Nota de premsa

CaixaBank llança el premi Hotels & Tourism que reconeix la innovació i sostenibilitat de les empreses turístiques

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Rooftop Hotel Sant Francesc

• El termini per presentar les candidatures està obert fins al pròxim 30 de novembre.

• El guardó disposa de tres categories que reconeixeran les millors actuacions en els àmbits de “Millor establiment hoteler”, “Innovació turística” i “Responsabilitat Social Corporativa” en el sector turístic.

• Durant el 2018, la línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism ha realitzat prop de 2.000 operacions i ha concedit 1.346 milions d'euros en crèdits al sector hoteler, un 36% més respecte al mateix període de 2017.

CaixaBank, entitat financera de referència en el sector hoteler i turístic, convoca la primera edició del premi CaixaBank Hotels & Tourism que reconeix la innovació, sostenibilitat i RSC de les empreses turístiques a tot el país.

Aquest guardó neix amb motiu de l'aposta de CaixaBank pel mercat turístic i, concretament, per la innovació turística a Espanya, que es materialitza a través de la línia de negoci CaixaBank Hotels & Tourism, que té com a objectiu l'impuls del mercat turístic a través de la proximitat amb les empreses i negocis hotelers.

El premi CaixaBank Hotels & Tourism es desenvoluparà en dues fases, una regional i una altra nacional. En la primera fase el jurat seleccionarà 3 empreses, una per categoria, en cadascuna de les diferents direccions territorials. A la fase final, d'entre totes les empreses seleccionades, s'escolliran dues empreses guanyadores per cada categoria, que es donaran a conèixer a la pròxima edició de la Fira Internacional de Turisme (FITUR).

Les tres categories en les quals es divideix el guardó són: “Premi al Millor Establiment Hoteler”, que valorarà l'originalitat del projecte, el disseny innovador i l'impacte en la destinació; “Premi a la Innovació turística”, que reconeixerà la novetat i originalitat de la tecnologia aplicada al model de negoci i el “Premi a la Responsabilitat Social Corporativa (RSC)” que valorarà la sostenibilitat, el respecte mediambiental i la sensibilitat social del projecte, empresa o grup.

Per a CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, aquest guardó té com a objectiu impulsar noves actuacions que ajudin a fomentar la millora i renovació de les empreses dedicades al turisme, sector estratègic per a Espanya. El turisme és un dels pilars de l'economia espanyola i, amb aquesta iniciativa, CaixaBank pretén reafirmar el seu compromís amb el sector ja que contribueix a millorar l'oferta turística en tot el país.

Les empreses hoteleres interessades a participar en el Premi CaixaBank Hotels&Tourism podran presentar les candidatures fins al pròxim 30 de novembre a través de les més de 5.239 oficines que CaixaBank té en tot el territori i dels 120 centres d'empreses repartits per totes les comunitats autònomes.

El jurat dels premis està format per professionals de CaixaBank especialistes en el sector turístic i en RSC i d'institucions rellevants del sector com són la Fundació Bancària “la Caixa”, la Confederació Espanyola d'Hotelers i Allotjaments Turístics (CEHAT), l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) i la Federació Hotelera de Mallorca, que pel seu coneixement expert de les matèries a avaluar són la principal garantia del palmarès final.

Per l'aposta de CaixaBank pel turisme, eix central de la seva activitat empresarial a través d'aquest segment, aquest guardó representa el reconeixement de l'entitat als millors projectes i iniciatives turístiques de tot el territori.

Aposta pel sector turístic i hoteler

CaixaBank Hotels & Tourism és una línia de negoci creada per consolidar el lideratge de l'entitat en el mercat turístic a través d'un nou model de proximitat amb les empreses i negocis hotelers. Compta amb un equip de 30 professionals, repartits per tot el territori espanyol, que ofereixen a cada client l'atenció personalitzada que necessiten i un servei de valor afegit, basat en l'excel·lència, qualitat i proximitat.

Actualment, CaixaBank Hotels & Tourism compta amb 8.956 clients del sector hotels i altres allotjaments i 4.761 milions d'euros de volum de negoci, la qual cosa posiciona l'entitat com un referent per a aquest segment d'empreses. Durant el 2018, CaixaBank Hotels & Tourism ha realitzat prop de 2.000 operacions i ha concedit 1.346 milions d'euros en crèdits al sector hoteler, un 36% més respecte al mateix període de 2017.

Aquesta línia de negoci posa a la disposició del mercat hoteler una oferta de productes i serveis diferencials i una potent xarxa de professionals experts en el sector que els ajudaran a optimitzar la rendibilitat del seu negoci i a simplificar la seva activitat diària. La incorporació de nous productes i serveis específics per al mercat hoteler complementa l'especialització en el sector tenint en compte les necessitats dels diferents subsectors: hotels, allotjaments turístics i càmpings.

El catàleg inclou un dossier de productes específics i finançament adaptat als projectes hotelers, amb una anàlisi prèvia gratuïta. A més d'assessorar en les inversions dels clients i fomentar la modernització de la planta hotelera existent, CaixaBank promou el finançament de la compra d'actius hotelers i la de projectes de nova construcció, tant en el segment urbà com el vacacional.

Durant aquest any, CaixaBank ha signat 21 convenis amb federacions i associacions hoteleres, com la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics, juntament amb altres a nivell regional i local i ha participat en fòrums i punts de trobada sectorials com, per exemple, les fires Exceltur i Hosteltur i, a nivell internacional, la fira turística World Travel Market de Londres i la fira internacional de turisme de Berlín. A més, a nivell nacional, CaixaBank també ha tingut presència amb stand propi a la principal fira turística a Espanya, Fitur 2018.

L'últim informe publicat per CaixaBank Research aprofundeix en la situació i perspectives del sector turístic. El monogràfic analitza com pot el big data potenciar la sostenibilitat del sector turístic o l'impacte de l'economia col·laborativa en el turisme, entre altres i es pot consultar al següent enllaç: http://www.caixabankresearch.com/informe-sectorial

El banc que trien les empreses

CaixaBank s'ha consolidat el 2017 com l'entitat que trien les empreses. Segons l'estudi de penetració de mercat de FRS Inmark, el 48% de les companyies espanyoles que facturen entre 1 i 100 milions d'euros són clients de CaixaBank. CaixaBank compta amb una xarxa especialitzada composta per 120 centres repartits per totes les comunitats autònomes espanyoles als quals treballen 1.245 professionals altament especialitzats i en constant formació, amb sòlida reputació en l'assessorament d'empreses.

 

NOTÍCIES RELACIONADES