Nota de premsa

CaixaBank inaugura una nova oficina del model Store a Las Palmas de Gran Canaria

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Equip de l'oficina de CaixaBank Store Siete Palmas amb el regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria, Mario Marcelo, i el director territorial de CaixaBank a Canàries, Juan Ramón Fuertes.

• El regidor de Recursos Humans de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria, Mario Marcelo, i el director territorial de CaixaBank a Canàries, Juan Ramón Fuertes, han assistit a l'acte d'inauguració.

• Store Siete Palmas és la desena oficina d'aquest model a Canàries, que fes valdre el lideratge de l'entitat en innovació, prioritzant la transparència i proximitat, donant resposta als comportaments i necessitats dels seus clients.

El director territorial de CaixaBank a Canàries, Juan Ramón Fuertes, i el regidor de RH i president del Districte Ciutat Alta de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria, Mario Regidor; han inaugurat la desena oficina de model Store a Canàries i la segona de la ciutat de Las Palmas de Gran Canaria, Store Siete Palmas. L'acte hi ha va tenir lloc ahir a l'oficina situada a l’Avinguda Pintor Felo Montsó, 25 i ha comptat amb l'assistència de més de 80 clients.

El director territorial de CaixaBank a Canàries, Juan Ramón Fuertes ha destacat, que "l'objectiu de la nova oficina és prioritzar la transparència i proximitat per a donar resposta als comportaments i necessitats dels nostres clients".

La nova oficina Store Siete Palmas va obrir les seves portes el passat 9 de gener. Disposa d'una superfície de més de 300 m², gestiona més de 8.400 clients i compta amb un equip de més de 10 gestors especialistes en Banca Particulars, Premier i de Negocis.

Mario Marcelo, regidor de Recursos Humans i president del Districte Alt de l'Ajuntament de Las Palmas de Gran Canaria; Juan Ramón Fuertes, director territorial de CaixaBank a Canàries; i Juan Manuel Moreno director de l'oficina de CaixaBank Store Set Palmes.

Innovació, transparència i proximitat

Les oficines Store representen un nou model d'atenció personal que es va iniciar el 2013. CaixaBank té avui 274 oficines d'aquest model a Espanya, 10 d'elles a Canàries. El seu objectiu és donar resposta als comportaments i necessitats dels clients actuals i d'aproximar-se al món del comerç retail, buscant millorar l'experiència de compra del client dins de l'oficina. "L'estètica de l'oficina és completament diferent del convencional igual que també canvia la relació entre els empleats i els clients, als qui donem tot el protagonisme", ha comentat Juan Ramón Fuertes durant la seva intervenció.

En aquesta cerca de la proximitat amb el client i major qualitat de servei, l'oficina Store ofereix un horari ininterromput, de dilluns a dijous, de 8.30 a 18.30 h i els divendres, de 8.30 a 14.30 h.

A més, l'eliminació de les barreres físiques permet millorar la transparència en la relació client/emprat, ja que es comparteixen continguts entre tots dos, augmentant la proximitat entre ells.

Així mateix, per a l'atenció personalitzada i especialitzada que requereixen els clients de Banca Premier i Banca Privada, l'oficina disposarà de zones diferenciades que permeten una major privacitat.

Lideratge en innovació de CaixaBank

Les oficines Store són un pas endavant en l'estratègia d'innovació de CaixaBank, reconeguda en l'àmbit internacional com una de les entitats líders en l'aplicació de les noves tecnologies en els serveis financers.

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc presidit per Jordi Gual, i el conseller delegat del qual és Gonzalo Gortázar, té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.239 oficines, la xarxa més gran comercial de la península.

CaixaBank ha estat triat com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l'entitat ha estat premiada com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista neoyorkina Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017), entre altres. Així mateix, Euromoney també ha premiat a CaixaBank, per quart any consecutiu, com a millor entitat de banca privada a Espanya el 2018 i ha triat a l'entitat, per primera vegada, com a Millor Banc Digital d'Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs en el Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’A-List de CDP, la llista que distingeix a les empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

 

NOTÍCIES RELACIONADES