Nota de premsa

CaixaBank internalitza la seva filial digital per reforçar la visió omnicanal de l'experiència de client

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email


CaixaBank neX, filial de CaixaBank especialitzada en la gestió de canals digitals, s'integra societàriament a CaixaBank amb l'objectiu de reforçar la visió omnicanal (digital + física) de l'experiència d'usuari dels clients.

En el seu origen, la filial es va constituir, fa més de 20 anys per construir la proposta digital de l'entitat financera. D'aquesta manera, CaixaBank va ser pioner a desenvolupar serveis financers en entorns digitals amb un equip d'especialistes en experiència d'usuari i gestió de negoci digital, perfils que fins llavors rarament tenien les entitats financeres. Es tracta d'un equip altament especialitzat, format avui dia per al voltant d'un centenar de professionals que, generalment, a més de seu background en banca i finances, han treballat en sectors com les big tech, l'e-commerce, el sector retail i la consultoria especialitzada en digitalització. Hi ha al voltant d'un 15% de professionals internacionals i hi ha majoria de dones (57%).

Amb aquesta visió, CaixaBank neX ha estat part molt important en el desenvolupament de projectes per a CaixaBank que han suposat fites rellevants en el sector, com el llançament de les primeres apps de banca mòbil per a Android, la creació de la primera store d'aplicacions financeres del món o el llançament del primer sistema de pagament mòbil a Espanya.

El treball d'innovació realitzat per CaixaBank, i en què la filial ha desenvolupat un paper molt important, ha posicionat al banc al capdavant en digitalització a Espanya i com una referència del sector. Actualment, CaixaBank és l'entitat financera líder en clients digitals (+7 milions i una de les quotes de mercat més elevades del món en el seu mercat, d'acord amb les dades de Comscore).  Internacionalment, està reconeguda com un dels bancs més innovadors del món. Entre els premis recents més destacats, figuren el de “Millor entitat del món a Banca de Particulars 2020” i “Millor Banc a Espanya 2020” per la revista estatunidenca Global Finance. Aquests premis se sumen als obtinguts en l'àmbit de la banca digital, com el “Millor banc digital en banca de particulars a Espanya 2020”, i en l'àmbit de banca privada, el de The Banker / PWM (Grup Financial Times) com “Millor entitat de Banca Privada d'Europa per la seva cultura i visió digital 2020”.

Durant tots aquests anys, els projectes que involucren conjuntament a la filial digital i al banc han anat convergint cada vegada més, donada l'aposta de CaixaBank per potenciar una experiència d'usuari excel·lent en tots els canals (primera línia el Pla Estratègic 2019-2021). La integració societària de CaixaBank i CaixaBank neX és conseqüència d'aquest enfocament de treball canal físico+canal digital, cada vegada més habitual en els projectes realitzats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES