Nota de premsa

CaixaBank i Randstad promouen la inserció laboral de refugiats ucraïnesos

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Patrícia Trillo, directora del Centre d'Institucions Barcelona de CaixaBank; i Òscar Gutiérrez, director de Responsabilitat Social Corporativa de Randstad

• L'entitat financera i Randstad signen un acord per facilitar la incorporació al mercat de treball de la població civil que arribi a Espanya provinent d'Ucraïna.

• L'Associació de Voluntaris de CaixaBank ha estat una de les entitats que ha promogut l’organització del trasllat de refugiats des de la frontera d’Ucraïna amb Polònia fins a Espanya.

 

CaixaBank i Randstad han signat avui un acord de col.laborció amb l’objectiu de facilitar la inserció en el mercat laboral espanyol dels refugiats ucraïnesos al nostre país a causa del conflicte amb Rússia. El conveni facilita la creació per part d’ambdues entitats d’un marc d’actuació conjunt en relació a la crisi humanitària d’Ucraïna.

Han participat a l’acte de signatura Patricia Trillo, directora del centre d’Institucions de  CaixaBank a Barcelona, i Oscar Gutiérrez, director de Responsabilitat Social Corporativa de Randstad.

Amb l’objectiu de fomentar i promoure la cooperació humanitària i la major quota d’inserció laboral entre les persones que arriben d’Ucraïna, ambdues entitats portaran a terme accions de difusió internes i entre les empreses i entitats del Grup, en el cas de CaixaBank. 

L’empresa de serveis global de recursos humans i treball es compromet també a facilitar assessorament laboral per tal d’adaptar-se a les necessitats de les persones refugiades, oferint recursos i ajudes per a facilitar-los l’accés al mercat de treball i sent proactius amb les empreses que vulguin adherir-se a aquest projecte.

Un paquet global de mesures per Ucraïna

L'acord empresarial signat avui se suma a les diverses accions de suport a les víctimes de la guerra a Ucraïna que s'han impulsat des de tots els àmbits de la societat.

En aquest sentit, cal destacar l'organització, per part de l'Associació de Voluntaris de CaixaBank, de cinc combois humanitaris per evacuar a més de 500 persones des de la frontera entre Ucraïna, Polònia i Moldàvia fins a Espanya. Algunes d’aquestes són ferits de guerra o pacients oncològics que han hagut d’interrompre el seu tractament a causa del conflicte i que podran continuar-lo a hospitals espanyols gràcies a la coordinació amb l’Instituto Nacional de Gestión de la Salud (INGESA), depenent del Ministerio de Sanidad. També s’han enviat tres ambulàncies medicalitzades per ajudar a pal·liar les urgents necessitats de material sanitari.

A tots se’ls ha facilitat, a més del transport, acompanyament professional per afavorir la seva integració a Espanya en aspectes com l’allotjament, l’idioma o la recerca d’oportunitats laborals.

A més del trasllat i l’acollida dels refugiats, CaixaBank ha impulsat, amb la Fundació Convent de Santa Clara i Missatgers per la Pau, a les darreres setmanes el ‘Repte 30x15’, amb l’objectiu de fer arribar a Ucraïna ambulàncies medicalitzades per a l’atenció de pacients i ferits. En total, s’han aconseguit 69 vehicles, més del doble dels 30 plantejats com a objectiu inicial, gràcies a les donacions de particulars, empreses i ONG o fundacions.

Del total d’ambulàncies donades, CaixaBank n’ha aportat 60, gràcies a la implicació de la seva xarxa comercial, clients, col·laboradors i proveïdors que han volgut ajudar en aquesta iniciativa. L’àmplia capil·laritat de la xarxa de CaixaBank, amb presència a 2.200 municipis de l’Estat, ha permès aconseguir ajut de tots els punts del pais. Concretament, 56 ambulàncies provenen de les 14 delegacions territorials de l’entitat i 4 de proveïdors de CaixaBank Payments & Consumer i imagin.

L'Associació de Voluntaris de CaixaBank, amb prop de 6.000 membres actius distribuïts per tot el territori nacional, col·labora també amb iniciatives com la recollida de medicaments, aliments no peribles o productes de primera necessitat per a les persones que acaben d’arribar a Espanya o per realitzar enviaments a Ucraïna.

Igualment, CaixaBank ha engegat una iniciativa entre tots els empleats del seu Grup per recaptar fons en suport dels refugiats acollits a Espanya, que ha superat ja els 410.000 euros. L'entitat financera s'ha compromès a aportar, en acabar la campanya de recollida de donatius, una quantitat que iguali l'aportació reunida per la plantilla.

De manera paral·lela, CaixaBank manté oberta una plataforma de donatius per facilitar, de manera totalment gratuïta, aportacions econòmiques a les entitats humanitàries que duen a terme accions de suport als afectats i que fins al moment ha canalitzat donatius per import de més de 4,3 milions d’euros. Pel que fa a les mesures relatives a serveis financers destaca l'exempció de comissions per a les transferències realitzades amb destinació a Ucraïna o l'ús gratuït dels caixers als clients de bancs ucraïnesos.

 

NOTÍCIES RELACIONADES