Nota de premsa

CaixaBank instal·la a l'ermita del Rocío un “caixonet d’almoina digital” per realitzar donatius amb mòbil, targeta o “wearable”

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
CaixaBank instal·la a l'ermita del Rocío un “caixonet d’almoina digital”

• Al tenir integrat Bizum, el sistema permet enviar diners des de qualsevol lloc de forma instantània i sense introduir números de compte.

La romería del Rocío el 2019 tindrà un nou servei tecnològic, totalment pioner a Espanya. CaixaBank ha instal·lat al Santuario de Nuestra Señora del Rocío, al municipi d’Almonte (Huelva), un “caixonet d’almoina digital” per poder realitzar donatius amb qualsevol mitjà de pagament, sigui aquest un telèfon, una targeta contactless o fins i tot un rellotge smartwatch o un altre model de wearable compatible amb el pagament mòbil.

Es tracta d'un tipus especial de TPV contactless adaptat a les necessitats de l'ermita. Accepta donatius de la quantitat que desitgi l'usuari fins a un màxim de 20 euros, sigui aquest client de l'entitat que sigui i tingui el tipus de targeta que tingui.

A més, el servei té integrat el sistema Bizum, la qual cosa fa possible efectuar donatius sense ser físicament a l'ermita. L'usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc, i enviar igualment la seva aportació a través del seu mòbil de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte.

En aquest cas, per utilitzar el servei, l'usuari ha d'accedir a l'aplicació mòbil CaixaBank Pay i, des de l'opció Bizum, introduir el codi 33413 (corresponent al Santuario de Nuestra Señora del Rocío) i l'import del donatiu. L'operació es realitza a l'instant, de forma totalment segura, i els diners arriben a la seva destinació en menys de cinc segons.

Un servei pioner a Espanya

Aquest servei és un dels primers “caixonets d’almoina digitals” que CaixaBank instal·la a Espanya, i el primer del sector que incorpora la possibilitat d'enviar donatius via Bizum. El sistema es va estrenar recentment a nivell espanyol a l'hospital San Juan de Dios de Bormujos (Sevilla).

L'entitat financera presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar preveu implantar “caixonets d’almoina digitals” en més d'un centenar de poblacions al llarg de 2019. Per contractar-ho, les institucions han de dirigir-se al seu centre de referència de CaixaBank.

CaixaBank, líder en pagament mòbil i en innovació tecnològica

CaixaBank és l'entitat líder en mitjans de pagament a Espanya, amb un parc de 16,8 milions de targetes emeses i unes quotes de mercat del 23,7% en facturació per compres i del 28% en facturació a través dels TPV en comerços.

Així mateix, és l'entitat financera líder en pagament digital. Els clients de CaixaBank van realitzar 30 milions de transaccions amb el mòbil durant 2018, cosa que va suposar una facturació en compres de 885 milions d'euros. Actualment, més de 800.000 clients tenen vinculades les seves targetes a un telèfon mòbil per realitzar pagament.

Aquestes xifres situen a CaixaBank com a líder del sector del pagament mòbil a Espanya, amb una estimació de quota de mercat del 40,8%.

Igualment, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals i la seva aposta per la transformació digital. El 2018, l'entitat ha estat reconeguda com a "Millor Banc Digital a Europa Occidental" per les publicacions especialitzades Euromoney i Global Finance. Així mateix, l'aplicació de banca mòbil ha rebut el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, que l'ha triat com el millor projecte tecnològic 2018 en la categoria 'mobile'.