Nota de premsa

CaixaBank llança la iniciativa “Pamplona Cashless City” per impulsar els pagaments digitals en el comerç local

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank llança la iniciativa “Pamplona Cashless City”

• Establiments seleccionats del centre de la ciutat premiaran amb descomptes als clients que paguin les seves compres amb mòbil, targeta o “wearable”.

• CaixaBank és líder en serveis a comerços a Navarra, amb una quota de mercat del 42,04% en nombre de clients i del 35,44% en volum de negoci.

CaixaBank llança avui la iniciativa “Pamplona Cashless City” amb l'objectiu de potenciar a la ciutat l'ús de mitjans de pagament digitals (mòbil, targeta, wearable, etc.) i reduir la utilització d'efectiu en transaccions de petit import.

D'aquesta forma, del 15 d'abril al 30 de juny, CaixaBank promourà accions de suport al pagament digital, sigui l'import que sigui, en una sèrie d'establiments comercials del centre de Pamplona seleccionats per la seva ubicació i per l'intens flux comercial que experimenten.

Descomptes acumulables per cada compra realitzada amb mòbil o targeta

Tots els comerços adherits a “Pamplona Cashless City” estan convenientment senyalitzats perquè els clients els identifiquin i puguin beneficiar-se dels avantatges de la campanya. Concretament, per cada compra abonada amb mòbil o targeta, els clients acumularan descomptes per a pròximes compres. Inicialment, la promoció està limitada a mitjans de pagament emesos per CaixaBank. Pròximament, s'incorporaran avantatges també per a usuaris que no siguin clients de l'entitat financera.

Els establiments adherits a “Pamplona Cashless City” són: Bar Restaurant La Mar Salada (Carrer Leyre, 12); Bar Restaurant La Olla (Avinguda Roncesvalles, 2), Bar Fitero (Carrer Estafeta, 58), Bar Los Burgos de Iruña (Carrer Navarrería, 14) i la botiga de moda Buenasaña (Carrer Calderería, 16).

Una experiència pionera per avançar cap al cashless

“Pamplona Cashless City” s'emmarca dins l'interès de CaixaBank per donar suport a la innovació en mitjans de pagament i impulsar l'ús de pagaments digitals en tot tipus de comerços i sectors.

Segons dades del Banc d'Espanya, les operacions amb targeta van créixer un 13,83% el 2018 respecte a l'any anterior i van aconseguir un import total de 147.431 milions d'euros. No obstant això, els índexs de pagament digital a Espanya es troben encara lluny de les experiències cashless més avançades d'Europa. Per exemple, a Suècia, segons dades del banc central del país, el 85% de les compres es van pagar amb targeta el 2016 i dos de cada tres consumidors asseguren que mai utilitzen l'efectiu.

El pagament digital ofereix nombrosos avantatges respecte a l'efectiu, tant per a clients com per a comerços: el procés de pagament és més àgil i s'eviten cues en els comerços i errors en els canvis. Així mateix, si utilitza l'aplicació CaixaBank Pay, l'usuari pot tenir totes les seves targetes reunides en el seu mòbil per gestionar-les i accedir a serveis com pagament ajornat, activació, bloqueig, etc. Des del punt de vista de seguretat, els clients compten amb la garantia CaixaBankProtect, que els protegeix davant usos no autoritzats de les seves targetes.

La de Pamplona és la segona experiència de “ciutat cashless” que impulsa CaixaBank. El 2018, l'entitat financera va promoure a la localitat castellonenca de Morella un projecte similar. Com a resultat, el nombre de compres pagades amb targeta o mòbil es va incrementar un 216% i la facturació amb mitjans de pagament digitals va créixer un 180%. Alhora, la intenció d'ús d'efectiu en la població es va reduir un 36%.

CaixaBank, líder en innovació tecnològica i serveis a comerços

CaixaBank és actualment l'entitat financera líder en mitjans de pagament i innovació tecnològica a Espanya. L'entitat ofereix tota mena de solucions de pagament digital, des de targetes contactless fins a pagament mòbil integrat amb Samsung Pay i Apple Pay, passant per la possibilitat de descarregar la targeta CaixaBank a smartwatches que utilitzen Garmin Pay o Fitbit Pay.

Així mateix, CaixaBank és també líder en serveis a comerços. A Navarra, l'entitat compta amb 6.178 establiments clients, la qual cosa suposa una quota de mercat del 42,04%. Quant a volum de negoci, la quota se situa en el 35,44%.

 

NOTÍCIES RELACIONADES