Nota de premsa

CaixaBank impulsa la inversió d'impacte amb un acord estratègic amb BlackRock

L'entitat aspira a ser referent en inversió d'impacte

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Sede corporativa de CaixaBank a Barcelona

• L'entitat llançarà properament una nova gamma de fons d'inversió i plans de pensions, Gamma SI Solucions d'Impacte, amb la màxima classificació en sostenibilitat.

• L'acord amb BlackRock se centra en l'estratègia de renda variable, encara que la mateixa filosofia s'aplicarà a tota la inversió d'impacte de CaixaBank.

• Amb aquest llançament, CaixaBank impulsa la inversió d'impacte i promou una cultura de finances sostenibles en la nostra societat.

CaixaBank vol ser el banc espanyol més compromès en la implantació de la inversió d'impacte, adaptada al nou reglament europeu sobre divulgació de finances sostenibles (SFDR, per les seves sigles en anglès). L'entitat llançarà pròximament una gamma de fons d'inversió i plans de pensions sostenibles catalogats amb la màxima classificació (article 9) de la normativa europea. Aquest reglament suposa un important exercici de transparència per garantir que els productes presentats com a sostenibles tenen les característiques necessàries per a aquesta denominació. “Com en molts altres canvis normatius, volem anar per endavant i no només proposar-nos complir regulatòriament, sinó ser agent transcedent  de la indústria de gestió com un actor compromès amb la sostenibilitat i el seu impacte transformador”, afirma Víctor Allende, Director de Banca Privada de CaixaBank.

Amb aquest objectiu, el grup CaixaBank ha subscrit un acord estratègic amb BlackRock, gestora mundial d'inversions present a Espanya des del 1994, la primera a nivell mundial per volum d'actius i una de les més compromeses en els últims anys per la inversió amb criteris sostenibles. Aquest acord aplica a la inversió d'impacte per a l'estratègia de renda variable, encara que la mateixa filosofia s'aplicarà a tota la inversió d'impacte del Grup CaixaBank. L'equip de Fonamental Equity Impact de BlackRock prestarà assessorament en les carteres d'inversions de renda variable d'impacte per la seva diferenciada metodologia en la selecció de companyies que realment impacten en la societat i en el planeta. 

“A CaixaBank, ens comprometem a impulsar un canvi en la societat a través d'un assessorament financer únic i sostenible, oferint als nostres clients productes que impacten de forma positiva i mesurable en les persones i el planeta i permeten a llarg termini crear un món millor sense renunciar a la rendibilitat”, afegeix Javier Valle, Director d'Assegurances de CaixaBank. 

“La inversió d'impacte s'ha convertit en una de les principals palanques de transformació de la indústria en la seva transició cap a models més sostenibles. Ens sentim molt orgullosos d'aquest acord estratègic amb CaixaBank, que permetrà als inversors generar un benefici per a la societat i el medi ambient, i que s'emmarca en el ferm compromís de BlackRock per fer de la sostenibilitat el nostre estàndard d'inversió i per tendir ponts de col·laboració amb firmes de la indústria que comparteixen aquest propòsit”, ha assenyalat Aitor Jauregui, responsable de BlackRock per a Espanya, Portugal i Andorra.  

Certificació de Finances Sostenibles avalada per AENOR

El Grup CaixaBank s'ha convertit en el primer a Espanya a rebre la Certificació de Finances Sostenibles sota criteris ASG -ambientals, socials i de govern corporatiu- d'AENOR. Aquesta nova certificació avala el treball i els esforços realitzats per les dues gestores del Grup per integrar aquests criteris en els processos de presa de decisions d'inversió; i com aquests processos han proporcionat a CaixaBank les palanques de millora necessàries per al control i seguiment en la seva gestió en aquest àmbit.

La certificació, impulsada per CaixaBank i creada en el marc del nou “Reglament per a la certificació del procés d'inversió sota criteris ASG per a entitats gestores d'actius financers” d'AENOR, és la primera en el mercat que avala el conjunt del procés d'inversió sota criteris ASG, i aspira a convertir-se en un estàndard reconegut en el sector amb l'objectiu d'impulsar les finances sostenibles i l'homogeneïtzació dels criteris d'avaluació per part de tots els grups d'interès. 

BlackRock

El propòsit de BlackRock és ajudar a què cada vegada més persones experimentin el benestar financer. Com a fiduciari dels inversors i proveïdor líder de tecnologia financera, ajudem a milions de persones a crear estalvis que els serveixin durant la seva vida, fent que invertir sigui més fàcil i assequible.

Inversió sostenible en BlackRock

BlackRock es compromet a ajudar als seus clients a construir carteres resilients i ben construïdes que són fonamentals per assolir els seus objectius a llarg termini. Atès que les opcions d'inversió sostenible tenen el potencial d'oferir als clients millors resultats, BlackRock està fent de la sostenibilitat una part integral de la manera com gestiona el risc, construeix carteres, dissenya productes i fa trobades amb les empreses.

BlackRock Fonamental Equities (FE) es compromet a aplicar la visió dels experts per potenciar les carteres. FE són inversors a llarg termini que apliquen una profunda investigació, una visió experta i un abast global per identificar aquelles empreses que creiem que poden crear riquesa sostenible per als accionistes, els empleats i les comunitats.

 

NOTÍCIES RELACIONADES