen els principals organismes internacionals. L'índex de sostenibilitat mundial Dow Jones Sustainability Index la situa entre els millors bancs mundials en termes de responsabilitat corporativa.

CaixaBank Hotels & Tourism té convenis amb més de 40 federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT); i organitza periòdicament trobades amb empresaris referents del sector per tota la geografia espanyola.

Durant els primers sis mesos de l'any, CaixaBank Hotels & Tourism ha concedit un total de 1.018 milions d'euros de crèdit al sector hoteler espanyol. Aquesta xifra suposa un creixement del 8% respecte al mateix període de l'any anterior, en el qual el crèdit concedit va ser de 942 milions d'euros, i implica un total de 1.908 operacions dutes a terme per tot el territori espanyol, un 18% més respecte al primer semestre del 2018.

 

NOTÍCIES RELACIONADES