Nota de premsa

CaixaBank impulsa la mobilitat sostenible a Barcelona a través del suport a l'empresa de motos elèctriques YEGO

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Motos de YEGO

• La companyia catalana de moto sharing incorpora 178 nous vehicles a la capital catalana, on compta amb un total de 586 motos de l'estil retro.

• L'entitat financera està compromesa amb la lluita contra el canvi climàtic i el respecte de l'entorn natural i dóna suport a projectes i iniciatives respectuoses amb medi ambient.

CaixaBank, a través de la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, DayOne, impulsa la mobilitat sostenible a Barcelona gràcies al seu suport a l'empresa de lloguer de motos elèctriques YEGO. L'entitat ha realitzat una operació de leasing per valor de 500.000 euros, que permetrà a la companyia catalana comptar amb 178 vehicles més a la capital catalana, on ja té un total de 586 motos de l'estil retro.

YEGO, fundada l’any 2016, és una empresa de moto sharing que lloga vehicles per minuts dins de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, València i Bordeus, un model de negoci que permet reduir la contaminació i millorar la mobilitat a la ciutat. Uns compromisos sostenibles que també comparteix CaixaBank i que es materialitzen amb aquesta aliança. Per poder utilitzar aquests vehicles, els usuaris, a través d'una app, poden llogar la moto més pròxima en pocs segons per efectuar un trajecte. El mòbil fa la funció de clau per desbloquejar el maleter i poder utilitzar el casc i arrencar la moto.

L'empresa, fundada per Benjamin Viguier, Tim Ougeot i Yann Sander, ja ha superat els 30.300 usuaris actius al mes i compta amb més de 110.000 usuaris registrats. L'últim any ha aconseguit una facturació de 1,2 milions d'euros, la qual cosa suposa un increment del 253% respecte a l'any anterior. Aquest servei de moto sharing està canviant la mobilitat a les ciutats. A través de DayOne, CaixaBank dóna suport a companyies com YEGO, que han desenvolupat nous models de negoci i necessiten noves solucions que s'adaptin a la seva activitat.

Mobilitat sostenible, sector en auge

Espanya és un dels tres països europeus amb més flota de moto sharing, superant els 10.000 vehicles. En els últims 12 mesos, el número de motocicletes per compartir s'ha incrementat un 500%, la qual cosa demostra que la mobilitat sostenible és un sector amb un alt potencial de creixement.

Actualment, en els 16 països principals en els quals existeix el moto sharing hi ha uns 1,8 milions d'usuaris. Alguns factors que expliquen l'auge d'aquesta modalitat de mobilitat són l'elevat cost de posseir un vehicle, l'espai que ocupa o la poca flexibilitat i l'elevat preu del transport públic, entre d’altres.

Impuls a iniciatives contra el canvi climàtic

CaixaBank és una de les entitats financeres líders en la lluita contra el canvi climàtic a nivell global. L'organització CDP ha inclòs a CaixaBank, per cinquè any consecutiu, en l'índex d'empreses líders en la lluita contra el canvi climàtic.

L'any passat, CaixaBank va participar en el mercat de préstecs verds per import de 1.448 milions de dòlars, entre els quals es troba el finançament de projectes d'energies renovables (més de 645 milions d'euros l’any 2018). Així mateix, CaixaBank compta amb diverses línies de productes enfocades a finançar iniciatives respectuoses amb el planeta, i col·labora amb el Banc Europeu d'Inversions en el finançament de projectes enfocats a la lluita contra el canvi climàtic. Amb aquest tipus de finançament CaixaBank contribueix als Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides, amb especial incidència en l'ODS13, Acció pel clima.

L'entitat forma part des de l’any 2007 del grup d'entitats financeres adherides als Principis de l'Equador per garantir que els projectes als quals presta finançament i assessorament es duguin a terme de forma socialment responsable. A més, des de 2016 forma part de la junta directiva del Grup Espanyol de Creixement Verd, que fomenta el creixement econòmic lligat a una economia baixa en carboni.

CaixaBank s'ha unit també a la Iniciativa Financera del Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (UNEP FI), que compta amb tres objectius principals: el compromís amb el desenvolupament sostenible, la gestió de la sostenibilitat i la conscienciació pública. Així mateix, l'entitat és membre del Dow Jones Sustainability Index (DJSI), índex mundial que valora el comportament de les empreses sota criteris socials, mediambientals i de govern corporatiu.

Banc de referència de l'economia de la innovació

CaixaBank aspira a convertir-se en el banc de referència de les empreses que formen part de l'economia de la innovació (emprenedors, start-ups i scale-ups) i acompanyar-les durant la seva etapa de creixement i consolidació. Per això, l'entitat compta amb DayOne, divisió especialitzada per a empreses tecnològiques innovadores i els seus inversors.

DayOne potencia l'estratègia de l'entitat d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client. A través d'aquesta divisió, ha desenvolupat un programa integral per ser el partner financer de l'economia de la innovació.

Des de DayOne s'acompanya tant a empreses que es troben en els seus primers anys d'activitat com a aquelles que gràcies a la tecnologia tenen un ràpid desenvolupament. A més, disposa d'una línia de serveis dirigida a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores en fases inicials.

 

NOTÍCIES RELACIONADES