Nota de premsa

CaixaBank implantarà DayOne a Espanya i Portugal l’any 2019 per ser el banc de referència de l'economia de la innovació

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Inauguració DayOne Innovation Summit 2018

• En el primer any de funcionament, DayOne disposa de centres físics a Barcelona, Madrid i València, té una cartera de clients a Bilbao i acaba de començar la seva activitat a Màlaga.

• La divisió de CaixaBank especialitzada per a empreses tecnològiques innovadores i els seus inversors presenta un nou programa a Espanya i Portugal per reunir a cada territori els principals 'players' d'aquests sectors en jornades anomenades ‘Day One Innovation Summits’.

• Durant aquests esdeveniments d'innovació, es lliuraran els Premis EmprenedorXXI, que enguany s'integren a DayOne. El termini per presentar candidatures està obert fins al 12 de desembre.

Després d'un any en funcionament, CaixaBank implantarà DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses tecnològiques innovadores i els seus inversors, a Espanya i Portugal durant l’any 2019. L'entitat, presidida per Jordi Gual i el conseller delegat de la qual és Gonzalo Gortázar, aspira a convertir-se en el banc de referència dels emprenedors, start-ups i scale-ups, i acompanyar-los durant l'etapa de creixement i consolidació.

DayOne té espais físics a Barcelona, Madrid i València, i té una cartera de clients a Bilbao. A més, acaba d'iniciar la seva activitat a Màlaga, amb una cartera inicial de 100 clients. Durant l'any vinent, DayOne pretén ampliar la seva presència i acompanyar emprenedors de totes les comunitats espanyoles i de Portugal.

Tal com explica Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, “DayOne potència l'estratègia de l'entitat d'oferir un model de banca especialitzada per segments, totalment ajustada a les necessitats de cada perfil de client. A través d'aquesta divisió hem desenvolupat un programa integral per ser el partner financer de l'economia de la innovació”.

Des de DayOne s'acompanya tant les empreses que es troben en els primers anys d'activitat com les que gràcies a la tecnologia tenen un desenvolupament ràpid. A més, DayOne disposa d'una línia de serveis adreçada a inversors interessats a destinar fons a empreses innovadores en fases inicials.

Jornades ‘DayOne Innovation Summits’ per reunir l'ecosistema innovador

Per reunir a cada territori els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor, DayOne ha creat un nou programa a Espanya i Portugal, on celebrarà unes jornades anomenades ‘Day One Innovation Summits’.

Aquestes trobades es faran durant el primer trimestre del 2019 a totes les comunitats autònomes d'Espanya i dues a Portugal, i conjuguen tallers, masterclass, ponències i taules rodones, on s'explicaran les noves tendències del sector i les peculiaritats de cada zona, i s'exposaran casos d'èxit.

El primer ‘DayOne Innovation Summit’ s'ha celebrat a Barcelona i ha aplegat 300 persones a l'Auditori de CaixaBank. Alguns dels ponents han estat Erin Platts, Head of Relationship Banking (Europe) de Silicon Valley Bank, i Ivan Bofarull, Chief Innovation Officer d'ESADE. Juan Alcaraz, director general de CaixaBank, ha fet balanç del primer any d'activitat de DayOne, i Jordi Nicolau, director executiu de Global Customer Experience de CaixaBank, ha presentat els Premis EmprenedorXXI.

Entre d'altres, també han explicat els seus casos d'èxit Carlos Sotelo, fundador i CEO de Scutum, empresa que ha desenvolupat i fabricat una nova generació d'escúters elèctrics, i Laura Urquizu, CEO de Social Points, que ofereix una solució per protegir les marques a Internet pel que fa a l'aprofitament il·lícit i a usos no autoritzats per part de tercers. Tots dos emprenedors han guanyat edicions anteriors dels Premis EmprenedorXXI. Enguany, aquests guardons s'integren a DayOne i es lliuraran durant les jornades ‘Day One Innovation Summits’.

Tal com s'ha exposat en la presentació a Barcelona de la dotzena edició d'aquests guardons, els Premis EmprenedorXXI serveixen per identificar i conèixer l'ecosistema emprenedor, per treballar-hi i col·laborar-hi.

Premis EmprenedorXXI

Les empreses tecnològiques i innovadores amb potencial de creixement elevat d'Espanya i Portugal amb menys de 3 anys d'activitat poden presentar les seves iniciatives des del 30 d'octubre fins al 12 de desembre i enviar-les a través de la pàgina web www.emprendedorXXI.es.

En aquesta edició es guardonaran les millors empreses dels sectors agrotech, travel tech, commerce tech, fintech i biotech, per acostar, així, les empreses tecnològiques a les diverses àrees de negoci de l'entitat. Els guardonats de cada sector aconseguiran 25.000 euros.

A més, es lliuraran 19 premis a les empreses amb més impacte en la seva àrea de procedència: 17 a Espanya (un per comunitat autònoma) i 2 a Portugal (zona nord-centre i Lisboa-sud i les illes). Els guanyadors territorials rebran 5.000 euros.

Tots els guanyadors tindran accés a un programa d'acompanyament a Silicon Valley que organitza ESADE en col·laboració amb la Singularity University o participaran en un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

En total, la convocatòria de 2018 distribuirà prop de 525.000 euros en premis, el que converteix els Premis EmprenedorXXI en una de les convocatòries per a emprenedors amb més dotació econòmica a Espanya i Portugal.

Els Premis EmprenedorXXI, que tenen el suport del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa, són un guardó consolidat al territori, els premis de referència per a start-ups d'Espanya i Portugal i una iniciativa decisiva per impulsar els millors projectes d'emprenedoria.

Des de la seva creació l’any 2007, la iniciativa ha invertit 4,6 milions d'euros en premis i accions d'acompanyament, de les quals s'han beneficiat 314 empreses. Durant la seva història, un total de 6.000 empreses de nova creació han participat en els Premis EmprenedorXXI i més de 276 empresaris, inversors i representants d'entitats vinculades a l'emprenedoria han participat en els comitès i els jurats.

Sobre CaixaBank

CaixaBank és l’entitat líder en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars del 29,3%. El banc presidit per Jordi Gual, i del qual Gonzalo Gortázar és conseller delegat, té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.176 oficines, la xarxa comercial més gran de la península.

CaixaBank ha estat escollit com a millor banc d’Espanya per algunes de les publicacions internacionals especialitzades més prestigioses. De fet, l’entitat ha estat escollida com a millor banc a Espanya (Best Bank in Spain 2018) per la revista nord-americana Global Finance i la britànica Euromoney (Best Bank in Spain 2017). Euromoney també ha premiat a CaixaBank, per quarta vegada consecutiva, com a millor entitat de banca privada a Espanya del 2018 i ha escollit a l’entitat, per primera vegada, com el Millor Banc Digital de l’Europa Occidental.

Considerat com un dels bancs més sostenibles del món, CaixaBank està inclòs al Dow Jones Sustainability Index i forma part de l’ A-List de CDP, la llista que distingeix a les empreses líders a la lluita contra el canvi climàtic.

Sobre Enisa

L'Empresa Nacional d'Innovació és una societat pública depenent del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través de la Direcció General d'Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, que des de l’any 1982 participa activament en el finançament de projectes viables i innovadors, impulsats per pimes i emprenedors. Des de la seva creació, Enisa ha concedit més de 5.900 préstecs per un import que supera als 892 milions d'euros.

 

NOTÍCIES RELACIONADES