Nota de premsa

CaixaBank i Microsoft presenten a la Universitat Autònoma de Barcelona els Premis WONNOW per premiar l’excel·lència femenina en carreres universitàries tècniques

icon_font_reducir
icon_font_aumentar
icon_email
Arxius adjunts
Daniel Franco, director escola enginyeria; alumna; Margarita Arboix, rectora de la UAB; Cristina González, directora comercial de CaixaBank a Barcelona Província; 3 alumnes, i Óscar Sanz, director d’educació de Microsoft Espanya

• A l’acte han assistit Cristina González, directora comercial de CaixaBank a Barcelona Província; Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona, i Óscar Sanz Martín, director d’educació de Microsoft a Espanya.

• Els Premis WONNOW inclouen 11 reconeixements: un en metàl·lic a l’alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros, i per un altre costat es guardonarà a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank i a més podran participar a un programa de mentoring de Microsoft.

• Aquests guardons es dirigeixen a alumnes matriculades a l´últim curs de d’estudis STEM –ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques- de totes les universitats espanyoles.

• El termini per presentar candidatures està obert fins el 30 de Juny i es pot fer a través de la web www.WonnowAwards.com

CaixaBank i Microsoft ha presentat avui a la Universitat Autònoma de Barcelona els premis WONNOW, una iniciativa que aposta pel talent i pretén impulsar la diversitat i la presencia de dones a l’àmbit de la tecnologia i les ciències des de l’inici de la seva carrera professional. Les alumnes matriculades a l´últim curs d’estudis de les àrees de ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques de les 84 universitats espanyoles podran presentar la seva candidatura per optar als premis.

L’acte ha comptat amb la participació de Cristina González, directora comercial de CaixaBank a Barcelona Província, i Óscar Sanz Martín, director d’educació de Microsoft a Espanya; ha exercit com a amfitriona Margarita Arboix, rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Els Premis WONNOW inclouran 11 reconeixements per destacar a les millors estudiants d’Espanya. Per un costat, s’entregarà un guardó en metàl·lic a l’alumna amb millor expedient acadèmic, que rebrà una dotació econòmica de 10.000 euros. I, per un altre costat, es premiarà a 10 estudiants, que tindran accés a una beca remunerada per treballar a CaixaBank. Aquestes signaran un contracte de 6 mesos en format de practiques amb possibilitat d’incorporació a l’empresa al finalitzar aquest termini. A més, també es beneficiaran d’un programa de mentoring impartit per Microsoft, que oferirà assessorament sobre aspectes relacionats amb el desenvolupament de la seva carrera professional a la industria tecnològica.

Tal i com ha destacat Cristina González, directora comercial de CaixaBank a Barcelona Província, “amb la convocatòria d’aquests premis volem guardonar l’excel·lència, tant acadèmica com personal, de dones estudiants d’estudis tècnics, estudis que tenen un paper cada vegada més essencial en el desenvolupament de la nostra societat però en els que la presencia femenina és reduïda. Aquesta iniciativa s’emmarca en el nostre model de banca compromesa amb l’entorn, socialment responsable i que contribueix al desenvolupament de les persones i del conjunt de la societat”.

Per la seva part, Óscar Sanz Martín ,director d’educació de Microsoft, ha destacat que “transmetre a les joves la passió per la tecnologia i despertar la seva curiositat pel món de la ciència facilitarà l’accés de més dones a la industria TIC, fonamental per garantir la competitivitat a llarg termini d’Espanya. Amb la creació dels Premis WONNOW amb CaixaBank, volem contribuir a aquest objectiu, distingint el major talent, donant visibilitat a models de referencia femenins en el sector STEM i fomentant la diversitat en la industria tecnològica”.

Margarita Arboix, rectora de la UAB, s’ha congratulat per aquests premis, pel que demostren de compromís “per ajudar en la igualtat i l’excel·lència a dones universitàries. Les beques i ajuts són imprescindibles en el suport a la recerca de qualitat i un impuls com aquest és significatiu, però encara hem de continuar demanant més a la societat i a les empreses, que han de seguir aquest camí. Hem de fer una aposta decidida per una societat i una economia del coneixement on les dones estiguin preparades per fer front a tots els reptes, perquè els reptes són precisament el que ens permet donar resposta a tot el que la societat espera”, ha manifestat.

