Nota de premsa

CaixaBank impulsa una iniciativa de formació financera per ajudar als seus clients a gestionar la seva economia familiar

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Jornada a l'oficina Store Carlos III de Pamplona

• L'entitat organitza unes sessions amb universitats espanyoles sobre com planificar una gestió eficaç de l'economia familiar.

• L'educació financera és una de les prioritats de CaixaBank, dins del seu model de banca socialment responsable.

CaixaBank ha realitzat amb els seus clients, a les principals ciutats espanyoles, sessions sobre com gestionar els recursos financers en l'àmbit familiar i personal, impartides per professors universitaris locals. Durant les jornades, que han tingut lloc a oficines Store de CaixaBank, s'han proporcionat consells pràctics per ajudar als clients de l'entitat a ser més eficients en la gestió financera i a prendre les decisions més adequades segons les condicions personals i el context general.

Aquestes jornades s'emmarquen en el programa "Engage" i, concretament, en el projecte "Wengage Gender Diversity", dedicat al foment de la diversitat de gènere en el marc del model de banca de l'entitat, socialment responsable, compromesa amb l'entorn, amb vocació social i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat. També formen part de la iniciativa DialogA, una sèrie de xerrades i tallers d'interès impartides per experts de primer nivell amb les que CaixaBank té l'objectiu de reforçar l'experiència, proximitat i transparència en la relació amb els seus clients. CaixaBank, entitat presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, està compromesa amb l'educació financera, que és un dels seus programes clau, i impulsa activitats i projectes en aquest àmbit.

Tal i com s'ha destacat en les jornades, la gestió financera de l'economia familiar té moltes similituds amb la de qualsevol empresa, i és important que qualsevol persona pugui tenir capacitat per donar resposta i satisfer les seves necessitats financeres utilitzant de forma òptima els recursos dels que disposa.

Una iniciativa desenvolupada de forma simultània a tot Espanya

Particularment en aquestes sessions, que s'han dut a terme simultàniament en totes les direccions territorials de CaixaBank, l'entitat ha impulsat el diàleg actiu amb els seus clients i ha posat a la seva disposició a un expert universitari independent perquè puguin consultar, expressar els seus dubtes i qüestions que els hi puguin sorgir a l'hora de gestionar les seves finances.

Els ponents han proporcionat als assistents les bases per entendre la gestió financera i que puguin planificar millor les seves finances: "l'objectiu és veure créixer l'estalvi. Hem d'aconseguir que els nostres diners treballin per a nosaltres".

Compromís amb l'educació financera

CaixaBank aposta per un model de banca propera i accessible, que afavoreixi la inclusió, la diversitat i la cultura financera i contribueixi a donar resposta als reptes i preocupacions socials més rellevants.

En aquest sentit, una de les prioritats del pla director de Banca Socialment Responsable de l'entitat és l'educació financera i el suport a la divulgació del coneixement sobre la gestió de l'economia personal. Un exemple d'aquest compromís és el recent conveni signat amb la Fundació de les Caixes d'Estalvi (Funcas), gràcies al qual el banc promourà nous projectes de formació financera adreçats a tota la societat, basats en nous continguts educatius pensats especialment per a joves, emprenedors, col·lectius vulnerables i persones amb discapacitat.

Actualment, CaixaBank compta amb iniciatives d'educació financera com el portal "Diverteix-te estalviant", una web interactiva que transmet hàbits i idees sobre la importància de planificar l'estalvi o el valor dels diners, o el programa "Aprèn jugat", que ofereix diferents recursos perquè els més petits puguin familiaritzar-se en temes relacionats amb la cultura financera mitjançant jocs interactius i entreteniment.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és una de les entitats pioneres en la gestió de la diversitat a Espanya, amb un equip especialitzat que coordina, sota el programa "Engage Empowering Diversity", projectes transversals per a tota l'organització amb múltiples dimensions: diversitat cultural, diversitat de gènere , diversitat funcional i diversitat generacional.

CaixaBank és l'entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc té prop de 16 milions de clients en el mercat ibèric i 5.379 oficines, la major xarxa comercial de la península. L'entitat també és líder en banca online -el 55% dels seus clients són digitals- i en banca mòbil, amb 4,3 milions de clients.

L'essència i tret diferencial de l'entitat és la seva implicació i ferm compromís amb la societat. CaixaBank aposta per un exercici del negoci bancari basat en els seus valors corporatius de qualitat, confiança i compromís social.

CaixaBank ha estat escollit com a millor banc d'Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, Euromoney i Global Finance han nomenat a CaixaBank Best Bank in Spain 2017. Aquest any, Euromoney també ha premiat a CaixaBank, per quarta vegada consecutiva, com a millor entitat de banca privada a Espanya.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES