Nota de premsa

CaixaBank instal·la a la Diòcesi de Lugo un “caixonet d’almoina digital” per realitzar donatius amb el mòbil

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
CaixaBank instal·la a la Diòcesi de Lugo un “caixonet d’almoina digital” per realitzar donatius amb el mòbil

• Al tenir integrat Bizum, el sistema permet enviar diners des de qualsevol lloc.

CaixaBank ha posat en marxa a la Diòcesi de Lugo un servei de “caixonet d’almoina digital” per realitzar donatius a les institucions religioses via mòbil.

Al tenir integrat el sistema Bizum, el “caixonet d’almoina digital” de CaixaBank és el primer a Espanya que permet efectuar donatius sense estar físicament a la seu de la institució religiosa. L'usuari pot trobar-se a casa o en qualsevol altre lloc i enviar igualment la seva aportació a la Diòcesi a través del seu mòbil de forma senzilla, en pocs passos i sense introduir números de compte.

En aquest cas, per utilitzar el servei, l'usuari ha d'accedir al servei Bizum, a través de l'aplicació mòbil del seu banc, introduir el codi corresponent a la Diòcesi de Lugo (33360) i l'import del donatiu. L'operació es realitza a l'instant, de forma totalment segura, i els diners arriben a la seva destinació en menys de cinc segons.

Aquest pioner sistema s'instal·la per primera vegada a Galícia a la Diòcesi de Lugo. La institució religiosa no només és l'única gallega a comptar amb aquest innovador servei sinó també es troba entre les primeres d'Espanya.

Com va expressar Emilio Manuel Barreiro, director territorial de CaixaBank a Galícia, “creiem que Galícia és un territori perfecte per a la posada en marxa d'una innovació d'aquest tipus, que aplica una tecnologia emergent, com el pagament P2P via mòbil, a un hàbit arrelat i practicat tota la vida. Volem ajudar al fet que la Diòcesi de Lugo també avanci en la digitalització i pugui adaptar-se a les noves tecnologies”.

Doble desenvolupament tecnològic

El desenvolupament tecnològic realitzat per CaixaBank està pensat perquè les institucions religioses puguin triar el format que millor s'adapta a les seves necessitats.

D'una banda, poden instal·lar la possibilitat de rebre només els donatius mòbils. En aquest cas, es recullen les aportacions que els usuaris envien a través del servei Bizum de la seva aplicació bancària mòbil, a qualsevol hora i en qualsevol lloc.

D'altra banda, les institucions poden disposar físicament a l'església d'un “caixonet d’almoina digital” amb TPV contactless, la qual cosa els permet recollir “in situ” aportacions realitzades amb targeta, mòbil o qualsevol altre mitjà de pagament digital. En les pròximes setmanes està prevista la instal·lació en algunes unitats d'aquest “caixonet d’almoina digital” en temples de la Diòcesi de Lugo.

També existeix la possibilitat de combinar ambdues opcions per poder oferir el “caixonet d’almoina digital” tant dins com fora del lloc de culte.

CaixaBank espera estendre aquest servei a més d'un centenar d'institucions de tota Espanya al llarg de 2019. Per contractar-ho, les institucions han de dirigir-se al seu centre de referència de CaixaBank.

CaixaBank, líder en pagament mòbil i en innovació tecnològica

CaixaBank és l'entitat líder en mitjans de pagament a Espanya, amb un parc de 16,8 milions de targetes emeses i unes quotes de mercat del 23,7% en facturació per compres i del 28% en facturació a través dels TPV en comerços.

Així mateix, és l'entitat financera líder en pagament digital. Els clients de CaixaBank van realitzar 30 milions de transaccions amb el mòbil durant 2018, la qual cosa va suposar una facturació en compres de 885 milions d'euros. Actualment, més de 800.000 clients tenen vinculades les seves targetes a un telèfon mòbil per realitzar pagament.

Aquestes xifres situen a CaixaBank com a líder del sector del pagament mòbil a Espanya, amb una estimació de quota de mercat del 40,8%.

Igualment, CaixaBank s'ha situat entre els bancs millor valorats del món per la qualitat dels seus serveis digitals i la seva aposta per la transformació digital. El 2018, l'entitat ha estat reconeguda com a “Millor Banc Digital d'Europa Occidental” per les publicacions especialitzades Euromoney i Global Finance. Així mateix, l'aplicació de banca mòbil ha rebut el reconeixement del Bank Administration Institute (BAI) i de la revista britànica The Banker, que l'ha triat com el millor projecte tecnològic 2018 en la categoria ‘mobile’.

 

NOTÍCIES RELACIONADES