Totes les interessades a participar en aquesta iniciativa, poden presentar la seva candidatura a la web www.WonnowAwards.com fins el 30 de Juny. Per seleccionar a les premiades, a més del seu expedient acadèmic, es valorarà la seva experiència personal. Les interessades hauran de complimentar un formulari, que inclou algunes preguntes per examinar els seus mèrits i conèixer el seu perfil. A més, hauran d’adjuntar el seu currículum i la nota pro mig més recent. Les guardonades es donaran a conèixer al setembre.

Impuls a la diversitat

Amb aquest programa, CaixaBank i Microsoft impulsen la diversitat en un sector clau, guardonant l'excel•lència de dones estudiants de les carreres STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics).

Es tracta d'un projecte transversal que pretén posar en valor l'esforç i el compromís de dones que aposten per aquestes carreres.

Els valors de compromís social, igualtat i excel•lència, que comparteixen CaixaBank i Microsoft es reflecteixen en aquesta iniciativa, que pretén celebrar-se amb una periodicitat anual. A través d'aquest projecte, ambdues entitats mostren el seu compromís per la igualtat de gènere en àmbits laborals i professionals importants.

En l'actualitat, segons les anàlisis de l'OCDE, només un de cada tres graduats en enginyeria és dona i aproximadament un de cada cinc graduats en informàtica són dones. A Espanya, segons dades del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, només un de cada quatre estudiants d'enginyeria és dona.

Després d'estudiar una carrera de l'àmbit científic-tecnològic, l'OCDE indica que el 71% dels homes graduats en carreres científiques treballen en llocs STEM, mentre que només el 43% de les dones ho fan. Als països de l'OCDE, el 13,7% dels inventors que registren patents són dones.

Aquesta situació contrasta amb l'elevada demanda de professionals STEM en la Unió Europea. S'estima que l'any 2020 existiran 756.000 vacants sense cobrir en el sector de les tecnologies de la informació i les comunicacions. La paritat d'homes i dones en la indústria digital permetria elevar el PIB de la Unió Europea en uns 9.000 milions d'euros anuals. Impulsar l'interès de les dones pels estudis STEM ajuda a reduir la bretxa de gènere que existeix en el sector científic-tecnològic.

Sobre CaixaBank

El compromís social és un dels valors de CaixaBank, que pretén contribuir al desenvolupament d'una societat més justa i amb major igualtat d'oportunitats. Per a això, fomenta i engega diverses iniciatives amb l'objectiu d'afavorir la diversitat, com els Premis WONNOW. Com a element central de la seva identitat, l'entitat participa en nombroses aliances i iniciatives de responsabilitat corporativa, nacionals i internacionals.

L'entitat està adherida a diverses iniciatives per impulsar la igualtat de gènere, com la iniciativa Women’s Empowerment Principles, impulsada per Nacions Unides; l'Acord Voluntari amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat per a una major representativitat de la dona en posicions directives; el Charter de la Diversitat, per fomentar la igualtat d'oportunitats i les mesures antidiscriminatòries; i l'Observatori Generació i Talent, amb l'objectiu de promoure la gestió de la diversitat generacional.

Actualment, CaixaBank compta amb un 39,1% de dones en llocs directius i té una línia específica d'actuació per fomentar la diversitat de gènere. L'entitat compta amb un Pla d'Igualtat per contribuir a la igualtat efectiva entre homes i dones. CaixaBank és l'entitat capdavantera en banca retail a Espanya, amb una quota de penetració de clients particulars com a entitat principal del 26,7%. El banc té prop de 16 milions de clients al mercat ibèric i 5.379 oficines.

Sobre Microsoft

Microsoft (Nasdaq “MSFT” @microsoft) és la companyia capdavantera en plataformes i productivitat per al món “mobile-*first, cloud-*first”, i la seva missió és ajudar a cada persona i a cada organització en el planeta, a fer més en el seu dia a dia.

 

NOTÍCIES RELACIONADES